Јао не можеме да му го земиме си се качува на маса,мора и батерии да избадиме да не ги лапне Му дадовме старо некористено не го сака бе хахах
Скоро 7 месеци сме. Исто, се фрла наназад кога нешто не е по негово. Сум го однела во спална да му сменам пелена, господинот не сака да го облекувам соблекувам. Се фрла наназад, вришти ко да го колам. Викам многу е рано ова за тантруми. И кога ќе го кренам ко ништо да не било..
Еве скоро 13месеци дури сега престана акање од земја за пелени менување. Јас давам влажни марамици шише палома крема што и да е да држи за да сменам брзински
Нас ортопедот не советуваше дома да е постојано бос. Кога ќе излезе надвор да му земеме класична обична патика од спортските продавници, бидејќи останативе се чист маркетинг
Дали користите вит.Ц и каков? Ми кажа докторката имало некои капки, не ми се познати кои се..какви користите вие??
Дали и ваште бебиња кои се околу 7 месеци на секоја лажичка ја гризнуваат и држат лажичката со сите два заба Јаде по многу, 300гр понекогаш, но многу време трае хранењето поради ова, ако пробам да повлечам уште послилно држи ако стојам само така со лажицата за пократко време ја ослободува.
Да ќе го надрасне тоа па ќе сака да ја земе лажицата, да нацрпи храна и така да пикне 2 раце во тањирот
Супер, ај до кај 2000 би дала ама над сигурно не за 2месеци што ќе ги носи. Синко нема год а 23 носи етеза2месеци гледам почнуваат кнап да му се. Иначе дома да бос е нонстоп.
Кои се 3000 ? Јас од к&к земав и зимски со крзно и подарок патичиња добивме 1900 мкд беа. Истите модели ги имаат со кеги мислам дека ги носат од исто место. Кожните се 3000 ама не ти требаат кожни
Знам, но и давам додека отвара уста… Не секоја каша е по 300г, најчесто тие за доручек и се по тука некаде.
Јасно ама многу е. Прашајте и матичен ќе ви каже. На таа возраст еден оброк треба да е до 150мл. Тоа е дупло.
И мојот јаде повеќе. Нема заби за да гриза лажица, ама пружа рака да ја дофати па знае некогаш и на тепих да летне храната
Синко почна да ми спие од 21:30 до 8:30 отприлика сабајле па днрвните дремки ни се пореметија. Ако спие од 11:30 до 13 катастрофа па втората од 16 до 18 отприлика. Дали да почнам со 1 дремка??? Од околу 13:30 до 16:30. Имам пробано така. Како да направам или рано е?