Па види пробај како ќе реагира. Јас каши одамна веќе не мерам ама по тањирчето јаде 200 250гр на 12месеци 3 оброци и 2 3 млека има. Ужинка сеуште не сум вовела стандардна. И по некои "правила" што ми излегоа на нет мислам дека е многу трупање на желудничето за возраста
До година млекото им е основна храна, не смее дневниот внес да ти биде под 500мл, и тоа некој нај минимум. Не крати на млеко. Кога ти бљуцка? После млеко или цврста храна? Ако е после млеко може да е рефлукс а не прејаденост.
10 месеца направи пред некој ден, три оброка над 300гр, и 4 млека, 2 по 120мл и 2 по 90мл. Од скоро почнав денските млека да ги менувам со овошна ужина зошто не ги пиеше до крај. Храна не одбива, може до повраќање да јаде, а млекото го остава. Бљуцкаше додека беше само на доење, зошто е лаком. На оваа возраст не би требало да бљуцка од истата причина како бебе. Ваљда му е вишак. Еве моето многу повеќе јаде па не бљуцка од кога почнав да му давам цврста храна. Исто ми беше и првото дете иако беше (и сеуште е) невиден нејадач.
Srekna nova godina majki. Da ve prasam nesvesno vo topla kasa ,staviv odma 2 laz cotage sirenje. Ja spremav za vecera kasata, na misla mi e da ne se rasipe ili... Da frlam ili ...
9ипол месеци ако добро памтам. Доста "покасно" од едно друго бебенце што е помало од син ми 3месеци па се замарав зошто не знае моево
Moeto napolni 11 i vcera prv pat slucajno zapleska so racinja. A i jas ko @Fenix05 se zamarav prethodno mn. Sega gledam sqmo si pokazuva.
Мојот па 10 месеци не знае да покаже за мајка му кај е. Го прашва сопругот синко само хммм хм а знае светло саат тв каде се. Мене ова ме нервира
Некоја членка спомна од некој сируп спиел цела ноќ детето нејзино, нека кажи кој заборавив. Или ако знајте нешто друго кажете.
Една вечер ќе дадеш сируп. А до 5 години што ќе правиш? Освен дисциплина за спиење друго и нема. Околу 3тата година и тоа ќе се регулира
Сметам дека се заби затоа вака прави тој иначе спиеше цела вечер само млеко што му давав. Ама па веќе 2 недели вака ептен се буди зато 1 вечер 1 барем малку и тој ќе пододмори и јас.
Бебе има 8++ Кога нешто не и е по ќеиф се фрла цела наназад како тантруми да ми покажува. И кај вас така? Не можам д аја пресоблечам се буни, бега и ќе се истегне цела и ќе се фрли наназад. Бесно дете
Како најмали најмногу спијат, како наголемуваат не се послушни. Ако дадеш едншка сируп ќе дадеш и друг пат. Пробај далерон ако мислиш дека се забите.Поспиј преку ден нека те замени некој одмори се.
Ми кажува мм, гледал некој клип и дека тоа фрлање и траскање од земја било зошто сме ја оставале да плаче имала трауми. Се замислив, точно дека некогаш ја оставаме да плаче кога е без причина ама до толку трауми да и направи? Осеќам грижа на совест сега. И плус не е тоа плачење да зајдува туку нормално бебешко плачење.