Ako go davas za zabi, Spidy pogore ima pisano - pola doza max, za da mu olesni. No na 9+ ne veruvam 3ki deka mu niknat, obicno prvo 4kite niknat pa 3ki. Dali nervozno grize se, igracki glodalki prsti cucli, dali se ligavi? Moze i nekoj razvoen skok da e, mislam na 9 meseci bese 6ti skok, i separaciski krizi imaat, i regresii vo spienje. Da ne mu davas dzabe sirup. @La-loca I mojov taka zaspivase, iako i cucla ima. Sakase da cicne i pred dremka i pred nokjno spienje. Pa, koga trgnav na rabota na moe iznenaduvanje, super si zaspivase so baba mu (prvite dve nedeli samo zezase, imase strajk so nespienje nekoj denovi). Samo navecer seuste me barase za toa zaspivanje i cicanje. Iako eve skoro 11 meseci e, veke zaspiva bez cicanje (ama zatoa nokje 300 pati se budi da cica, a sto cica po edna goltka toa e druga rabota ).
Ја имам за скокови апликацијата и пројден ни е 6ти скок, за две недели 7ми ќе почнел. Гризе се дури и нас, се лигави константно и рацете и прстите му се во уста ко он да е стоматолог па се проверува сам себе Видов горе пола доза дека пишале ама јас не знам ни цела ни пола колку е, последна контрола пред скоро месец ипол беше 8.5кг
Парацетамол/далерон е пола од килажа за цела доза, значи за твоево 4.25. За болка, во случајов за заби треба пола од тоа. Значи 2мл доволно е. И тројки не му никнуваат, прво 4ки треба па пауза има, па тројките.
Zemi Eferalgan (i toa e paracetamol) ima samoto dozerka spored kg. Inace spored tabelava regular doza e 3.5 ml za taa kilaza, znaci ti bi dala pola od toa Edit: Ne znaev deka idelo pola od kilazata, jas celo vreme po kg presmetuvam
И јас исто, ама на последново одење за вакцина тоа зборев со докторката, па ми рече пола од килажа. Дека имаш во упатството 10-15мг по килограм, па треба некој просек да вадиш, многу математика. Вака најпросто
Мојот ги извади овие до 9м Сега е 10м Ама сега имаме друг проблем и молам за помош Малиов скоро месец дена нејќе да се бања у смисла,бегање,тегнење,влечење се качува по мене, па дури и плачење Едвај му го измивам газето чисто колку рутината да помине. Никако нејќе секакп е пробано ма не со играчки во кадичка,туш кабина па и во корпа за алишта(тоа беше едино успешно и едино асално бањање) И топла и нетопла просторија Последно бањање беше кај мајка ми кога спиевме(и сосема нормален беше и мирен) оттогаш наваму јок бањање И плаче на мењање пелена и секакп пазам сега да не гп расплачам нејќе да лежи па пелената стоечки го бркам низ кревет за да му сменам Што да правам веќе не знам некој со ваквп искуствп?
Ваљда само мојава 10+++ нема уште ниту еден заб инаку таман фативме ред ноќе пак по старо става со кенкање пак така да деф нема врска гладот со ставањето затоа што исто јаде
Zdravo Do koga vi traese toa bluckanje? Uste malku 8 meseci sme i znae da si blucne mlekce ili hrana. Imame dva obroci. Neznam dali od timmy time, dali ako ne zdrigne i slicno.
Дали им давате природни чајчиња на бебињата, како нане, камилица и слично. Бебето е 6++, почнавме со цврта храна пред еден месец. Пробав холе чај не го пие, исто и вода не сака. Понекогаш му е тешко да се искака па мислам дека чајче би му помогнало а исто и занимација меѓу јадење.
И ние сме 10+++ немаме уште ниту еден заб. Непца обелени, става се во уста, лигавење но заби никаде на повидок. За станувањето и моето станува 2 пати за млеко, иако имаме три оброка, без млеко не продолжува да спие.
Не, билки не смее мислам под година. Имаш чај од анасон во дм на бејбилов без шеќер пробај со тој. Или каде што вариш слива, јаболко таа водичка дај ја. П с премало е со тек на време ќе зголемува само внес на вода. И моето на почетокот ич не сакаше
Бебе е 6 месеци вече цел месец е друхо бебе побеќе разбира нели..живееме со свеки ама нажалост едвај хо гледа ..ретко се качува се ди има обврски... овај месец го оставаме 2 пати со неа да одиме до маркет дете се одерува од плачење.. баш прее бевмр ѕвони вика липа од шо неќе со мене... има ли други бебина што плачат од непознати бидеќи кај нас она ств е неппзната иако живееме сп неа... Он мене ме знај и кога гп држи она се гледа во мене и се тажи уштр да знсе да кажи земи ме... вчера 2 сати бев во град на кафе мм го чуваше не му плачел...нз шо да кажам дали дека ме нема па плаче... кога е горе и го држи не. Плачел така ама ја сум тука... кога и го остаам еве прее се изнаплка ко ме виде се гушна ср пикна и му дојде душата на место
Нормално е, станува свесно за непознати лица т.е свесно дека е посебно човече дека не сте едно и дека се двоите одалечувате. И моето почна од 6м така да реагира од сите, дури и од родителите што ги гледаше барем 1 2 неделно. Сосема нормален развој на бебето. Постепено учи го со баби тетки други луѓе зошто допрва ќе станува свесно за околината и ќе му е уште потешко.
Дали некој ставал мало бебе на нокшир? Јас го приметувам кога се стиска и кака, па се мислам тогаш да му извадам памперс и да го ставам на нокшир.
И кај нас е исто. Сами сме тука бабите и дедовците живеат во друг град, мајка ми ја гледа почесто и со неа е супер ама кога одиме таму разгледува и плаче, треба време да се навикне.
Кога сум ја тука не е проб и да го држи некој ... ама евр 2 3 пати го оставаме на неа и заминам некаде и се плачи од неа ...
Kolkavo e? I mene site mi vikaat da probam deka zabelezuvam ama i sinko kaka recisi sekoj den sabajle koga ke stani.
Другарка ми од седум месеци го става, еве го десет е сега и имаат успешна приказна. Ако се излезени само кака во пелена, по дома се во нокшир кака. Се мислам и јас да почнам и мојава е седум месеци и седи стабилно.
6 meseci i 2 nedeli ama si mislam bas zosto da kaka vo pampers koga go primetuvam deka kje kaka. Sekako i da si kaka vo pampers ne e problem ama vaka pocist kje si e