Па не знам баш дали од глад ти се буди. Мојов јаде вечера накај 5 ипол, 6, млеко пие накај 7 ипол, 8, па пак во 1 се буди за млеко. Следно млеко му е во 6 сабајле. Така да тука негде се со будењето, а рачунај мојот е со вечера.
Незнам веќе што да мислам .. последниов период ни е хаос спиењето ноќе.. помислив да не е гладен па така се буди.. од бебе што си спиеше од 21:00 вечер до сабајле до 8 со 2 будења за млекце, сега се буди по 100 пати ноќе..
Истото го поминав на 8 месеци кога беше, зборував и со педијатар и со дефектолог бидејќи на се помислував.. Сите ми одговорија дека е нормален дел од растот, има и на youtube видео и педијатарот објаснува дека е нормално, сега е 9ипол месеци и постепено почна да не го прави. Инаку добив совет скоро од сите да не ја карам за нештото, да не и обрнувам внимание.. И навистина додека и викав "не така" како за инает правеше повеќе, потоа постепено престанува. Сега еднаш во денот ако направи така. Без грижи, се е во ред
Престана и мојава уште тогаш. Правеше така многу макс една недела и сега ретко, мислам многу кога ќе и стане досадно или и се спие ќе направи. Ама пак еднаш во неделата дали направила. Сеа не се сеќавам од кога нема направено...
Мојата прави уште на моменти, како што кажа претежно кога нема занимација и испушта глас како да пее и мафта хахха, ама де поретко
Мојата сега почна од вчера така, сите се смеевме дека е смешна многу па знае да каже НЕ и така да прави Таман работа да е нешто посериозно, не ни помислив така Тоа си е најнормално
Тоа вртење на глава може да е од заби, пред да пробие првото запче на син ми вртеше два три дена така. @mariz
Нема абер од забот @sani99 и другото девојче правеше ама тоа беше малку понежно и исто и она викаше Не Ова тогаш ме загрижи дека беше прилично брзо клатење, на снимка што ја снимив од што прави брзо се мати видеото кај главата Баш во 2 секунди пример, имаше преку 10 пати клатење.. на @merriel0 и ја пратив и неа ја исплашив
Како се справувате со чкрипење за забите, му излегоа горните кецови и оттогаш чкрипи цело време. Нормално ли е?
јао и ние сме исти, веќе недела две си чкрипи какво језиво.. мојот има горе кецови и двојки и доле кецови..мислам нормално е
Како успеавте да намалите подои кога вклучивте оброци вие што доите? Моето бебе јаде солидно преку 200грама е секогаш особено па ручек, и пак бара да цица, некогаш одма после јадење а за спиење стандард заспива со цицање. Очигледно и е жеден зошто не пие водаај што неможам да го научам да пие вода ама и со подоите никако не намалуваме баш напротив само цица8 месеци за скоро ќе сме.
Истово си го мислам цел ден..да не е гладен за оброци, да не е гладен за млеко..денес прв пат ручек дадов и пак имавме 2 оброка и 8 подои во 24ч од кои 2 за заспивање. Се е океј, моча премногу, си кака, иако цица само по 3-4 мин од града ( подој ни трае 6-7 мин ) навечер си спие топ. Од 7 до 8 утрето со 2 цицања.. Матичнава вика дека е од жед, или како за десерт јас мислам и можно е и да сакаат близина, сепак скокови, грчеви, заби, вакцини..се им е на куп, греотка
Житарки кои ги давате за доручек, дали одвечер некои од нив ги оставате вода? Јас давам, киноа, амарант, просо, хељда, гирз, правам наутро количина двојна и истата житарка ја давам и за ручек само со зеленчук наместо овошје, и менувам секој ден. Вечера сакам да воведам 8++ е но не знам што да давам, што им давате вие?
Од набројаното давам само просо од ДМ, не го киснам, се мие само во врела вода, така пишува. Вечера има од 7 месеци. Најчесто овесни снегулки или палента со јогурт, кисело млеко, урда. Или млечна каша некогаш правам, имам моментално на ДМ со банана, некогаш готова ноќна каша на ДМ или Хип.
Киснам само просо, хељда,амарант, киноа не давам, гриз не се кисне. За доручек давам обично просо, овесни снегулки, гриз, мултигреин. За ручек никогаш не давам житарки, база ми е ориз, компир или батат, па надополнувам со зеленчук и месо, евентуално палента со жолчка еднаш неделно. За вечера давам гриз, инстант млечни каши, тарана, палента.
Ориз давам и јас за ручек а со батат ставам и житарка без да размислам дека баратот може да е база. Какви овесни снегулки даваш, и од која тарана?
Па батат ти е компир исто, нема потреба од житарка . Овесни од Кам ситните, а тарана од ДИМ земав има посна.
Јас батат, компир или ориз користам како основа за ручеците. Некогаш ако ставам повеќе зеленчук дури и тиквата ми е како база. Некако тргам од помислата што би направила за себе да јадам... Ориз и компир и ние нели за ручек го користиме како прилог со месо.