Мајки, бебе 8 месеци ми се преврте наназад со се количка, удри со глава на ламинат. Плачеше, се смири, сега се понаша најнормално, се смее, игра. Освен да не заспие 2ч и да не поврати треба ли да следам нешто друго? Многу сум исплашена.
Следи го дали ќе повраќа, дали е различен од обично, дали има џумче. Ние поминавме многу потрауматично од ова и ништо не беше, не се секирај, тек ќе паѓа. Само тоа е битно: да не е многу поспан, летаргичен, да повраќа, да не јаде…
Ние цртани пуштаме, песнички и у раце нешто да фаќа.. Прво на мене го ставам и правам бууу после он повтара. Знае и да го извади цревото од инхалаторот
8 мес сме скоро... веќе една недела и побеќе станува во ниедно време и не сала да спија....има ли други вака?
Моето пие хипоалергено ама не е докажано дали е стварно алергичен. Има рефлукс и плус атопична кожа беше нафрлен многу. Од кога сме на хипоалергено се нема нафрлено. Е сега може и да е и од козметиката, имаше подобрување и од нејзе пред да преминеме на хипоалергено.
Од кашичка со млеко во прав имаше црвенила низ цело тело и после некое време обилно повраќање. Направивме алерго тест во козле и ни даде алергија на фракции на млеко: козеин и лактоза. Ние сме на доење од раѓање затоа околу 7 месец беше ова кога прв пат дадов нешто друго млечно
Кога скративте на една дремка? Уште сме на 2, годинка сме ама тешко ни оди денското заспивање посебно втората дремка заспива околу 5,што е прекасно. Семислам да и ја пролонгирам првата покасно да видам дали биде добро така
Nie malku pred prviot rodenden preminavme na edna dremka, ama uste ne sum sigurna dali pravilno postapiv... Nokite se nekogas super, a nekogas se budi kako novorodence...
Бебе 8 месеци, пред некој ден почна да ја врти главата лево-десно и се фаќа за ушиња. Рацете цело време во уста насилно. Пред недела дена излегоја долните заби, не ме истава да видам горе како и е непцето. Кемкава, сака само внимание. Избезумена сум, дали е од забите, ушињата, скок во развој, некој друг проблем.. Ве молам за совет, не знам што да направам
Се фаќаат ли вашите бебиња зад глава? Зима играчка ја става зад тилот, рацете ги зима зад тилот се фаќа. Смешно ми е ама не ми е јасно зошто го прави тоа. 10 месеци е.