Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    666
    Zenski, kako spijat denski vasite bebinja od godina dena?
    preminavme na edna dremka i stanuva sabajle nakaj 7, go legnuvam nakaj 12 i obavezno posle saat vreme se budi, nekogas uspevam da go prizaspijam nekogas ne...
    a i navecer pocesto mi se budi sega... ne znam mozebi ne e spremen za edna dremka, a taka mi deluvase koga napolni godinka, ubavo si otspivase po 2 saati i nokite bea podobri... ne znam sto e ova sega :(

2. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    8.770
    Моето е уште на 2 дремки 1г1недела спие прва дремка 1ч15мин па уште 40мин до 1ч втора ноќите се подоправија 1 до 2 пати се буди врзува измеѓу 4 5ч некогаш повеќе

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    258
    Луѓе некоја регресија да не има околу 11ти месец? Два дена по ред во темници се успиваме по саат време вчера од 6:30 до 7:30 (и нормално не заспа си станавме скроз во 7:30) и денес еве од 5:45 и млеко дадов плус џабе после саат време заспа и тоа на мене во нашиот кревет. Само што ќе го спуштам во кревет и покријам се буди и или плаче или се смешка мисли игра е. Сепарациската ли е ова или регресија? Помагајте :D со две дремки сме уште ама еве денес за првата дремка еден саат се успивавме, а бебе ќоро за спиење зеваше цел саат..

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    666
    Nakaj kolku casot se budi, zaspiva za dremki itn... kakov raspored imate? :)

5. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    8.770
    7 7.30 заспива сабајле станува од 6 до 6.40 зависи (тогаш јас станувам за на работа па осеќа)
    Прва дремка околу 10 10.30 втора 3.30

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    930
    Ние одевме кај Даница во Физиоактив, сма утре ќе одиме кај Дијана Мариновска во Систина, баш види инста

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    930
    Нормално е. И јас се испаничив, симимаат од двете страни и јас прашав Паскалов ми се изнасмеа и ми рече да не пипам многу многу хаха

8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.860
    Допаѓања:
    1.609
    Добро бе мајки што да користам за црвено газе му се прави после какање? Редовно одмивање дури и при мочање, секакви кремови пробано никако не врви. Еден ден ќе му се смири ко ќе кака пак му се прави. Денес ќе пробам и перу балсам едвај најдов има користено некоја?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    609
    Оцет разреден со вода 50-50 и имам ставено на чорапи. Инаку исто и имам ставено Павле балзам на гради, а имам и свинска маст ама немам пробано. Бејби оригано спреј во нос.

10. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    932
    Да не го миеш па пречесто и да му е суво газето? Јас дури почнав со мелем... Убава бариера прави

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.189
    Не ја одмивај повеќе од два, три пати...проба со павловичева,судокрем,уриаж? Мене еднаш кога ни беше црвено во аптека ми дадоа белогент, одма и помогна

12. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    609
    Кај нас никогаш не се подоброја дремките, стандард 30мин па да ја презаспиеш, само кога лежиш до неа може да спие. За дневни дремки е тешка за заспивање, сама не знае (само во градинка ми кажаа дека заспивала сама и не можам да се изначуда,дома нема шанси) претежно спие по еднаш, ретко два пати кога сум дома и се трудам да заспие. Инаку додека да заспие ја фрла цуцлата 100 пати и ми се смее и на крај ќе се предаде :sweat::sweat::@

13. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.860
    Допаѓања:
    1.609
    Белогент, судокрем, веледа, мустела, фризидерм, па дури и бебешка пудра,антифунгол. Се ова пробано ете закажав преглед денес. Не знам траума зедов, зајдува од плачење.

14. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.860
    Допаѓања:
    1.609
    Секакви кремови пробав мајка, подебел слој помалку ништо не помага. Па кога ќе се искака и смрт ми е, толку плачење жално е мн.

15. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.189
    A krema za potpareno?

16. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.860
    Допаѓања:
    1.609
    Така се вика? Ете порачав и перу балсам со белогент комбинација.

17. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    662
    Јас го носам моето кај Дијана во Систина, презадоволна сум. По една недела имаше значително подобрување. Дури инсистиравме со маж ми да продолжи на физикална кога скроз му се реши проблемот. Сега па почна да ми лежи и седи искривен и пак ќе започнеме од наредна недела редовно за да го средиме и тоа.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.189
    Еве ја маст за потпарено...ми текна дека и оваа од бекутан е добра ја користев јас по препорака на педијатар

Прикачени фајлови:

19. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    3.748
    Мајки на бебе 8 месеци му се појави бенка на лицето, иначе е сиренце бел. Кога почнуваат да се јавуваат бенки, не е мал?

20. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    932
    Ние сме си активни у темава со црвенила мака мачиме... Ние до отворени рани стигнавме. Белогент со канестен, па Београдски мелем не држи засега, special thanks to @mariz :l:

Треба да пишам еден пост, им немам вратено на мајките што све ме советуваа.