Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.854
    Допаѓања:
    1.641
    Првото ми е родено 36 недела полна и како што гледав слики во архива некаде 8 мес полни 8++тука некаде почнал тапши... а второот ми е родено 39+4 викаж ај побрзо ама еве нема ништо

2. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    6.713
    Ние со заспивање навечер имаме мака. Ако ја заспивам јас тоа трае со саати. Вчера бевме излезени со мм, после 100 год, ја заспиваше баба и. Заспала за 10 минути. А исто спиење преку ден, ни помалку ни повеќе. Кај мене не сака, зошто не можам да си објаснам. Од доење е одбиена пред 1 месец без проблем,немаше плачки. Сега оваа последнава недела почна да се тегне, да сака да игра после пиење на млекото навечер пред спиење.
    Следам колку треба денско спиење, не е повеќе од 2 и пол часа собрано заедно 2те дремки. 11 и пол месеци е бебево.
    Јадена е убаво не е дека гладна па не спие. Се си јаде. И се буди во текот на ноќта барем 3 пати. Сте имале слична ситуација со тешко заспивање и често будење?

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    991
    Допаѓања:
    3.523
    Син ми почна да прави браво и кажува слогови ма ма ба ба да да ме ме една недела пред да направи 7 месеци, ама за лазење па абер нема.Ротира во круг, се врти по играчки, најчесто ги крева во исто време и нозете и рацете и потпрен е само на меше, што би рекле плива. Читав дека така ги ојачуваат мускулите. Или газето ќе го поткрене или се исправа на рацете високо, сеуште не се дигнал истовремено. Вашите кога почнаа со лазење? Сега сме 7++.

4. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    5.607
    Моето почна баш на седум ипол месеци, му се исполни желбата на маж :DИначе не мора да значи дека и твоето ќе пролази. Има деца што не лазат директ одат:)

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    660
    Majki na bebinja od 11-12 meseci, dali primetuvate razlika vo spienje/uspivanje kaj bebinjata?
    Za nedela dena polnime godinka, katastrofa ni e uspivanjeto i za denski dremki i navecer... dremkite denski se kratki, nekogas odbiva i vtora dremka, samo edna dremka cel den od 40-50 minuti... i navecer posle place po saat vreme pred da zaspie od premor...

pretpostostavuvam deka e nekoja regresija/skok vo razvoj, no kakvi se vasite iskustva?

6. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    919
    Дали некоја мајка има бебе во јасли во градинката Орве Николов клон Бисерчиња? Или пак да има информација околу истата?

7. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.424
    Допаѓања:
    8.655
    На колку саати го успиваш? Моево за 2 недели прави годинка заспива на 3 до 3.5ч макс спие денски 2 до 3ч вкупно и после ноќе од 6.30 до 6.30 со 1 2 млека

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    660
    Denski nekogas saat i pol, nekogas 2 saati vkupno.. nekogas edna dremka, nekogas dve... probuvam i jas taka da go zaspijam na 3-3.5 saati ama tolku mnogu se buni... vristi... ni 4 saati ne mu odgovara... ne znam navistina... imavme ubav red sega e katastrofa

9. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.424
    Допаѓања:
    8.655
    8ми скок ваљда...

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.