8 и пол месеци сме..уназад цел месец плачо рика хистерично дури кога го оставам на старите да го придржат да идам по леб 5 мин...проблемот е од старт каде никој ни ми помага..ни посака да го прошета ни подржи...си го тргнаа газот од обврски реално...детево само со мене е и неќи кај нив..свеки еден месец пред да тегнам на работа реши дека ке работи и не сака да чува ..проблем уште поголем за мене ...лута сум и во право...кажете дека има и други што плачат и сакаат само мама...дали ќе се смири ...јас нз како ке тргнам на раб иако сега ќе сум со боловања бидеќи нема кој да го чува...имунитеѕ нема некој јак досега се и сешто прележа од бато што му носи а не па вград да го пратам дури тогаш ќе е неервози
Не се секирај , синко ми беше таков ( по дома си седеше кај сите, малку покасно сакаше само кај мене да е ама в градинка нема шанси и за година и пол веќе се навикна) еве и малата пред месец дена колку плачеше по мене а сега не , ама ќе видиме до 8 месеци.. Запиши го , таму ќе си има занимација .
он не сака вопшто кај нив плачи коа гп земат ...ако ти кажам дека досега ни еднаш не го зече да го прошетат да види дека има и друг освен мама ке речеш лажеш не сака ни на под да е сам рика да дојди кај мене
Бебо од вчера почна јазиче надвор и да си го гризе со непца дури вчера од што нејќеше да пушти јазиче ни стана малку виолетово .. дали е ова од забите па вака да прави .. еве сабајле исто прави
Мајки може да ми го кажете вашиот ред на спиење дремки јадење? Ние сме 7 месеца и не знам кај е грешката шо беба моја не сака да јаде, две лажички и толку..
Станува накај 8:30, пие млеко. Накај 10:00 заспива, до 11:00 спие и доручкува кога ќе стане во 11:00. Накај 12:30 пак заспива, до 13:30, пие млеко кога ќе стане во 13:30. Во 16:00 руча. Спие после ручекот до кај 18:00. Накај 19:00 пие млеко. Во 21:00 почнуваме да се заспиваме, тогаш пие уште едно млеко. Накај 00:00 - 01:00 знае да се размрда и тогаш ќе му дадам уште едно млеко и спие до сабајле. Има и отстапки од овој ред секако, пример денес
Ни првото ни второто никој не го земал да го шета во тие месеци, многу често додека сме на породилно и ако бебето е на доење блиските се оградуваат од обврски спрема бебето, од искуство, сам никој за ништо нема да се понуди треба ти да побараш, немој да чекаш да се сите грижат ти како се осеќаш, ретки се тие кои безусловно се нудат сами. Побарај си доколку сметаш дека можат да го причуваат, почни си со многу малку минути, зголемувај постепено. Доколку плака нека пуштат песнички, нека го носат во раце, нека му пеат, 15 мин нека пробаат да го залажат, доколку сакаат ќе успеат.
Стануваме 07:00 до 08:00 цицаме будни сме 2:45 пред спиење јадеме спиеме прва дремка од 34мин до 2ч зависи кога како стануваме цицаме повторно спиење ни е за 2:45 пред спиење јадеме спиеме од 30мин до 1ч стануваме будни сме 3ч и легнуваме ноќно спиење 19-20ч зависи до кога ни била последна дремка. Е сега ова вака беше до пред 1 недела веќе е хаос .. пред ноќно нејќе да спие 5ч последнава недела рика се ака и дрецка станува во 9-9ипол хаос е
7 мес и 3 недели 6 станува, пие млеко, 8 прва дремка, 9 ипол доручек, 12 втора дремка, 13 ручек, 16 трета дремка и млеко, 17 30 вечера, 19 млеко и заспива, накај 1 навечер млеко. Е голема работа ако никој не земал да го прошета, големата моја дур не се вратив на работа никој ја немаше прошетано, малиов уште никој не го прошетал, па кај сите идат двајцата и не плачат од луѓе. До детето си е, нема врска тоа дали ти сама го чуваш или не. И јас сама ги чувам дур сум на породилно, кај повеќето е така. А што не го запишеш во градинка? И така сигурно пола вируси ги има прележано од братчето.
Ја немам ни баби не дедовци, ни тетки ни стрини, сопруг на работа цел ден, сама сум цело време со бебе од раѓање сега е шест месеци, и девојче шест години. Се сама, и купи, и на доктори, и чистење и перење, и ручеци и пеглање. Збудалев Сега па на школо ко ќе тргне леле крај ќе нема...
Majki bebe podkashluva vo tek na denot nekolku pati. Od sto moze da bide? Da ja nosam na pedijatar? Ne e bolna
Колку месеци сте? Моето веќе два месецибтака муабет прави. Ако не го гледаш те гледа и кашла да се свртиш. Па гуга и се накашлува помеѓу, мисли тоа муабет е