Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    637
    Моето е 6 месеци. Синомарин ставам во носе од кога е родено. Немаше ни 6 месеци наполнето кога се разболе.
    Не знам кој е тој педијатар така што ви рекол, па уште чепче на таа температура.
    Јас кај и да сум била, приватно, државно мене ми рекле под 38,5 ништо не се дава за да се избори организмот. Дури и на вакцина ми имаат кажано.
    Првпат слушам дека бебе не смее да заспие. 37,5 воопшто не е страшна температура. Моето до 38,1 заспа па се разбуди без темпераура.
    Мора малце да се смирите и да намалите со паниките. Разбирам и моево првпат качи ама мора смирено.
    Старите педијатри не се секогаш подобри од поновите.
    Не го облекувај многу, истуширај го и не го покривајте.

На Dennings и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  2. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    608
    Колку дена има температура? Ние пред некое време имавме 5 дена температура, додека да стигнат резилттите од брис. ептен жално за гледање, на крај со антибиотик завршивме. И јас се чудам на различните ставови на пострите генерации и новиве, ама и да се мачи според мене не е убаво. Тогаш кога не беше добра јас не чекав цело време да дојде до 38,5, детето почна да не јаде, едвај вода и дававме и електролити за да не дехидрира.

3. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.866
    Допаѓања:
    1.649
    Ни растат горните кецови ама го мачат повеќе од долните потешко излегуваат .... пукнато е непцето ама неќе да пробие...не јаде цеча недела како ттеба иначе шубо си ручкаше.. со сласт 200 грама ко ништп сега едвај 100 гр и тоа го држи вуста и тррба да го лажам песно, ихрачки да јаде... како е кај вас кога вадат вадеја заби?

4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    1.608
    Исто, мојот син не јади кога вади. Па колку плачам жал жи е многу ама процес е некој со темп некој протестира со храна. Ќе мора да се помине.

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    351
    Долните без да ги осетиме, со првото исто за сите беше, сега за горните ќе видиме како ќе е, овој период ги очекувам (fingers)

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    702
    А зошто да не заспие??? Се бори организмот нормално е да биде поспан. Нормално е и намален апетит но постојано нуди му млеко,сокче,вода , електроли. Каков е тој педијатар тоа што кажал????? Одма мењај го. Ако дадеш чепче на 37 ќе направиш хипотермија значи под 38.5 не се дава ништо. Страшно кој се е лекар. Ќе правиш инхалации и ќе прскаш спреј и хидрирај само тоа можеш.

На merriel0 и marrisa им се допаѓа ова.
  7. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.359
    Допаѓања:
    1.357
    Мене ми е катастрофа уфффф , веќе почна да седи стабилно ама и сега не сака да седи туку да стои веќе кога ја држиме иако супер си стои ама не и даваме дека е рано нели ... и плаче по мене, се наведнува.
    24/7 ми е во раце, никако на подлога да седи , да игра .... и сака недозволени работи да чепка, да фрла...
    колку недели трае скоков?? Купечки каши јаде :( , многу ми е криво ма да ептен слабо јаде , ич не и е кејф , синково си јадеше зготвено ама малата.... а и во раце нема шанса да излупам нешто да ставам да се вари , плаче до зајдување... има некоја со 6ти скок како поминува?

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    8.013
    Вие до 6 стасавте? Знам блиску ни беа децата.
    Кога почнува тој?

Откако му заврши 5, се смири дете, си спие убаво, млеко бара секако ноќта, нема шанси повеќе од 3-4 саати да издрже.

И денските дремки овие неколку дена уназад се супер. Еве го, си спие веќе 1 час. Без мене на спална :)

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.359
    Допаѓања:
    1.357
    6 и пол е, на 21 ќе е 7 месеци
    По понашање одма приметувам, крш ептен....

10. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    3.659
    На 7 месеци и 20 дена е 6ти скок според the wonder weeks, рано ви е.

На sani99 и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  11. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    8.013
    Мојот на 25 ќе праве 7.

Сега видов и јас што имам едни српски/хрватски за скокови, дека е накај 8 месец.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.359
    Допаѓања:
    1.357
    Можда, според goodnight е од 34та недела ама све што пишува за тој скок баш доживуваме сега
    општо порано ни почнува секогаш

На Aschenputtel и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  13. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    399
    Кога преминуваат на една дремка? 10 месеци сме обично спие на 3 до 4 саати ама у последно време секое заспивање е со плачки а ако го оставам си шета низ креветче. Или може до 7ми скок е?
    Неколку дена 10 заспива а заспиваше 8 9 до 7 8 со три четири будења..
    Како да укинам ноќните подои? Три до четири има.. и преку ден 2. За ужина рано е нелк од година треба?

14. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    928
    Мајки, сакаме од сега да резервираме за во Грција. Многу ми е битно да е убаво за бебе од година и 3/4 месеци. Има ли некои убави апартмани? Нешто на плажа директ? Сакаме убаво да е за бањање, баш пензионерски одмор, да може и да се прошетаме, ко старите одмори во Аспровалта. Да препорачате кои градови се убави?

15. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    8.759
    Неи пори мене ми го фалеа сите за таков одмор со детенце. Имаш одма близу смештај до плажа по агенцииве види

@warrior може да е скок заби лазење одење и моето тогаш збесна. Јас откажав доење и сега пие 2 млека на 4 до 5ч ноќе 1 година е за 2 3 недели ќе скратам ноќни. Појачувај калориски внес денски и пред спиење вечерата

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.345
    Допаѓања:
    8.278
    Ставрос, 3 години по ред идам ептен адаптирано за со деца. Се има што ти треба.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.866
    Допаѓања:
    1.649
    Веќе 10 дена борба водиме... го држи вуста и не го голта

18. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    928
    Глефав за Аспровалта ама мн било сменето, не било ко порано…

19. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.345
    Допаѓања:
    8.278
    Убаво е за шетање, ние секоја година одиме ама Ставрос ми е поубав, се ми има некако и нема музики како во Аспровалта. Многу кафичи имаат направено на шеталиштето. За со поголеми деца ок ама јас сум со две мали, Ставрос таман ми е.
    3 ипол саати со кола, топ автопат, куќата е на плажа, ресторан одма имаме пред нас, педијатри 3 има, играчки глупости за големава еден куп, море плитко. Е знае да дувка попладне ама ништо страшно.
    Аспровата и Врасна дува повеќе, знам одат многу луѓе во Ставрос таму што се сместени на плажа кога ќе се раздува и бранови кога има.

На Evangeliaa22 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  20. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    2.923
    8,4 кг на 9 месеци дали е во ред?

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.