Исти сме и ние и истава дилема ја имам, мн млеко ми се гледа. Исто давам 660мл во 24 чеса и по ист редослед. Сите освен педијатарот ми викаат мн му даваш, а тоа ниту еднаш не ми оставило.
Формула пие? Некако многу ги држи мојов, пробувам после 2 саати нејќе да јаде. Исто никогаш нема оставено млеко. Мојов 660 од 7 вечер со 6 сабајле плус уште едно 180ка преку ден.
На 8 месеца веќе беше пола пола. Насабајле обавезно доење, навечер обавезно ад, преку ден двете млека кога како. Ако сме биле дома цицал, ама за надвор ад спремав. Ама не сум приметила разлика во ситост со млеката. Колку што пиел мајчино (зошто и молзев подолго време, знам колку пиеше и од тоа), исто сум му давала и ад, и секогаш исто пиел.
Devojki 11 meseci sme Pelena nemozsm da smenam Shto e ova so deteto se dere na cel glas od nisto Poludev
Случајно во ист период со скокот пробав (во раце заспиваше) и заспа за неполни 5 мин првиот пат, сега уште побрзо заспива.. Во неверување сум сеуште понекогаш.
Мојот пие минимум 6 млека некогаш и 8 по 150мл...незнам како да му ги прекинам и ноќните пиења буквално нема промена од кога почна да јаде 3 оброци по 200г од оброк.. незнам кај грешам да не треба и ужина да воведам знам е рано но незнам веќе.. еве го сега ќе прави 8 месеци за недела.
Постои ли ограничен број или некоја препорака колку пати во денот смеам да чистам нос со влечење а колку со носко?
Исто. Ноќните си траат, станува на 3-4 саати. 3 оброка има, млеко пие околу 800-900мл. Многу е, ама не можам да го одвикнам. И педијатар кажа да се намалат.
Така бевме и ние до пред еден месец, му воведов вечера, 3 оброци и пак измеѓу млеко пиеше и се будеше на 3ч. Преку ноќ смени и навечер станува само еднаш за млеко (ретко два пати), измеѓу оброци веќе не бара млеко. Баш пред да тргнам на работа синко реши да не станува толку често. Ваљда од скокот му беше, ќе видиме сега 7ми скок како ќе биде.
Нема шанси да е гладен, за презаспивање му е. Со цуцла не ти презаспива? Нема. Јас можда по 10 пати на ден им вадам на двајцата. Ќерката еднаш ја штедев ај да не вадиме цело време и пукна тапанчето од секрет. Од тогаш не ги штедам.
Јас мачкам сабајле од маста од гранулитр давам 5, попладне маст само мачкам и навечер маст со уште 5 гранули. Како што читав дозволено е 12 на ден ..