Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    1.674
    8 и пол месеци сме..уназад цел месец плачо рика хистерично дури кога го оставам на старите да го придржат да идам по леб 5 мин...проблемот е од старт каде никој ни ми помага..ни посака да го прошета ни подржи...си го тргнаа газот од обврски реално...детево само со мене е и неќи кај нив..свеки еден месец пред да тегнам на работа реши дека ке работи и не сака да чува ..проблем уште поголем за мене ...лута сум и во право...кажете дека има и други што плачат и сакаат само мама...дали ќе се смири ...јас нз како ке тргнам на раб иако сега ќе сум со боловања бидеќи нема кој да го чува...имунитеѕ нема некој јак досега се и сешто прележа од бато што му носи а не па вград да го пратам дури тогаш ќе е неервози

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.410
    Допаѓања:
    1.384
    Не се секирај , синко ми беше таков ( по дома си седеше кај сите, малку покасно сакаше само кај мене да е ама в градинка нема шанси и за година и пол веќе се навикна) еве и малата пред месец дена колку плачеше по мене а сега не , ама ќе видиме до 8 месеци..
    Запиши го , таму ќе си има занимација .

3. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    1.674
    он не сака вопшто кај нив плачи коа гп земат ...ако ти кажам дека досега ни еднаш не го зече да го прошетат да види дека има и друг освен мама ке речеш лажеш не сака ни на под да е сам рика да дојди кај мене

Последна измена: 6 февруари 2025 во 10:51
  4. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    1.225
    Бебо од вчера почна јазиче надвор и да си го гризе со непца дури вчера од што нејќеше да пушти јазиче ни стана малку виолетово .. дали е ова од забите па вака да прави .. еве сабајле исто прави

5. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    629
    Мајки може да ми го кажете вашиот ред на спиење дремки јадење?
    Ние сме 7 месеца и не знам кај е грешката шо беба моја не сака да јаде, две лажички и толку..

6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    1.288
    И син ми некои чудни гримаси со устата прави. Он веќе има 2 запчиња. Сега валда му искача горе.

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    1.288
    Станува накај 8:30, пие млеко. Накај 10:00 заспива, до 11:00 спие и доручкува кога ќе стане во 11:00. Накај 12:30 пак заспива, до 13:30, пие млеко кога ќе стане во 13:30. Во 16:00 руча. Спие после ручекот до кај 18:00. Накај 19:00 пие млеко. Во 21:00 почнуваме да се заспиваме, тогаш пие уште едно млеко. Накај 00:00 - 01:00 знае да се размрда и тогаш ќе му дадам уште едно млеко и спие до сабајле.
    Има и отстапки од овој ред секако, пример денес :D

8. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    370
    Ни првото ни второто никој не го земал да го шета во тие месеци, многу често додека сме на породилно и ако бебето е на доење блиските се оградуваат од обврски спрема бебето, од искуство, сам никој за ништо нема да се понуди треба ти да побараш, немој да чекаш да се сите грижат ти како се осеќаш, ретки се тие кои безусловно се нудат сами.

Побарај си доколку сметаш дека можат да го причуваат, почни си со многу малку минути, зголемувај постепено.

Доколку плака нека пуштат песнички, нека го носат во раце, нека му пеат, 15 мин нека пробаат да го залажат, доколку сакаат ќе успеат.

На sani99 и prinstongirl2 им се допаѓа ова.
  9. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    1.225
    Стануваме 07:00 до 08:00 цицаме будни сме 2:45 пред спиење јадеме спиеме прва дремка од 34мин до 2ч зависи кога како стануваме цицаме повторно спиење ни е за 2:45 пред спиење јадеме спиеме од 30мин до 1ч стануваме будни сме 3ч и легнуваме ноќно спиење 19-20ч зависи до кога ни била последна дремка. Е сега ова вака беше до пред 1 недела веќе е хаос .. пред ноќно нејќе да спие 5ч последнава недела рика се ака и дрецка станува во 9-9ипол хаос е

10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.536
    Допаѓања:
    8.796
    7 мес и 3 недели
    6 станува, пие млеко, 8 прва дремка, 9 ипол доручек, 12 втора дремка, 13 ручек, 16 трета дремка и млеко, 17 30 вечера, 19 млеко и заспива, накај 1 навечер млеко.
    Е голема работа ако никој не земал да го прошета, големата моја дур не се вратив на работа никој ја немаше прошетано, малиов уште никој не го прошетал, па кај сите идат двајцата и не плачат од луѓе. До детето си е, нема врска тоа дали ти сама го чуваш или не. И јас сама ги чувам дур сум на породилно, кај повеќето е така.
    А што не го запишеш во градинка? И така сигурно пола вируси ги има прележано од братчето.

11. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    1.288
    Кај ги најде овие 34 минути? :D