Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Првото ми е родено 36 недела полна и како што гледав слики во архива некаде 8 мес полни 8++тука некаде почнал тапши... а второот ми е родено 39+4 викаж ај побрзо ама еве нема ништо

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    6.793
    Ние со заспивање навечер имаме мака. Ако ја заспивам јас тоа трае со саати. Вчера бевме излезени со мм, после 100 год, ја заспиваше баба и. Заспала за 10 минути. А исто спиење преку ден, ни помалку ни повеќе. Кај мене не сака, зошто не можам да си објаснам. Од доење е одбиена пред 1 месец без проблем,немаше плачки. Сега оваа последнава недела почна да се тегне, да сака да игра после пиење на млекото навечер пред спиење.
    Следам колку треба денско спиење, не е повеќе од 2 и пол часа собрано заедно 2те дремки. 11 и пол месеци е бебево.
    Јадена е убаво не е дека гладна па не спие. Се си јаде. И се буди во текот на ноќта барем 3 пати. Сте имале слична ситуација со тешко заспивање и често будење?

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.163
    Син ми почна да прави браво и кажува слогови ма ма ба ба да да ме ме една недела пред да направи 7 месеци, ама за лазење па абер нема.Ротира во круг, се врти по играчки, најчесто ги крева во исто време и нозете и рацете и потпрен е само на меше, што би рекле плива. Читав дека така ги ојачуваат мускулите. Или газето ќе го поткрене или се исправа на рацете високо, сеуште не се дигнал истовремено. Вашите кога почнаа со лазење? Сега сме 7++.

4. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    6.554
    Моето почна баш на седум ипол месеци, му се исполни желбата на маж :DИначе не мора да значи дека и твоето ќе пролази. Има деца што не лазат директ одат:)

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    671
    Majki na bebinja od 11-12 meseci, dali primetuvate razlika vo spienje/uspivanje kaj bebinjata?
    Za nedela dena polnime godinka, katastrofa ni e uspivanjeto i za denski dremki i navecer... dremkite denski se kratki, nekogas odbiva i vtora dremka, samo edna dremka cel den od 40-50 minuti... i navecer posle place po saat vreme pred da zaspie od premor...

pretpostostavuvam deka e nekoja regresija/skok vo razvoj, no kakvi se vasite iskustva?

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.061
    Дали некоја мајка има бебе во јасли во градинката Орве Николов клон Бисерчиња? Или пак да има информација околу истата?

7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    9.519
    На колку саати го успиваш? Моево за 2 недели прави годинка заспива на 3 до 3.5ч макс спие денски 2 до 3ч вкупно и после ноќе од 6.30 до 6.30 со 1 2 млека

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    671
    Denski nekogas saat i pol, nekogas 2 saati vkupno.. nekogas edna dremka, nekogas dve... probuvam i jas taka da go zaspijam na 3-3.5 saati ama tolku mnogu se buni... vristi... ni 4 saati ne mu odgovara... ne znam navistina... imavme ubav red sega e katastrofa

9. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    9.519
    8ми скок ваљда...

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.062
    Допаѓања:
    1.805
    Од 6 и 30 навечер заспива или погрешно сфатив?

11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    9.519
    6.30-7.30 макс од раѓање си заспива сум пробала покасно џабе сабајлето стамува 6.30 7 и затоа не му менувам. Вчера заспа во 6 сабајле во 6.20 стана со млеко во 1 и 4.30

На kozuf и merriel0 им се допаѓа ова.
  12. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    Nie na 2 pravime godina spienje relativno e dobro vo gradinka spie okolu saat plus minus doma nekogas 40min nekogas 1i fazla. Sinoka uste vo 8i20 se uspala i sabajle pak vo 7ipol i bese tesko stavanjeto. Stanuva 2 3 pati nevecer, ne pie mleko ama ete se budi. Minatata nedela i se spie vo 4 koga si idime od gradinka ama nikako nemozev da ja uspijam cela nedela traese vajda e nekoj skok pojma nemam

13. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    555
    A kolku pati i po kolku vreme prespiva preku den?

14. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.062
    Допаѓања:
    1.805
    Кажи како го научи хахахха

15. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Nie ke pravime 11 meseci. Od 3 meseci prespiva cela nok, najkasno zaspiva vo 20:00h. Stanuva 7 ,7 ipol. Sakam varem do 21 da e buden ama ne.
    3 dremki ima po 45 min. Plus minus

На Mother of 2boys, n0Limits и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.145
    Допаѓања:
    10.533
    Колку дремки ви имаат на 6+ месеци?
    2 недели ротира 3 или 4. Повеќе од саат ипол сабајле и 2 ипол саати попладне шанса нема да е буден. Пробав денес да го занимавам му рокнав музика ми задрема скокајки.
    Можно ли е од што е преактивен да не може повеќе да е буден? Значи не запира со мрдање, дур јаде мрда, дур пие млеко мрда, се влече по цела дневма.
    Навечер спие цела ноќ.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.622
    Допаѓања:
    1.455
    Има 4 дремки, најкасно 2 саати заспива веќе.
    По пола саат , само една дремка е саат и пол до 2

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  18. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Ние сме 7 и сме со 3 дремки .. траат различно нркогаш едната знае да е и саат и пол а другите по 40 до сат ..има денови сите 3 се по пола сат... а за буден кога станеме после саат и пол а сега еве веќе издржива и 2 сата макс сат и 45 мин веќе му се спие.. после фо 2та и 3та дремка може и два сата два и пол прозор на будност

На sani99 и Tea SK им се допаѓа ова.
  19. YellowLedbetter

YellowLedbetter Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    63
    Да си се пожалам и да прашам воедно, синко има 11 +месеци. Спиењето му е катастрофа, некогаш одбива дремки скоро цел ден е со 40мин до саат спиење.
    И кога не е спиен нормално кемка цел ден и ова се случува обично ако сум јас дома, кога сум на работа спие барем по малце. Не знам и јас што сакам да прашам. Ваљда мајки шо имате бебиња на оваа возраст а посетуваат градинка, дали има некоја дисциплина во спиењето?

20. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.484
    Допаѓања:
    11.561
    Периодот околу првиот роденден почнува 8ми скок и регресија со спиењето. И ќерка ми е при крај со скоков, ама ужасно го поминува. Се буди ноќе, не може да презаспие и на сред ноќ одиме во дневна и игра како да е 8 сабајле, а тоа дали е 2 ноќе. Кај неа се покажа хаос скоков..мислам по опишувањево и кај вас почнал..а за дневни дремки, една има, од саат ипол веќе месец ипол. Јаде и она, и касно ноќе, џабе, се буди, седи, кенка, цица ко новороденче и сè во круг, едвај чекам да заврши чудово.
    П.С е позитивно е што научи доста работи, веќе и оди, па тука сум по смирена.