Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Не сум многу упаатена,но познавам детенце кое е алергично на јајца кое на една свадба го мацнале малу по лицето од тестото од погачата каде имало и јајца(не намерно) но детето после некое време целото потече!

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.962
    Ooooo bravo za lazenjeto, nie isto 7m, aber nema da lazi... Se vrti vo krug i nanazad lazi :D a za krvna slika i ja sama si baram upat, eve srekja minatata nedela sto mu proveriv, doma site virusani, bolni so temperaturi, on si go imal virusot ama ne pokaza na nego nisto, samo na krvna slika pokaza... A zavcera super krvnata slika, vcera vakcina si primivme i dobro si pominavme bez temp :)

На galapce, menelele и Dreams11 им се допаѓа ова.
  3. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Ај овде ќе прашам има повеќе мајки со бебиња :) Дали имате правено фотосесија со бебиња/дечина со
    Photo Factory студио? Ги гледав на фб имаат понуда за фотосесија за Нова Година. Па ме интересина искуствво ако некоја мајка соработувала со нив :D

4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Majki,kajnas drasticna promena vo spienje,cela nok otsekogas spiela,ovie dva dena,navecer samo mrda,se budi na 10 min,ja niskam,prodolzuca uste 10min i se taka,cela nok,za vo 4 nautro da stane i do 5 daja uspivam vi race.Cela nok so nozete nemoze dase smiri,samo gi kreva ...ova e sosema nova situacija...

5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Da ne ste jadele nesto bivo. Jas primetov od krusa deka ima gasovi i cela nok se budi. Ili pak zapcinja. inaku za spienje mojava se budi po nekolku pati. Naucena e da zaspiva na cice i ko ke se razbudi u 4 ja legnuvam na spalana za da prodolzu da spie:(

6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Novo ne,se isprobano,ama i da e od jadenje zarem samo navecer taka,preku den mirno spie.osven da ne e dicna rucekot vo 17 casot da e?

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.962
    Kolku mlekce pie navecer? Da ne ne e dojadena pa se budi? Teo mi se budi denovive, sto ne e voobicaeno kaj nego zasto nesto nemam mleko, mi docni 12 dena skoro i poremeten mi e nesto organizmov, pa vcera probav mu dadov ad vecerta ispi 120ml i koma do sabajle i toa nie pred nego stanavme.. :/

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Zapcinja da ne probivaat?
    I moja beba se budi, te se grci, sobira, cese do noseto, i gledam sabajle goru kec probiva. A voopsto ne se beli nepcata kako dolu sto bea koga vadese edinici, tuku crveni, a edna tocka vekje probiena.
    Sigurno ima nekoja maka stom se budi.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Isti sme i niue.
    Promeni mnogu.Ne spie duri i do eden nekogas.Kogaa zaspiva nemirno spie,pogotovo ako dadam krusa.Pre ku den mirno spieme.
    Dohrana uste nemame,izmegu ako piknam nekoja lazicka.Probav sekako,i pregladnet i sit i izmegu.Ne!
    Ti stanuva li navecer za jadenje.Mada znam deka vie veke zamenivte i obrok.Nie stanuvamer na sekoi tri saati.

10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.691
    Допаѓања:
    37.859
    Мајκи,будењето на детето ноќе и немиρното спиење не сеκогаш се сведува на глад. Еве 16 сκоρо месеци сме,до пρед да почне да оди спиеше миρно,но еве веќе месец уназад,миρно спие само до нас,цело вρеме нозете ги κρева нагоρе и таκа спие,но не е седнат пρеκу ден. А имаме 3 обρоци и 2ужини и се доиме и паκ се буди ноќе за цицање. Сеκое доживување дење,авантуρи,запознаваат нов свет,нови луѓе,аκтивни се и затоа не спијат миρно.

На Tanjusce, Kaetana, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    @espana mislam deka docna vi e rucekot jas okolu 15 casot i davam. Neka kazat drugite. Inaku i mojava se budi po tri- cetiri pati vo nokta. Neznam dali od glad dali od nesto drugo inaku cica. E sega dali deka e naucena samo so cice da zaspiva pa si se nauci i da me oseti noke neznam.
    @galapce i mojava od krusa mn gasovi ima i navecer duri place i ne i davam poveke. A vie so jadenjevo uste li se macite? Probaj so igracki crtani
    Zboruvaj mu da mu odzemes vnimanie od lazickata i jadenjeto.
    @mariz te citam deka Teo od glad se budi ama kako znaes deka nemas mleko? Jas minatata nedela dobiv, aj pred toa sto bev uzasno nervozna ama mn, osetiv posle beba koga me cica me bolea bradavicite. Ovie nekolku dena veke ne. pa da ne i jas sum nemala mleko.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.962
    Gi stiskav edvaj kapki malku iskacaat, a inace koga stiskav prskase. Me boli koga cica i se trga, cicnuva i se trga, pa se nervira me mava... Mene mi docni mnogu i epten sum napnata, nafrlana po celovo so edni bubulici sto nikogas u zivot ne sum imala takvi. A inaku eden den dva pred da dobijam taka sum primetuvala deka ima pomalku i mi gi cicase i dvete gradi togas i najaden si bese, ama ova e preterano docnenjevo nz sto e rabotava... Sega cica od dvete taka so vlecenje trganje, pa i zagrizuvanje so negovite 6 zabi :doh: i posle 40min cicanje go trgam i on vristi pisti za uste... Sto znam, mislam deka vekje i prepoznavam placenje od spienje, jadenje, dosada :/ sto mislite?

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  13. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Da za placenje i jas ja osekam koga i se spie, koga i e dosadno a osobeno koga ke se
    udri ili isplasi.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    @mariz да не се спрема некое братче или сестриче што ти доцни :)(waiting)

15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Haha @mariz i mene na toa mi otide pametot :D

На menelele и mariz им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.962
    Neee hahaha :D napraviv dva testa do sega, odam vo apteka i i vikam na taa daj mi 4,5 testa i me gleda cudno :D a minatiot pat mi docnese ama ne volku i napraviv test i drugiot den si dobiv :D

17. Ptica90

Ptica90 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    Здраво мајки сакам да ве прашам моето дете ќе има за некој ден 7месеци и по колку грама вкупно на ден на вашите им давАте да јадат, некои денови мислам дека премногу и да давам и затоа сакам да се консултирам со вас :) и колку оброка имате воведено ...позз

Последна измена: 23 ноември 2015
  18. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608

Хахаха, и јас би сакала да прашам и тука за грамажа. Освен дарси никој не ми пиша искуство во другата тема. 10 и пол сме, три оброци, нема уште ужини.

Колку би требало да јаде од оброк? Малце ми е тешко да се раководам од детево затоа што е многу некооперативно во однос на храна. Како е кај вашите бебуши?

19. Ptica90

Ptica90 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    Мене ми е чудно како ги читам вашите разговори што за некои работи ги немате применето, а нашиот педијатар ми рече да и ги давам на ќерка ми. На пример со самото наполнување на 6+ ми рече да и давам третина од ќолчката неколку пати во неделата, грАшок, малинки, телешко,пилешко, зајачко месо итн.. и плус ни рече до 6+ беше само на доење веднаш да воведеме три оброка, што некако ми изгледаше премногу за веднаш така да почнеме.. Како гледам секој педијатар си има свое мислење.. И сакам да ве прашам која е границата за хемоглобинот, моето дете пред еден месец имаше 99 и ни даде Феррум лек и витамин Ц капки??

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.081
    Читам и не ми се верува
    Кој е тој педијатар жити се?

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.