Fala @kaetana. Abe ja moze i tolku ne se plasam kolku baba i sto e isplasena. Lele mi vika kako ke ja cuvam, kako ke ja oblekuvam, ti ke i pravis jadenje i ke mi ostavas i vikam pa ti cel zivot gotvis sega neznaes da svaris kompir i morkov Ama znam se e navika se ke bide samo neli da ne si raat. Da vrti nesto mozokov
Dali se zabi kako sto veli pedijatarot,ama greota,cela nok desno,levo,kenka ,j se spie ,se budi,dusha vo 5 stana... Me interesira mislenje za mleko tetrapak, koga pocnavte?Nie sme so Aptamil2, terame so toa,ama sakam sa znam koga pocnavte tetrapak da davate?
Sekako deka ne e kraj na svet ako ne kacuvaat sekogas na tezina, koga moevo bebe kaci samo 400gr za mesec ipol voopsto ne se zagriziv, dovolno bese sto kacuva, no koga za skoro mesec ne kaci ni gram kolku i da sakav da ne se grizam pak ne mi bese seedno, sepak bebe e i negoviot rast zavisi i od kilazata. Moze preteruvame ponekogas za sitnici, ne nekoi od nas ni e prvo dete pa uste ne sme upateni tolku kako drugite mamicki so dve, tri
@Pipi89 баш се изненадив што не сме сами И мојата е алергична на кравји протеини, односно нетолеранција на лактоза. Колку месеци сте?
Pa nie imame ist raspored, samo sto mesto uzinka pie ad mlekce. Tret obrok vovedov vcera, bara da jade mali, a 7ipol ima. Jade tri pati po 125gr kasicki. Bukvalno se jade, sto e dozvoleno za negova vozrast. Da ne mu e mnogu ovaa kolicina, citam po 50 gr davaat nekoi?
Neee,i nie sme taka,malata ima 7 ipol i si jade po 125,a ovosna i po 190 od golemite kasicki,sega i pravam po merka na golema kasha pa jade kolky saka.
моите исто заспиваат само на цице, а сме 6 ипол месеци, а во врска со килажата пред 1 месец, на 5 ипол едната беше 5 кг, другата 5700 па воопшто не ме потресува, сега јадт овошна каша со палента, просо, киноа, амарант... зеленчук поретко, инаку околу 7 стануваат, цицаат, за час час ипол им давам овошна каша, може да изедат и по 100 мл, ја сакаат, за половина час пак цицаат за да заспојат, спијат околу пола час, па пола саат си играт, па им давам пак од овошната каша, што останало, па околу 12-12.30 пак заспиваат на цице, спијат окоу 2 часа, ккога ке станат им давам зеленчукова каша ( ако јадат, неколку лажички, на сила ), околу 4 цицаат, може малку сокче да се напијат, околу 17.30 ги бањаме и во 18.30 заспиват пак на цице... после тоа се будат на 3 часа за цицање, и пак исто незнам добро ли е, ама таков ред створија, и така тераме... Ад не сум дала, а вода не пијат, затоа им ги правам поретки кашичките
Редот со спиењето му се поремети.Заспивање пред 12 овие неколку дена а синоќа во 1 дури заспа и тоа плачеше ли плачеше.Инаку заспиваше 9 ипол 10 и се будеше сабајле кај 8 до кај 9.Но овие неколку дена му се смеша јас незнам зошто,заспива многу касно и после спие до 10 11 сабајле и ајде цела ноќ иста песна.Сега утрово го разбудив во 9 и еве сега заспа,ќе видиме вечер како ке биде.
Aj ve molam kazete mi kako varite blitva,spanakza bebinjata,vo topla,ladna voda,i so sto kombinirate rucek?
Koga se vari drugoto od zelencuk sto stavam vo taa kasa za rucek toj den,stavam i list dva spanak ili blitva.Blitvata se vari podolgo a spanakot pokratko i go vadam pred drugoto da se svari. Ili samo edno od niv vo kombinacija so oriz,proso. Obicno stavam morkov,tikvica,malku kromitce,malku maslinovo. Uste da go jade dobro ke e.
Falaaa eve staviv blitva tri lista oriz,morkov pashkanat na tivko ke varam se do 14 sa e taman za rucek,prv par ke proba blitva,ke vidamdali ke jade...proba samu davas batat?
Da.Ne deka bira sto da jade,nie nisto ne sakame da jademe. I palenta dadov.Koga ke vovedam kiselo mleko se nadevam ke prijade.
Lele jas deka nejadam blitva i neznaev,samo isekov listot od drska ubavo izmiv i varev,se izede ,problem e deka ne izvadiv zilite...ejjj,se nasekirav
И јас не знаев, и првиот пат така ѝ дадов. Не ја фрлив водата. А спанаќот и блитвата ги правам на пареа, да не фрлам води и слично. Читав и за нитратите / нитритите од овие зелени и коренести зеленчуци дека не се страшни, дека обично децата над 6 месеци имаат веќе во цревата киселини за нивна неутрализација, ама сепак, како што имаше пишано @joy1 давајте ги со пауза... Пример два пати неделно...
Offf jas sum curkus,doaga maz mi od rab i my kazyvam jadese bkitva,oriz,pashkanat,i toj vika pa koga kupi blitva???(bidejki toj pazaruvase vcera)...domakinkava dala spanak,ne blitva xaxaxaxa.... inaku dva tri pati nedelno planiram da i davam.