Мајки, 10 месеци сме, стоиме и одиме дур се држиме за тросед. Какви кондури купувате за бебе за надвор,дека сега е ладно , особено сабајле кога одиме во градинка.. @Fenix05 @DaisyDream и други мајки што сме на слична возраст
Јас му земав од оние што се како топлинки со чорапче, од доле чорапи па врз нив овие од вајкики земав. Не знам дали да земам некои чизмички само за надвор. Бебе оди кога се држи за нешто само лево десно, не се пушта за чекори па дома си е босо
Јас ги купив овие. Ова е зимски модел но не се внатре полнети со крзненцево што го гледаш, ќе прикачам слика да видиш какви се. Презадоволна сум, супер услужливи беа за нарачката и ми напоменаа дека немаат внатре крзно, ги облекуваме во еден потег и многу многу се превиткуваат. https://k-k.mk/product/bebeshki-zimski-patiki-so-lepenki-zima
Исто и ние, па си викам дали е време за кегу шуз, гледам има проодувалки како чизми и патики или рано е да не фрлам пари…највеќе ми е дека е ладно, а ќе биде уште поладно :/
За надвор има едни патичиња ги доби поклон па и ги облекувам тие колку топло да и држат секако не оди надвор, а дома оди со држење на се што ќе најди и стои и и облекувам чорапи како силикон што имаат одоздола за да не се лизга ама одма ги соблекува и нон стоп е боса. Се мислев дали да земам од овие https://kidscarewears.com/product/pallet-berrycolon/.
Исто сме и ние од вчера. Само на чајче од камилица. Млекото го повраќа. И нешто кисело ако проба или кашичката ако е со малку кисело повраќа. Те проѕирни мрсули те нема. Ќе се закашла како шлајм и ќе поврати. И дадов едни капки против гадење и се смири малце. Ама млеко ме. Инаку 8 и пол месеци сме. Изгледа се горните кецови ни прават проблеми
Малово е со растечено носе, проѕирни мрсули, чат пат ќе поткашла а во меѓувреме го вади долниот кец. Освен аквамарис и носко, чај од камилица да испарува во соба да навлажни воздух како да му помогнам на друг начин? Може носево да му е резултат на забот што го вади или е вирусно сепак?
Чистете го со носко 2-3 пати во текот на денот, се додека не качи температура не би требало да е опасно. Инаку да, може да му е од запчињата
Моево е исто, мислев е настинка од мм ама изгледа се горните две едници гледам белко веќе само што не пробиле
Jas do sega so obicni paticinja go setav l, od Waikiki, kolku da ne e bos po corapi, deka ne odi nadvor. A doma e pretoplo i po corapi e bos. Sega planiram nekoj potoplicki da mu zemam za vo kolicka koga go setam, ili pak skafander so pandufcinja ili kako i da se vikaat tie
И кај мас е така 5 и пол мрсеци смр... проѕирни плус црврни образи и излезр еднио кец.. ср смири носето по 5 6 дена почна пак истото и еве излезе и другиот
Veke nekolku dena sinko koga ke menuvam pelena se faka za poloviot organ, ne placi samo se faka se cepka. Dali e toa normalno?