Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    1.278
    7м бебе..Дали некој се соочува со хистерично пискање и плачење без престан од непознати места?
    Дома кога сме глас не му се слуша..штом отидеме кај моите или било каде нацицан, наспан, чист не прекинува да плаче и пишти. Само што ќе дојдеме дома-магично престанува, игра, се смее.
    Во кола сака да се вози, во количка надвор,по молови се,супер. Но во други куќи секогаш вака прави..прво мислевме дека е др причината, но ова веќе цело време е вака. Истите луѓе кај нас кога ќе дојдат не реагира..

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    77.108
    Од непознатите плаче и непознатото место... Денес дојдоа золва ми и маж и (не биле 3 недели). Јас лабаво си ја земав и стаив во хранилка до золва ми најблиску, а ние сите седнавме да ручаме. Кога фати бебе да плаче, урла, солзи, пиперка стана. Се плашеше од нив, иако ги знае од раѓање :rofl: Исто реагира на сите месец дена. На гости не сум ја носела 2м сиг, па незнам како би реагирала. Ама дома со непознати многу плаче. За Василица едвај ја смиривме, па сестра ми седеше во спална со неа (дека мн гости и мн непознати). Нормална реакција, растат и разбираат.. :)

На DaniDaniela1802, Lady Miami и angel4444 им се допаѓа ова.
  3. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    1.278
    Добро е..јас се загрижив..
    Коа беше помал изгледа ништо не разбирал, немавме проблем :D
    Сега 1ч да не можеме да го смириме така јако да пишти со солзи, да се ујади целиот еве уште така диши:whew:
    Набрзина ручек, торта, кафе и право дома:rofl: татко ми вика сите сакаат вакви гости ахахаххах

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    77.108
    Мојава после 15мин се опушти. Ја земаа во раце и на растојание ги гледаше.. после веќе сфати кои се, па им се насмеа :rofl: Море пораснати... вчера за да излеземе со маж ми, бегавме веќе :lol: Се смееше... вика кај и да е, нема да може да и бегаме хахахаха

На гости којзнае како би реагирала...

На merriel0 и angel4444 им се допаѓа ова.
  5. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    1.278
    Не пробувај, мојов дигна све у ваздух денес :rofl:

На Lady Miami и mariz им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    77.108
    Не ја носам сега никаде, ни мол, но гости, а ќе се молам да не донесат нешто бато и дада. Ги касниме вакцините....

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Истата бев јад никаде не го носев..дут брше топло шред да почне зимата каде и да одевме надвор во двор.. комшјвка свари кафе ама надвпр дома не сакам... посчр почна стомачен...па сипаници 2 месеци..не беше вакцониран , бато не одеше вград, на дистамца од сите..го вакциниравме бато попна вград и шо две нед го осипа..( викам не можеше да прескокниш) , посчр две нед и малиот го осипа на 5 месеци тоа... ајде пак изолација, намален имунитег никаде носење...го чував до 8 мес само да го вакцинираме..кога па ги фати грипот бебр 9 месеци дпјде никаде не го однесовме, плус заспива 7 саат ...нит ми се оди нит ми се сака да дојди некој...некако човек се оддели од многу работи...нека се живи здрави за другото ич не се замарам

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.902
    Допаѓања:
    24.177
    По колку мл. млеко ви пијат дневно вкупен волумен (вода+формула)?
    Вие што имате еден, или два оброка воведено?

9. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    1.462
    @Tea SK почнавте со адаптација?
    Ние денес прв ден, ме болеше душа дома и за среќа не се расплакав ни кога ја земаа да не ме видеше малата...
    Ко за прв ден со мн плачки..па утре пак на 15мин.
    Со синко леле.. страшно мн плачеше 2 год..

10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.173
    Допаѓања:
    10.605
    Не не, болен беше до вчера на инхалации. Здравје од 10ти ќе биде изгледа.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    162

Прикачени фајлови:

На senza.parole и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    Мајки, колку пати е дозволено со носко да се влече и како е исправно. Страв ми е да не правам по грешка и дали може некоја последица да има. Ког и влечам дали јас дали со правосмукалката, очите скрос ги отвара и се глеа оти и смета и лошо и е. Може ли нешто да и направам лошо со тоа?

13. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    Јас го прашав истото прашње скоро за носко и за влечење со уста, добив одговор од неколку членки дека нема ограничено колку пати, со носко влечам по 3-4 секунди во двете ноздри, понекогаш и повторувам по два пати.

Една членка пиша дека малку ја штедела ќерката од влечење и предизвикала пукање на тапанчето од многу секрет.

Влечам со уста понекогаш и по 4-5 пати а со носко 2-3 пати во денот.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.217
    Допаѓања:
    9.073
    Не знам дали е до скокот, во 6 е, ама моево дете не јаде.
    Пред неколку дена одбиваше млеко денски, што е чудно оти досега се немаше случено. Давав само ноќе, гледав да испие во полусон оти ни вода не пие и ми беше страв дека ќе дехидрира.

Ама, од вчера почна да остава и кашичка.
    Сабајле си изеде се, палента со овошје, млеко нејќеше после 2 ипол саата, ручек дадов сега, 5 лажички и толку.
    Пробав пак, кога ја лапне лажичката како да добива нагон за повраќање, со јазикот надвор плука како да му се гаде.

Баш ќе видам за вечера како ќе биде, ама баш чудно. Досега ниеден скок му немал влијание во јадењето.
    Си мислам друго нешто да не го мачи. Ама весел е вака, кака секој ден.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.173
    Допаѓања:
    10.605
    Заб да не вади?
    Мојов одбива така кога му е пред искачање. Еве сега 8ми заб ќе му искача, вчера ми одбиваше јадење.

На Aschenputtel и sani99 им се допаѓа ова.
  16. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    162
    Заб сигурно. Мојот е јадач па баш тогаш не јадеше

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.217
    Допаѓања:
    9.073
    Може, минатиот месец кога бевме кажа докторката треба да пробијат, се гледаше бело кога притисна таа на непцето.

Лигави веќе 3 месеци и повеќе, никако да излезе тој заб.

И многу е кенкав, лошо спие, постојано се врте, само во раце сака. Ако е заб, може и скокот, се му се собрало.

На Gummy bear и Tea SK им се допаѓа ова.
  18. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    Влегов на форумот за да прашам дали во 6ти скок некој се има соочено со намалено јадење и цицање, и прво те прочитав тебе.

Многу слично поминува и моето бебе, не сакаше да цица неколку дена а прифаќаше АД, досега не се е случило да одбива да цица, исто не пие вода па давав АД и по многу малку цицаше.

Јадеше многу убаво, да ти е мерак да ја гледаш, среќна кога ќе ја ставам на столчето и си изедуваше скоро се, сега јаде по половина каша понекогаш ни толку и исто како што пиша ти со гримаси како нагони на повраќање да и идат.

Се надевам дека е до скокот, преска зедов играчки да и направам интересно дека и нив ги хранам но немаше ефект.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.217
    Допаѓања:
    9.073
    Ако за нешто моето дете немаше проблем, тоа беше јадењето. Лакомо си е уште од бебе, ад сум давала и на 2 часа кога беше потребно, кога го ставав во хранилка се радуваше, знаеше дека ќе јаде. Сега почнуваме, ама не јаде. Слабо. Сабајле изеде кашичка цела доручек, ручек 5 лажички, вечера јадеше, ама млеко да соберам цел ден нема ни 200мл испиено.
    Се надевам ќе мине наскоро, мојот денес праве 36 недели.

20. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Мајки до кога ја превривате флашираната вода за пиење?