1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    2.487
    Денес три дремки од по 20 минути... Значи еве од сега до кај 11 спијам, и после она се буди на саат време. Мене едно и единствено бебле ми е, а ти со две незнам како би поспала.. А мислам и у скокот ни влегоа... (fingers)

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  2. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.658
    Допаѓања:
    4.986
    Спијам големиот до мене лежи гледа тв :| порасна и тој наеднаш сакал нејкел..

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    3.157
    Жено држи се :muscle:
    И @flower55555 и јас такоѓе.:D

На flower55555 и merriel0 им се допаѓа ова.
  4. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    3.157
    Не знам веќе термини, ама штом се пореметува нешто, знам дека е скок. Мислам дека сме навлезени. Ноќе да се спие, преку ден се ке е во ред. Почнавме да шетаме дење, да го изморам малце. Колку се наспивав кога се будеше два пати само :rofl::rofl:

На flower55555 и merriel0 им се допаѓа ова.
  5. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    1.359
    Аууу дали е ова од скокот во 33 недела (6ти скок) да нејќе да јаде додека не дојдам дома а отидов до продавница само .. од соба искачам за до вц бебо со баба игра што никогаш немало проблем со баба за оставање рика плаче додека не дојдам од вц .. :o:o а утре сум на бланширање да се спремам заличам како човек пред да почнам на работа што ли ќе прават 5ч .. дали вака е и кај вас во 6 скок

6. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.166
    Допаѓања:
    9.022
    Така беше. Ни млеко ни каши, лепенка за мене.
    Среќа завршува полека.

7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    2.487
    Ќе пројде и ова... Држ мајке... Мене па нормално ми е хаос да ни е спиењето...
    @flower55555
    У тоалет иам постлано кебенце и играчки за да можам да мочам на раат. Јас 24/7 сум сама со беба. Мм у три смени иде, па што му префрлам од обврски... кога е прва нај ми е од корист. Е кај моите кога одиме. Е таму знаат да ја поучуваат саат време да поспијам.

@Lady Miami као божем и купив летна количка подотворена да и е да си гледа интересно да и е. My ass. Секој ден у рака накај дома си идеме.(facepalm)

Јас мислам ова поише мојата беба е ваква, а скокот минимална разлика ни прави...

На flower55555 и Lady Miami им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    Озбилна си? :rofl: Дај да се смениме жити се ахахахахахахахах

Јас готово во лудница ќе завршам, секоја втора вечер плачам ноќеска од нервоза, умор. Сабајле станувам со јака главоболка зошто мислам дека и воопшто не спијам. Што стана не ми е јасно, а се живо почнав да пробувам. Вчера дури и вечера и дадов, да не е гладна... не е тоа. Порано, покасно да легне, се се пробано...
    Да ти пишам како ние спиеме, па ти да се радуваш :) Заспива 21ч, до 00ч три пати се буди и вришти, клацкаме со маж ми и цица ако не упали тоа. Од 00ч до 6 сабајле се буди на саат време со вриштење, за да го поштедам маж ми гледам прво да не го будам и се борам јас до кај 3 ноќеска. Е од 3 ноќеска веќе мавам боксови у спална од нервоза, почнувам да плачам, плаче и она, односно вришти... станува и маж ми, клацка, таа урла. И така до 6 сабајле. Едно презаспивање е борба од 20мин, за она да дремне 40мин и пак истото... Незнам како не и се спие. Не спие после ни преку ден, две дремки има по макс 1ч. Страшно. Све живо веќе пробав и незнам кај да фатам, што да направам. Два месеци е вака.. 6ипол е веќе свежа будна, еве ја џампа во џампер насмеана мислиш спиела цела ноќ:rofl: Преку ден време немам да седнам, не па да легнам... ама не ни можам да спијам преку ден. Сум пробала, не заспивам... само бетер глава ме заболува...

