Zenski, kako spijat denski vasite bebinja od godina dena? preminavme na edna dremka i stanuva sabajle nakaj 7, go legnuvam nakaj 12 i obavezno posle saat vreme se budi, nekogas uspevam da go prizaspijam nekogas ne... a i navecer pocesto mi se budi sega... ne znam mozebi ne e spremen za edna dremka, a taka mi deluvase koga napolni godinka, ubavo si otspivase po 2 saati i nokite bea podobri... ne znam sto e ova sega
Моето е уште на 2 дремки 1г1недела спие прва дремка 1ч15мин па уште 40мин до 1ч втора ноќите се подоправија 1 до 2 пати се буди врзува измеѓу 4 5ч некогаш повеќе
Луѓе некоја регресија да не има околу 11ти месец? Два дена по ред во темници се успиваме по саат време вчера од 6:30 до 7:30 (и нормално не заспа си станавме скроз во 7:30) и денес еве од 5:45 и млеко дадов плус џабе после саат време заспа и тоа на мене во нашиот кревет. Само што ќе го спуштам во кревет и покријам се буди и или плаче или се смешка мисли игра е. Сепарациската ли е ова или регресија? Помагајте со две дремки сме уште ама еве денес за првата дремка еден саат се успивавме, а бебе ќоро за спиење зеваше цел саат..
7 7.30 заспива сабајле станува од 6 до 6.40 зависи (тогаш јас станувам за на работа па осеќа) Прва дремка околу 10 10.30 втора 3.30
Ние одевме кај Даница во Физиоактив, сма утре ќе одиме кај Дијана Мариновска во Систина, баш види инста
Нормално е. И јас се испаничив, симимаат од двете страни и јас прашав Паскалов ми се изнасмеа и ми рече да не пипам многу многу хаха
Добро бе мајки што да користам за црвено газе му се прави после какање? Редовно одмивање дури и при мочање, секакви кремови пробано никако не врви. Еден ден ќе му се смири ко ќе кака пак му се прави. Денес ќе пробам и перу балсам едвај најдов има користено некоја?
Оцет разреден со вода 50-50 и имам ставено на чорапи. Инаку исто и имам ставено Павле балзам на гради, а имам и свинска маст ама немам пробано. Бејби оригано спреј во нос.
Не ја одмивај повеќе од два, три пати...проба со павловичева,судокрем,уриаж? Мене еднаш кога ни беше црвено во аптека ми дадоа белогент, одма и помогна
Кај нас никогаш не се подоброја дремките, стандард 30мин па да ја презаспиеш, само кога лежиш до неа може да спие. За дневни дремки е тешка за заспивање, сама не знае (само во градинка ми кажаа дека заспивала сама и не можам да се изначуда,дома нема шанси) претежно спие по еднаш, ретко два пати кога сум дома и се трудам да заспие. Инаку додека да заспие ја фрла цуцлата 100 пати и ми се смее и на крај ќе се предаде
Белогент, судокрем, веледа, мустела, фризидерм, па дури и бебешка пудра,антифунгол. Се ова пробано ете закажав преглед денес. Не знам траума зедов, зајдува од плачење.
Секакви кремови пробав мајка, подебел слој помалку ништо не помага. Па кога ќе се искака и смрт ми е, толку плачење жално е мн.
Јас го носам моето кај Дијана во Систина, презадоволна сум. По една недела имаше значително подобрување. Дури инсистиравме со маж ми да продолжи на физикална кога скроз му се реши проблемот. Сега па почна да ми лежи и седи искривен и пак ќе започнеме од наредна недела редовно за да го средиме и тоа.
Еве ја маст за потпарено...ми текна дека и оваа од бекутан е добра ја користев јас по препорака на педијатар
Мајки на бебе 8 месеци му се појави бенка на лицето, иначе е сиренце бел. Кога почнуваат да се јавуваат бенки, не е мал?
Ние сме си активни у темава со црвенила мака мачиме... Ние до отворени рани стигнавме. Белогент со канестен, па Београдски мелем не држи засега, special thanks to @mariz Треба да пишам еден пост, им немам вратено на мајките што све ме советуваа.