Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. HeLenna

HeLenna Популарен член

Исто и син ми. Во 1 обавезно промрдува за млеко. После сабајле некогаш знае и до 8 да спие.

Tea SK likes this.
  2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Или ги попарувам со вода или во јогурт ги киснам

3. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Нејадењето кај нас дефинитивно се должи на ново запче.
    Од вчера официјално и второ запче имаме. Ама затоа плачки, плачки, така немаше плачено отакако е роден, душа ме заболе. ;(;(
    И синко дефинитивно повеќе сака потечни каши.
    Ќе се тешам дека почнавме од скоро со оброци, па ќе јаде понатаму подобро.

kozuf, TutiFuti and sani99 like this.
  4. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Дали во 6 скок ви одбиваа да јадат?

Леле до пред два дена јадеше се' без проблем, овие два дена мака мачиме, не сака, вришти, едвај 10ина лажички, не му бутам, само нудам и ќе се излажи ќе касни, ама после почнува да го чува во уста и ми е страв да не му залетни. Синоќа палента и јогурт дадов, вриштење до немајкаде, му дадов шмукалче го мавна во 2 минути. Денес пак не сака, ни доручек ни ручек јадеше, само малку јогурт се напи.

Или конечно заб да очекувам?

Една недела тек, ме збудали овој скок.

sani99 likes this.
  5. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Кај нас 6ти скок беше ист и тука ми одби кашите ... преминавме на парчиња

Hinebrra likes this.
  6. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Што можам парчиња за вечера пример еве да пробам?
    Ма да, вчера пробав зеленчуковата каша во сецко на ептен ситно, место во блендер и не сакаше, плукаше и плачеше.
    Ми е страв некако за парчиња, му имам видено неколку пати брокула дека лесна за држење, ама само што ќе допре до уста, се гади.

7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Јас денес му убацив млеко и меѓу ручек и вечера баш да видам дали ќе смени нешто со млеково навечер.
    Докторкава ми рече као навечер ти се буди зашто 4 млека треба дневно, ти му даваш 3 и затоа ти се буди за четвртото.

8. Liza38

Liza38 Активен член

И ние сме во 6 скок. До сега вакво плачење и моето немало. Ништо не сака само во раце и таму плаче. Ако ме снема 1 мин од видик исто така плаче. Со јадењето исто како вас. Цело време нудам ама едвај по неколку лажици прифаќа да јаде.

marrisa and Hinebrra like this.
  9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Јас да се пријавам повторно, бебе 4 дена каша нема пробано. Брадавици рани ми се. Според математика сеуште не сме во скок. Но баш исто ко што објаснувате...

Hinebrra likes this.
  10. angel4444

angel4444 Популарен член

И мене истово ми се случува после многу време. Синоќа стануваше на 2ч за цицање и денес исто цел ден. Убаво фаќа и се ама брадавиците црвени и печат од толку цицање. Сабајле изеде 150г просо, круша праска..од страв да не е гладен ручек дадов 200г (батат, тиква, тиквица, спанаќ) и двата пати цицаше за саат време :| цел ден кенкав, плачлив, маста ми ја извади..у скок видов не сме, заби ли се мешето ли е не знам ..
    Ненаспани двајцата денес, плус добив си викам млекото нешто да не ме заебава, ама се утепува од мочање и бљуцкање ко и увек..:(
    Ај нека пишат другиве што сме генерација, хелп :worried:

11. merriel0

merriel0 Истакнат член

Јас мислам поради циклусот дека ти е бунтот на бебо... Зошто еве ти јаде гајле нема.. Сеа првпат ти дојде?
    Ехе цел оброк терате вие, наздравје нека му е. :D А може и запчиња, сеа мислам кај сите ни е баш така... туруруру туруруру... Имате симптоми на запчиња?

angel4444 likes this.
  12. prinstongirl2

А ја па некаде имам чиѕано дека кога веќе ке имаат 3 оброци треба да станат со млекп и да си легнат преку ден не... кога ќе му треба повеќе од обрпците тука се ужините...ние сме 9 мес не пие млеко преку ден ...сабајле и пред спиење

13. prinstongirl2

Јас му давам се веќе ...комај и од нашето јади спремнао на маслинобо без запршки и зачини нормлано...ама дефинитивно во 6ти скок не јадеше ништп, слабо, плачеше..ноќе стануваше седеше буден...не сакаше бо никој да оди освен јас

Hinebrra likes this.
  14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Кога ќе има ужинки тогаш млеко не, дур нема ужинки млеко. Сепак до година млеко треба да внесува бебе. Јас после 9 планирам ужина да воведам. До душа во градинка кога ќе тргне секако ќе си има

Hinebrra likes this.
  15. angel4444

angel4444 Популарен член

Не знам..се стискам млеко шприца од 3 дупки и големи капки искачаат, плус на толку цицање..ама дали вкусот му е сменет или хормоните нешто играат улога..не знам стварно :wasntme: инаку не, си добив после 4м, ова ми е уствари 4 циклус...(facepalm)
    Инаку за запчиња педијатриве ми рекоа као почнат е процесот уште пред 3м :?: кило лиги, насилно става се во уста, гриза..ама уште ништо нема, ниту грепка ниту подуено ..
    Не знам, се надевам утре ќе се смири зошто утре 2 ден ќе ми биде смрт..
    Цел живот имав преобилен, болен циклус од 7 дена, се радував дека после пораѓај ќе ми се смени ко што ми кажуваа, и ми се смени - бетер ми е(y) од кревет едвај станувам, стомак ненормално боли, а за крварењето првиот циклус у ноември завршив на инекции :drunk:

16. merriel0

merriel0 Истакнат член

Охохооо јака ти душа.. дајбоже да ти се регулира на подобро, инаку снагата у минус... А што незнам па дали е подобро да имаш или да немаш, вака ве читам како мака мачите со доењево и циклус... А мене толку ми треба еден детокс, а добиеното е уствари природен детокс... Имав кафенко па ќе видиме... Предходно не ти се бунел вака кога си била со циклус?
    Кај мојава исто не грепка ама две дупки има на долното непце, и е ултра нервозна корне со уста што најде... И нудев јадење прееска и и текна чорапа да ја извади, па ја тегне ја гризаше силно... Души којзнае колку им е мака (А богами и мене... еј колку каши фрлив)

17. yazanna

yazanna Истакнат член

Мајки,може ли некоја да ми каже како се користат осанит гранули за заби и гелот по колку на ден се дава

18. merriel0

merriel0 Истакнат член

Јас давам 2-3 гранулчиња на 3 часа. Максимум се 12 гранули во 24ч. А за гелот незнам...

sani99 likes this.
  19. flower55555

flower55555 Популарен член

Шо е сега со дремкиве од 20минути?(wtf) Најаден, пресоблечен, тивко, затемнето 20мин како на саат ете го ококорен мислиш се преспал |(
    А и кашите не ми ги јаде некако со сласт како на почетокот а планирав ручек да воведам:?:
    (Утре полни 7м)

20. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Еј па ние исто сме големи. Утре полни 7.
    Зеза со заспивање, со спиење со се. Со јадење не, ама јадач ми е детето има ручек веќе неколку недели. Ужива да јаде. Цицањето како за жед му е. И навечер за заспивање ме малтретира сто саати на цицка.
    Го презаспивав вчера да продолжи малку дремка, не знам дали е време за две дремки. Има денови убаво си спие 3 дремки, има денови како денеска ја одложува првата па еве и втората и трета нема ни да има, за да заспие во нормално време. Како сте со дремките вие?

flower55555 likes this.