Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. mariz

mariz Форумски идол

Дека мала е... на големите до 38.5 не давам. Ќе мерам сега пак за 10мин. Качува, 37.7 сега последно. Хрчка на носе малку и се подкашлува..

2. Dennings

Dennings Популарен член

На таа возраст ради забче ми качи 38, само со лепенка ја симнавме. Чисти носето и ако качи ќе дадеш сирупче. Пробај расоблечи ја прво . И многу течности давај.
    Иначе вирусно е цела недела се мачиме со таква температура, млитаво дете, мрсули и сега веќе искашлува шлајм.
    Брзо и лесно да проаѓа:l:

mariz likes this.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Јас и очекував зошто ептен заразно нешто е. Во школо од две паралелки со 40 деца кај вторачево, одеа 6 деца заедно... и сите со разни симптоми. Кој температура, кој кашлица, кој стомак и повраќање... Другото девојче само со кашлица ми помина (уште малку кашла), а машково па повраќање имаше и болка во стомак.

Бебево вода не пие, чајче Бекутанот еднаш ќе и давам и цица. Па ќе висиме на цице сеа, лекот и е тоа :l: Фала ти :hug:

merriel0 and Dennings like this.
  4. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Ne se dava na taa temp. Nad 38.5. Najtochen e zivin. Digitalnite se orientacioni

mariz likes this.
  5. Ena05

Ena05 Популарен член

Бебево ми е 10 месеци и од средата е со температура, ќе симне некогаш сам некогаш со сируп и си е весел па ќе качи и ќе клапне и се така у круг. Бевме на лекар четвртокот, крвна слика и црп супер, на гради чист, само грлото црвено и кашла. Утре сме пак на контрола. Обично приквечер качува. Е сега прашањето ми е колку е паметно да го прошетаме малку низ парк? Сега моментално нема темп.

6. Spidy

Spidy Форумски идол

Одете. Без контакти со други деца, да не го пренесе своето и да не фати плус уште нешто. Ако клапне ќе се приберете. Додека нема температура и има малку енергија, супер ќе му биде да искочи на воздух.

Ena05 likes this.
  7. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

За таа килажа мене ми кажа педијатарот 4 мл да.

На таа температура и јас мислам дека нема потреба од сируп, можеби заби ќе излегуваат, со лесно нека е само.

mariz likes this.
  8. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

7 месеца бебо од денес мрсулчиња како вода проѕирни течат од носе како чешма .. дали е можно да е од запчиња темп немама 36.4 мерено денес или сепак е некој вирус/грип?? Само со никој не сме се мешале за да фатиме ..

9. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Ние сме 8 и пол и веќр две недели одбива кашите и случајно преминав на парчиња.. си јади со џвака се... му правам палачинки, намаз на лепче, павлака со лепче,, рибанка со јајце, јајце пржено и сл.. ручек веке почнувам да применувам што ние тоа и он нормлано без запршки и зачини....многу ми помогна еден профил на инста zalche po zalche...

sani99 likes this.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Крева нагоре и на 38.2 веќе и дадов прееска.. спушти макс на 37.4. Омалаксана очи на пола копје. Сега има 38, цица, ја следам и ќе давам па.. Главава и гори како 40ка да има, жешка :worried:

11. mariz

mariz Форумски идол

Споредувам со дигитален и живин, тука се некаде. Ептен знае 0.2 0.3 да се разликува. Ако е живин 38.1, дигитален е 37.9 пример... ама ако мерам 2,3 пати, ќе покаже и 38.1 и може и за 0.2 повеќе. Зависи каде и како ја фатам на челцето. Со тој само пазам горе да не отиде многу, а со живин премерувам ако сакам сируп да давам..

12. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

На главата исечено мало парче антипиреа ако е дозволено, не знам дали е.

Големиот така ми качува, главата прежешка а на топломер 38, но голем е и држи крпа навлажнета со вода и се оладува.

Периодов скоро секој се разболе од нешто, овие неколку недели има се …

Со лесно само нека е.

sani99 and mariz like this.
  13. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Истото е и кај нас:rofl::rofl:кашла за да се свртиш да и му посветиш внимание:rofl:

Lady Miami likes this.
  14. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Хаха, а кога се вртиш ти се смешка? Дека успеала финтата?
    :rofl:

merriel0 and WhiteCat33 like this.
  15. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Дааа:D:rofl:

Lady Miami likes this.
  16. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Синко 6++ јаде еден оброк дневно. Дури јас му прекинувам, зошто мислам дека не знае за доста (на татко му :) ). Преинтересно му е јадењето.
    Е сега се не гледа во уста кога јадеме или пиеме нешто. Ајде вода му давам, кога јадеме нешто, малку банана или тоа што јадел ке му дадам малце. Ама не може се да јаде и да пие. И на гости не можам да им кажам на луѓето сок да не си пијат или да не јадат кашкавал пред него и децата грицки да не си грицкаат. Кај и да го свртам, тој накај децата се врти и ги гледа кај јадат. Е сега мал е да ми подлизнува солени смоки и чипсови.

Имате ли слично искуство? Дали пак треба втор оброк да воведам, ама не ми стои гладен, да цица не сака...

merriel0 likes this.
  17. sani99

sani99 Популарен член

Кај наоѓаш рецепти?

18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Тоа се вика стрвно газе :D. Еве го истиот го имам, 3 оброци има дневно, 4 млека, а види некој дека јаде правец таму.....

Lady Miami likes this.
  19. flower55555

flower55555 Популарен член

А колку грама му даваш оброк? Јас давам 120 ама како малку да му е, ке се изнапие вода и пак после еден саат сака да цица па дури тогаш е таман..

20. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

9 месечни бебина колку ви е прозор на будност.. кога стануваат и после колку време се дремките