Рачето десно помалце го креваше и користеше. Паѓаше на едната страна на стомаче на тоа раче и кога му подаваш играчки до пола ќе го кренеше за разлика од левото. И послаб фат имаше со тоа раче.
Од каде го купи мелемот и дали помага за егзема има на грбчето малку и не и поминува со биодерма и лосионот и маслото за бањање.
Нема нигде кај нас, а многу е добар... Јас од Ниш го порачав. Ќе видам ако можам да го нарачам тука во локална аптека. Па ќе споделам инфо.
Главно е со 3 дремки, ретко 4 ако ми стани многу рано околу 6 сабајле. Обично на 2-2ипол саати му се дремките, го следам колку е уморен и пред спиење обично е буден 3 саати. Катастрофа сме со спиење, дремки едвај пола саат, некогаш ќе изненади со саат ипол колку да ми даде лажна надеж дека ќе се среди.
До пред една недела беа ептен кратки и заспиваше врчер 7.. сега 2та дремка му е саат и поп два и 3та е касно и вечер седи до кај 8 8 и пол..ќе видиме баш како ке мене
Јас ќе се вмешам, може не сум за тука, си имате мака, сте пробале доста кремови ама ете. Моето е 7 месеци и од раѓање до сега ниту еднаш се нема вцрвенето или потпарено. Користам само Павловичева розевото пакување на секое менување пелена без разлика мочано/какано и користам само влажни Sleepy 99% вода што се. Измивање газе само секоја вечер пред спиење и толку, до сега ете не сме имале проблем. Неколку пати пробав да ставам Веледа за пеленска регија дека ми беше купена уште пред да се породам, искрено, тоа не може ни да се измие отпосле, претешка ми се гледа. Одмори го малку од постојано менување кремови и не мора миење на секое мочање. Знам дека си имате мака, ама ете just my two cents.
Според мене колку почесто менуваш толку полошо. И ние во 8 месеци не сме биле со потпарено газе фала богу, а ниту пак сум сменила влажни, пелени и крема за пеленска регија. Кремот не го ставам на секое менување, еднаш дневно само. @Besbes24
Мајки здраво. 10 месеци сме, од вчера почна да ја затресува главата како да кажува не. Дали некоја од вас се сретнала со ова? Утре сме секако на педијатар, ќе прашам.