Ние од стално не сакаме да се пресоблекуваме, дури и во градинка ми рекоа едвај ја пресоблекуваме јас стално и давам нешто да држи во раце, да се занимава, да гризе за да биде мирна
Devojki nie sme 7 meseci Aktivno gi koristime dvete race no koga sme na pod na stomak aktivno zemame igracki samo so desna a na leva se potpira? Dali da go nosam na ortoped
Консултација со педијатар. Голема пофалба до др. Фидановски во Систина кој сериозно ја сфати мојата загриженост. Моево послаб фат има со едната рака, моментално е на физикална терапија три пати неделно... чекам во понеделник да го види и невролог. На физикалната е очигледно дека рачето помалце го крева и помалце фаќа. Ортопедот само ми кажа дека треба да почекам бидејќи има дечиња кои едноставно во раст се позгрчени. Физиотерапевт прво го прегледа и се согласи дека треба мора и невролог да го види.
Моментално е во Систина. Ќе видиме прво неврологот што ќе каже и уште колку пати ќе треба да оди. Прилично скапо е еден час . Да издржам само психички останува. Тоа плаче кога го вежбаат, јас си плачам со него. Ако знаете добар физиотерапевт државно ве молам споделете.
napraviv i so pedijatar i so ortoped i so fizeoaktiv. Gi kreva visoko racete i fakja so leva. Drzi predmeti cvrsto so dvete race Primer siseto so mleko go drzi samo so leva sam Samo mi kazaa dominantna mu e desna strana. Bash pishi mi kako kje pominite ba nevrolog
Мајки од никнување на долните кецови до никнување на горните колку време ви требаше? Т.с после колку време од долните излегоја горните поточно да го мачат пред да излезат?
На 7+ месеци колку дремки имате 2 или 3 3 ни се многу заспива после 22ч а 2 ни се малку заспива 19-22h
Првите доле му искочија во размак од една-две недели на 6 ипол месеци. Горниот еден искочи на 8+++, бебе е сега 9 месеци и второто горно исто деновиве се надевам ќе му пробие бидејќи веќе е бело и грепка. А горните го мачат од 7-7 ипол месеци, значи месец дена малтене пред искачање..
Мајки на 8 месечни .. Кога паднавте на две дремки? 8 месеци е бебето 2 кратки дремки по 40 мин и ако легнам покрај него саат и пол вади дремка една попладне. Заспива 9 негде а станува негде 7 и пол 8? Часови на будност 2 и пол до 3. 3 само пред легнување и тоа едвај го издржува ама ако го легнам порано станува на 40 мин... Во текот на ноќта се буди минимум 4 5 пати, некогаш 3. 2 оброци има ама не ги јаде кашите до крај ретко цела тегличка од 130 гр. Денес дадов чипс од дм со јаболка и морков за чудо го јадеше така да ќе пробам со парчиња и сам да јаде. Инаку на килажа е ок 7900. За еден месец 400 грама плус. На доење е. Еден заб проби другиот е во најава мислам.. И дали ви се исправат? Не го интересира ништо друго само да се исправи на маса, стол, гарнитура..Не го формираме сам оди и се качува..
На две дремки е од 6мес, тогаш двете беа по 2 саата, сега најчесто двете 1:15-1:30. Ама прозори на будност му е 3+ часа. Се исправа и се шета по малку по мебел скоро цел месец, ама уште лази војнички, на колена не лази. Јаде три оброка, од оваа недела и една ужинка почнав, ама голем јадач е. Првото дете истиот распоред го имала, и слично спиеше, а не јадеше ни 100гр на оброк, ужинки па да не спомнувам. Ноќе не цица, и првото не цицало, ноќно доење прво кратам од многу мали. Заби го мачат, многу е лут некои денови, ама штом пробијат проаѓа.
И јас се придружувам во оваа тема, времето си лета мојот бебуш направи 6 месеци. Баш гледам сте фатиле тема за тоа колку дремки имате. Јас последните 3-4 дена имам проблем да го успијам за трета дремка. Распоредот за спиење му беше во 9 12 и 15-16 часот и си легнуваше околу 7ипол-8. Сега спие пск во 9 и 12 и таа дремкс во 3 не ја спие и заспивс во 6. Дали му е време за две дремки или мал е, во 5 скок е сегс
Мајки дали користите инхалатор кога ќе настинат или само спреј за нос и аспиратор? Дали сметате дека е потребно да се купи?
Инхалатор секако ќе се искористи кога тогаш,така да купувањето се исплати дефинитивно.А при која настинка ќе се искористи зависи, мислам мора доктор да каже.