Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    555
    Zdravo.majki,na bebo veke dve nedeli mu promeniv pampersi,dali e mozno vakov osip od niv

Прикачени фајлови:

2. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.062
    Допаѓања:
    1.805
    Можно е мене на осип од пелени ми личи, врати пробај мна старите дали ќе се смири.

3. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    392
    Кажете ми за егзема и црвенило на образи што ставате? Сменивме козметика од регулар мустела на биодерма бидејќи има на грбчето и рачето позади неколку посуви делови, ама образите му се жар. Земав сос на бекутан кремче за лице, не помага недела дена веќе мачкам џабе. Суви и црвени му се и образите и брадата, нема ништо ново јадено ни за да е до тоа.

4. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    314
    И ова прво треба да се третира, одведи го утре на педијатар. Мене ми даде тогаш да мачкам Canesten маст и уште еден маст знам беше, не се сеќавам кој, па кога ќе се повлече тогаш продолжуваш со секојдневна нега. Јас тогаш му исфрлив влажни марамчиња, го пребришував со Тото памукчиња и вода.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.292
    Малите се 8м колку мл ад млеко треба веќе да пијат?
    Денот ни почнува вака пиење млеко околу 6/6и30 сабајле спијат продолжуваат да спијат до 7/8 кога како. ( сега сме на одмор инаку тоа време сме во движење) стануваат ококу 9 дотучкуваат каша од овошје околу 11/12 пак спијат. Околу 14/15 имаат месо и зеленчук ручеке сега некогаш тоа време имаат и измеѓу млеко од 120мл. Е сега после тоа спиење околи 18/19 часот јадат палента со грчки или гриз кога како и пак околу 20/21 веќе спијат и пијат 120мл е навечер ми стануваат по 2или 3 пати за млеко исто по 120мл несакаат мн.

Дали е во ред ова?

6. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.062
    Допаѓања:
    1.805
    Колку што сфатив ти веќе имаш 3 оброци воведено. Имам една другарка синчето нејзин никогаш не испил повеќе од 120 ама затоа стануваат повеќе пати ноќе. Пробај да зголемиш по 30 особено кога ќе спијат како да не забележуваат толку. Од 9 месеци може и ужина 1 да воведеш. Пр синко никогаш не сакал од станување млеко. Станува околу 8 после 1 час доручек па спие па ручек па млеко 180. Станува има ужина и вечера па млеко пред спиење и во текот на ноќта само еднаш. Давај ручек порано за да не дадеш млеко тоа исфрли го според мене. Па нека спијат и тогаш дај им млеко пред да спијат после ручек.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.292
    Порано им правев 150мл вода со 5л ад млеко. И 180 мл со 6л ад и им остануваше млеко .секогаш по 50/60мл.
    Го пијат beba pre ha овде мислам дека тоа е nan млеко.

Прикачени фајлови:

8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.062
    Допаѓања:
    1.805
    Не се води според табели барем јас не се водев синко одсекогаш пиел повеќе. Провери да не му се лади, мојот ако му се излади не го сака.

9. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Ние сме 7 мес исто 120 до 150 у сонот побеќе не сака

На plava.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MDMD

MDMD Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2023
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    25
    Мајки не знам колку е за тука ова ама кои сѐ начини постојат за продолжување на породилното од матичен педијатар со боледување?
    Барам начини да го продолжам пошто ми е рано за градинка, па секој совет е добредојден, слободно пишете ми порака.

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    И мене ме интересира

12. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Jas se dogovoriv so gazdite na firmata i koristam roditelsko otsustvo od 3 meseci. Zdravstveno osiguruvanje imam,samo penzinsko nemam. Do godinka taka.

На MDMD му/ѝ се допаѓа ова.
  13. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Јас сум вработена во образование и само боловање ме пери...

14. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Мојава е 11 месеци. Здраво и чао знаеше да прави сега не сака или има заборавено не знам иако секој ден и правиме. Тапшин тапшин прави, браво, знае ѕе да прави и сето тоа ако и се сака во моментот :D. Друго знае браво, дај, да пукне. Игра со топчиња, има едни кругови како кула ги реди, претежно става се во уста или фрла надвор од игрална, лази, се исправа, падни стани е нон стоп :D Секое дете си се развива по свој тек. Најново научи кога и давам да јади ја врти главата лево десно и вика ненененен и кога не е по нејзино или и земиш нешто легнува на земја и плаче (facepalm)

На Kikikikiri0405 и BoNaNa123 им се допаѓа ова.
  15. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    А кога почнаа да прават тапши..ние сме 7 му правам го учам се смеј само

16. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Nie skoro 11 sme ,ne pravi. Nitu beavo nitu cao. Na sekoe vikame beavo, tapsin tapsin ne. Vaka mu pokazam so nekoja igracka brzo ja kapira i povroruva. Do odusa prvo pika vo usra ama pak. Nz dali da se grizam ili da go ostocam da bide bebe

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    nie sme 8 i pol i isto, motorno e struja, kapira se za negova vozrast ama gestovi nema seuste, nit pa mama baba
    Ponekogas znae da mu se ispusti meme, bubu, a mene mi vika baaa i idi me guska

18. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    6.554
    Еве моево е 8+ и како најголем напредок да осетив. Лази, почна да се исправа на две нозе неколку дена после лазењето. Прави браво, сега ја учам чао и мама оти сите ги кажува само мама два пати дали кажала. Освен моторичкиот развој гледам дека и психичкиот развој и почна поинтензивно. Ама секое дете си е различно. Она главата на 4м уште не ја држеше исправено па еве ја ќе прооди пред годинка.

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Така ми беше првптп до 3 мес не ја држеше..посче пролази проооде во 2 месеци

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  20. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Моето на 6 и пол почна 3 4 дена гее гаа гее..прекина по 1 недела бла бла бле бле и тоа прекина...на некокку пати има кажано ам амммм толку сега е на стенд бај ништо нема освен аааа еееееее ... кога почнам да пеам тапшин тапшин ме регистрира почнува и тој со ееееееее ама ништо друго 7 месеци сме.. во фаза на лазење сме се исправа и се клати не се е пуштил уште.. се превертува ...сака да се исправа на нозе да виси ..и гледам радосен е кога виси. Исто гледам избира со шо ќе игра и плачи ако не му го дадам ..гледа пример во гитарата на бато и ја сака неа друго ако му дадам го фрли и плаче и коа му дадам тоа што го гледа се смири..друго ништо посебно не прај