На jasna0305 и Lady Miami им се допаѓа ова.
  9. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.658
    Допаѓања:
    4.986
    Еве денес стана во 4ипол одма го осетив му дадов да цица во меѓувреме пуштив да шушти телефон па спиеше до 6ипол :party::party: а јас од страв незнам колку презаспав :D се будев на секое мрдање (facepalm)
    Леле мајкааа :sweat: нешто ја мачи изгледа чим не спие, заби да не се :worried: консултирај се со педијатар капки нешто б6 мислам даваат за неспијачи:worried:
    Јака ти душа шо да речам, веќе немам право да се жалам:x:x
    :hug:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    Ако веруваш све пробав. Дури и да се помирам дека е некој период и гледам да не се нервирам... јас зимам б6 и магнезиум. Вчера во 00 и блокмакс и дадов, ништо исто беше. Незнам стварно што да направам. Нема тумби на допир, не ми изгледа дека заб ќе избива.... башка што трае 2м. 4 часа да сврзе сон, ќе бидам среќна... од мака и на бајачка ќе ја однесам, жими се (facepalm) Убаво е времево, шетаме и преку ден доста.... јаде убаво каши. Преку ден не е нешто нервозна, океј е. Ама навечер што е ова незнам. Борба за сон. Ја земав и до мене, се буди, плаче.

Нека дава некој совет што да пробувам, се ќе пробам веќе од мака... Постои ли некој сируп за бебе, нешто за смирување? Си реков сабајлево да не има грчеви од дохранава (дека баш толку не спие, како сме почнати со дохрана). А па и да не и давам да јаде, не бива... мора да се научи..

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    4.025
    Која ја користите вие?

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.658
    Допаѓања:
    4.986
    Епа тоа ти велам прашај пак педијатар за капки сируп нешто, бедоксин валеријана во состав шо имаат ако смее за бебе мора нешто да има... Да не и е жешко? Мојов ако му е жешко не спие мирно, навечер оставам клима на 20 на ауто скоро и да не дува.
    Мојов во креветче првите денови дури спиеше така ми праеше, од тогаш до мене спие, ако се подразбуди му давам да цица и си продолжува. Нека спие повеќе вечери со ред можи и треба време да се навикне и да се опушти дека е до тебе...
    На преглед дали сте биле во овие 2 месеци уши да проверат :?:?
    Тоа е се шо ми текнува во моментов:(

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    Не би требало да и е топло, не е ниту во вреќа веќе 2м. Дури и по кратки ја имам легнато. А вака сеа спие во шпикозни, ама океј е.. не е испотена, не е претоплена. Крвна слика правевме грип фати пред 2 недели, стакло и беше (само хемоглобинот на ниска граница беше), па да беше и уво нешто ќе имаше некој покачен параметар.... Башка преку ден е весела, мирна, јаде.
    ChatGpt (со мое објаснување и симптоми), вика дека малку сон има преку ден, да пробам да спие повеќе преку ден. Плус дека овој период имаат раздвојувачка анксиозност (сака да е до мене), плус дека учат и многу нови вештини може да имаат регресија на сон. А итро е ептен, прави тапшин тапшин на наше пеење и сама некогаш плеска и Та Таа Тааа пее, се врти на име, се лути ако (демек) ја искараш, дури незнам дали случајно беше ама се случи да и речеме кажи ЦИЦЕЕЕЕ и кажа Тите :D Игра на музика (се клацка напред назад кога има песна). Ѕееее вика и сама ѕирка. Каде е Тео? Се врти накај бато, Каде е Сара? Се врти накај дада...Мало мислам е за све ова...?
    Леле незнам уште колку вака ќе издржам, оно немам избор нели :D Ама полудувам...

Б6 за бебиња како што гледам кај нас и нема. Ќе пробам прво да заспива и да спие повеќе преку ден... тоа не сум пробала..

Последна измена: 11 март 2025
  14. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745
    weleda

15. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.537
    Допаѓања:
    1.428
    @Tea SK како оди адаптацијата ако почнавте?

16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    10.278
    Вчера 20 мин беше, денес 45 мин. Си плачкал по малце, кога го изнеасоа, кога ме виде, врисна ама одма се смири.
    Кај вас како?

17. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.537
    Допаѓања:
    1.428
    Охо супер , кај нас со плачки уште цело време ама денес беше 2 саати и утре пак...

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    10.278
    Мн им лазел, им се качувал по креветчиња, вика абе ова пргаво многу, си лази и си плаче....

19. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    425
    Помина 6ти скок и бебе почна пак да јаде, почна и вода да пие што претходно не беше случај, почна повторно во игрална по повеќе од саат да се заигрува, ми се врати бебето :inlove:

На merriel0, sani99, Aschenputtel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.166
    Допаѓања:
    9.022
    Исто. Ама, водата не ја сака.

На Bella Nella и sani99 им се допаѓа ова.