Да ја отспива цела ноќ и тоа без цицање. Не раѓам второ пошто знам дека нема да е вака Да му зголемам или да терам вака? Ми кенка чим поминат 2ипол саати сака да спие или да почекам уште месецов
Да те тешам за второ, две имам што не цицаат ноќе. Врска немаат ништо друго, две различни деца, ама конкретно нецицање ноќе двете брзо се научија. Има надеж.
Мајки имаме 6 месеци.Дали треба да де прави крвна слика? И кога се преминува на ад млеко бр.2? Коридтиме бејби лов но се мислам на Холе кравјо да преминам
Исто е и моето, се поти на вратот. Ако е многу активен пред да заспие утоп е. Му ставам марамче за да не биде мокар по алишта, кога беше помал го предоблекував сега се буди и жива мака ми е ова. Консултирав педијатар ми рече многу го имаат тој проблем, на вратот имало повеќе жлезди и затоа се потат таму најмногу. Инаку мислам дека се случува и од недостаток на Д витамин.
Мајки на нејадачи бебиња,како се справувате со нејадење,1 година сме но 1 месец скоро како скроз одбива храна,и блендирана форма и парчиња,пробано и со телевизор со цртани и песнички(знам дека е грешка) и брз но залудно е се,веке очајна сум,заби не се во прашање веке не знам што е,ја држи храната во уста,никако не ја џвака ниту пак голта Ве молам за совети
Мами кое адаптирано е најевтино и ви го прифаќаат бебињата? Имено 9 месеци сме и цица сеуште ама одам на работа и отсутна сум по 9 часа па да пробаат дома да и прават адаптирано и за кашички да го користиме? Проблем е што слабо пие вода од шише
Бејбилав.. моево не го прифати чисто ама за каши вршеше работа. Мада он дури сега прифати шише општо а веќе сменив на хип комбиотик па ако затера убаво може да пробам и ова е изгор скапо ко аптамилот
Majki ve molam za iskustvo. Nie sme 10 neseci, sega pocnuva da lazi, vo dubak samo na nazad. Se zaigruva i sam, reagira na likovi i se smee. Pruza racinja da go zememe, no ne kazuva cao,ne slapka so racite na tapsin tapsin .. uste samo ne se ispeavilo da zastane na noze so pomos da. Sekoe dete e razlicno ama mene me non stop prasuvaat dali pravi se od ova i ako ne da posetam strucni lica. Da se grizam li. Vezbame peene ama ne go interesira toa ,sam be slapka
Vo dubak e mn malku, dali pola saat vo cel den. Celo vreme e na pod na mese. Odevme na fizikalna deka ne se prevrtuva,sega si pocna se prevrtuva i pocna ko vojnik da lazi na napred. Ama me prasuvaat, kazuva cao, pee tapsin tapsin, treba da pokozauva oko kosa... Vreme mu e goleo e treba da znae... Toa se komentarite i jas vo misla. Kade zgresiv, da ne napravam greska nz. Dali mi kasni vo razvoj
Плескање со раце можеби, моето е 9ипол месеца, прави браво, ама покажување делови од тело нема шанси. Мислам дека и првото дете толку знаело на оваа возраст. Да не ги правиме децава генијалци уште непроодени.
Isto i jas mislam,pravi da pukne ne pravi bravo, ama se zaigruva samo , si bara igracki si vadi od korpa... Haos mi e glavata ovie denovi zatoa baram vasi iskustva, pomos, vezbi nz
Mislam ste na vreme, mojot e 9+++ pravi bravo,poddava racinja da go zemes,znae kaj e svetloto i satot domapa sega site mi velat trebalo mama tato da gi znae. Za lazenje da ne zboram, ko struja e se faka si stanva kaj so ke stigni. Edvaj cekam da proodi.
E se pruzi da zemi neso od masa,ili ukras od komoda. Ama ne pokazuva na saat,svetlo i dr raboti. Nz, zboram kazuvam nz. Kazete mi tehniki za stimulacija kako vi uspeva. Pokazuvame bravo, cao ama ne kazuva sam. Nz, zagrizena sum dali so pravo ili ...
Обиди се колку можеш да го исклучиш надворешниот свет и сите можни коментари што ги добиваш од страна!! Бебе е, сепак е 10 месеци не може да ти кажува таблица множење Мој совет ти е што помалку во дубак, ако можеш и ич не го ставај и што повеќе на земја сам ќе си лази и ќе се исправи. Повеќето бебиња после првата година кажуваат збор како мама, тато, до прва година се смета за гугање мамамама, бабаба, татата… итн. Многу е мал да покажува коса, очи, тело… Во оваа фаза, битно е да има eye contact, да се смее, да лази, и сам да си игра(заигрува); Оставете нека си се развиваат бебињата сами, секое бебе е индивидуа само на себе! Не форсирајте нешто зошто другите од страна го очекуваат. Некое бебе лази од 6 месеци некое од година дена. Секое е различно и се развива на различен начин. Ако имате одредена грижа секогаш обратете се на педијатар или ортопед они најдобро знаат отколку луѓето околу вас. Поголема главоболка си правите со тоа што слушате и се нервирате зошто моето бебе не го прави тоа. Пуштете го само да се развива кога ќе е спремно ќе ја исполни таа фаза
Јас само ќе се надоврзам за околината...нз ја не сун таква и никогаш не ме интересирало а камо ли да прашам некоја мајка зошто ти плачи, зошто носи памперс уште, зошто цуцла уште итн итн..кога гп родив првото сите тука веќе имаа прво дете израснати и се ги интересираше дури и ко проодуваве мислам дека само во нозете го гледаа и коментари од типот зошто се занишува ,, паѓа не е цврст не тррба така.. ја заносува ногата и слично... сватив дека народот секогаш ќе си зборува посебнп тие што седат дома и не одат на работа ќе речиш млади ...џабе.. Сега имам второ толку сум на дистанца од сите...прележа малово сипаница на 5 и пол месеци... и си кажав зимото не го носам никаде меѓу народ сега кога има грипови вируси и така му е намален имунитет..и некој да дојди да сд најави на гости ќе го снесам долу кај свеки ...и ич нема да се змаарам од нивните прашања а има зошто го криеш велат