Моето е 6 месеци. Синомарин ставам во носе од кога е родено. Немаше ни 6 месеци наполнето кога се разболе. Не знам кој е тој педијатар така што ви рекол, па уште чепче на таа температура. Јас кај и да сум била, приватно, државно мене ми рекле под 38,5 ништо не се дава за да се избори организмот. Дури и на вакцина ми имаат кажано. Првпат слушам дека бебе не смее да заспие. 37,5 воопшто не е страшна температура. Моето до 38,1 заспа па се разбуди без темпераура. Мора малце да се смирите и да намалите со паниките. Разбирам и моево првпат качи ама мора смирено. Старите педијатри не се секогаш подобри од поновите. Не го облекувај многу, истуширај го и не го покривајте.
Колку дена има температура? Ние пред некое време имавме 5 дена температура, додека да стигнат резилттите од брис. ептен жално за гледање, на крај со антибиотик завршивме. И јас се чудам на различните ставови на пострите генерации и новиве, ама и да се мачи според мене не е убаво. Тогаш кога не беше добра јас не чекав цело време да дојде до 38,5, детето почна да не јаде, едвај вода и дававме и електролити за да не дехидрира.
Ни растат горните кецови ама го мачат повеќе од долните потешко излегуваат .... пукнато е непцето ама неќе да пробие...не јаде цеча недела како ттеба иначе шубо си ручкаше.. со сласт 200 грама ко ништп сега едвај 100 гр и тоа го држи вуста и тррба да го лажам песно, ихрачки да јаде... како е кај вас кога вадат вадеја заби?
Исто, мојот син не јади кога вади. Па колку плачам жал жи е многу ама процес е некој со темп некој протестира со храна. Ќе мора да се помине.
Долните без да ги осетиме, со првото исто за сите беше, сега за горните ќе видиме како ќе е, овој период ги очекувам
А зошто да не заспие??? Се бори организмот нормално е да биде поспан. Нормално е и намален апетит но постојано нуди му млеко,сокче,вода , електроли. Каков е тој педијатар тоа што кажал????? Одма мењај го. Ако дадеш чепче на 37 ќе направиш хипотермија значи под 38.5 не се дава ништо. Страшно кој се е лекар. Ќе правиш инхалации и ќе прскаш спреј и хидрирај само тоа можеш.
Мене ми е катастрофа уфффф , веќе почна да седи стабилно ама и сега не сака да седи туку да стои веќе кога ја држиме иако супер си стои ама не и даваме дека е рано нели ... и плаче по мене, се наведнува. 24/7 ми е во раце, никако на подлога да седи , да игра .... и сака недозволени работи да чепка, да фрла... колку недели трае скоков?? Купечки каши јаде , многу ми е криво ма да ептен слабо јаде , ич не и е кејф , синково си јадеше зготвено ама малата.... а и во раце нема шанса да излупам нешто да ставам да се вари , плаче до зајдување... има некоја со 6ти скок како поминува?
Вие до 6 стасавте? Знам блиску ни беа децата. Кога почнува тој? Откако му заврши 5, се смири дете, си спие убаво, млеко бара секако ноќта, нема шанси повеќе од 3-4 саати да издрже. И денските дремки овие неколку дена уназад се супер. Еве го, си спие веќе 1 час. Без мене на спална
Мојот на 25 ќе праве 7. Сега видов и јас што имам едни српски/хрватски за скокови, дека е накај 8 месец.
Можда, според goodnight е од 34та недела ама све што пишува за тој скок баш доживуваме сега општо порано ни почнува секогаш
Кога преминуваат на една дремка? 10 месеци сме обично спие на 3 до 4 саати ама у последно време секое заспивање е со плачки а ако го оставам си шета низ креветче. Или може до 7ми скок е? Неколку дена 10 заспива а заспиваше 8 9 до 7 8 со три четири будења.. Како да укинам ноќните подои? Три до четири има.. и преку ден 2. За ужина рано е нелк од година треба?
Мајки, сакаме од сега да резервираме за во Грција. Многу ми е битно да е убаво за бебе од година и 3/4 месеци. Има ли некои убави апартмани? Нешто на плажа директ? Сакаме убаво да е за бањање, баш пензионерски одмор, да може и да се прошетаме, ко старите одмори во Аспровалта. Да препорачате кои градови се убави?
Неи пори мене ми го фалеа сите за таков одмор со детенце. Имаш одма близу смештај до плажа по агенцииве види @warrior може да е скок заби лазење одење и моето тогаш збесна. Јас откажав доење и сега пие 2 млека на 4 до 5ч ноќе 1 година е за 2 3 недели ќе скратам ноќни. Појачувај калориски внес денски и пред спиење вечерата
Убаво е за шетање, ние секоја година одиме ама Ставрос ми е поубав, се ми има некако и нема музики како во Аспровалта. Многу кафичи имаат направено на шеталиштето. За со поголеми деца ок ама јас сум со две мали, Ставрос таман ми е. 3 ипол саати со кола, топ автопат, куќата е на плажа, ресторан одма имаме пред нас, педијатри 3 има, играчки глупости за големава еден куп, море плитко. Е знае да дувка попладне ама ништо страшно. Аспровата и Врасна дува повеќе, знам одат многу луѓе во Ставрос таму што се сместени на плажа кога ќе се раздува и бранови кога има.