Не може на 8, до 32ра недела. Завчера бевме, не му ја ставија, 36та недела е, само пента и превенар го боцнаа
Овде па му кажале на мм сега последен рок 6++ е. Ништо, не го однесов, дури после месец дена се враќам овде, ако можи ќе ја прими ако не тоа е да е здрав и жив
Ајдеее... баш ке ви пишам што ке направам кога ке го однесам. Планирам ако си е се ок понеделник да го носам.
Баш пиши, треба исто да е сегде. Јас кога прашав зошто не се става после 32ра, ми рече докторката имало повеќе шанси за нус појави.
@Tea SK какво шише за вода користите? Имаше пишано tomme tippe , и јас имам ама 0+ Сакам да најдам 6+ Знаеш каде има?
Моето бебе 8 месеци, не пие вода, пробано шише (неколку), чашка со клунче, обична чашка, лажичка, не сака и не сака, има ли некој начин како да присака или да почекам сама да почне сака?
Ти нуди, пробај со чашка од ракија, и magic cup чашка на NUK, мислам имаше и од ДМ маркава нешто слично. Кај мене кога беа мали со таа чашка научија вода да пијат.
Големото имаше magic cup на NUK, тие не се тешки за влечење за бебе од 8 месеци, особено за бебе што и не сака да пие вода? Како да се сеќавам дека се практични за да не се истура вода но не многу и за пиење.
Моето исто нее пиеше ..сосема случајно пробав да му дадам од шише со сламка и веднаш повлечи ...сега сме 9 месеци скоро си пие нормално...а од обично шише долгп време давав, нудев не сакаше
Јас зедов вакво... ако незнае одма пробај со обична сламка стави нешто водичка сокче и пуштај му по малку со прстот да осети дека тече нешто па ке повлечи после и само
Барав назад за да пишам дека грешка имам во оваа бројка 300гр во садот во кој блендирам за шеќер и брашно има мерна едница нема за оваква структура, значи сепак каша јаде околу 150/170 гр.
Баш се мислев за вакво нешто, кога и дадов прв пат чашка со клунче се наведна и повлече од клунчето како за од цевче, ќе пробам со вакво шише
Може ли некој да ми пише како ви е распоредот за јадење ? За 10++ Оди на градинка таму во 8ипол имаат доручек па пред 11ч Ужинка некое овошје и спијат во 12 ипол- 13ч ручек Јас ја земам бо 14ч некогаш веднаш бара да цица зависи како јадела , некогаш дома кога ќе стигнеме цица - 15ч и спие. Е сега ме интересира околу 18ч треба вечера да давам Но бидејќи таму слабо јаде месо некогаш и правам како за ручек месо со зеленчук.... некогаш само шжукачче и цицање....незнам како да си го направиме распоредот одкога тргна во градина се ни се измеша со јадење бидејќи незнам ни таму што јадела секој ден и колку