Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.297
    Допаѓања:
    11.206
    Како реагира во скоковите? Брзо совладува нови работи? Не знам што би ја мачело, грчеви, заби, евентуално од скоковите ако учи нови работи па и влијаат и на сонот. За гладна не е, еве ако викаш и покасно си и давала. Стварно не знам што би и било. Ако продолжи вака, толку време без сон, сепак консултирај се со доктор, не дај боже да не има нешто болка.

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.635
    Допаѓања:
    76.870
    Закажав сепак Ремедика убаво да ја прегледаат во петок... Инаку да, наеднаш изнаучи многу работи... Скоковите до сега со кенкање, плачење преку ден сме ги поминале. Не сум ги запазувала точно кога биле, ама ги осеќав и наеднаш ќе смиреше и нешто ново ќе се појавеше кај неа.
    Ова се се случи после примање на вторите вакцини и воведување на дохрана. Тогаш почна да станува навечер, а како поминуваше времето беше бетер и бетер. Доста лоша реакција на рота имаше, со јаки грчеви и крвави столици и трета доза не ја прими... Нешто скроз не поремети, а што е незнам. Се мислам дали да давам нешто за грчеви, да не има грчеви некои кои ја будат... Ама петок нека ја види убаво Живкович во Ремедика, па ако треба капки, сирупи, подобро они да ми кажат... да не зимам на своја рака..

На Monas95, Lady Miami, Cherry blossom89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.986
    Друго шо ми е на мисла :D
    На 4м беше 7100г сега на 7ипол 8400г, не рече ништо за килажата ама не е малку? А висина 63 беше тогаш, сега 68цм.. таа ми рече давај и трет оброк ама не ја сфатив ништо сериозно после советот за седење:|

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MDMD

MDMD Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    25
    Сол и шеќер од кога смее во храна да се додава?

5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    10.273
    Сол после 1 год, шеќер не знам во што би додавала ама јас шеќер во ништо не ставам, ни за нас, а не па за децава. Једино маж ми што пие кафе со шеќер...:)

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.635
    Допаѓања:
    76.870
    Мојава на 4м и 18 дена: 8200, а на 6м и 20 дена: рамно 9000г. Сега пон ја мереа пак на вакцина 7м ипол, пак рамно 9000г. Стагнира.. Вака на неа се гледа дека се истенчи ептен. Висока е само доста... 5цм сиг ви бегаме. Ваљда е нормално за големиве бебиња да стагнираат. Па ако качуваа како во старт, до 1г ќе се мечиња :rofl:

На Mother of 2boys, flower55555 и Lady Miami им се допаѓа ова.
  7. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    3.154
    Исто скоро. На 4м беше 7400г со 69цм, на 6++ беше 8800г со 71 цм. Не ми кажа ништо др, тогаш за настинката бевме и мене тоа не ми беше приоритет. Сега на редовна контрола планирам да прашам.

На flower55555 и mariz им се допаѓа ова.
  8. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.986
    Па да, реално ако качува 1500 како првите месеци топче ќе е :D таман си се значи :)

На marrisa, mariz и Lady Miami им се допаѓа ова.
  9. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    502
    Убаво што си закажала, јас само да ти кажам бидејќи праша за некој сируп. Мене докторка од Систина ми кажа да давам од бекутан кидс вит се вика сирупот со б6 е. Моето бебе се буди на 2 часа од кога е родено навечер. Но се случува понекогаш исто да станува многу често на сат време. Се прашувам ќе почне ли некогаш да спие подолго. Само поради оваа ќе го одбивам од цицање уште малку.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    502
    Од што се потат бебињата, овие два дена цела глава му е мокра кога ќе стане од спиење

11. Madi

Madi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    150
    Да, нормално е за градиве со тоа што ако почне повеќе да цица пак ќе добиеш повеќе млеко.
    Ако не цица веќе преку ден можеш да пробаш да и даваш да цица повеќе со надеж дека ако цица повеќе преку ден ќе цица помалку навечер.
    Како е со какањето? Да не има запекче па некои грчеви, може треба повеќе течности? Моето бебе имаше запек и давав бекутан чај некој период па кога се среди прекинав.
    Објасни и убаво на докторката мислам дека ќе те сфати и ќе се обиде да го најде проблемот.
    Во секој случај сигурно е период што ќе помина ама што до тогаш. Многу добро знам како ти е.

На merriel0 и mariz им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.635
    Допаѓања:
    76.870
    Нормално си кака, нема запек... Градиве може и дека не спијам, под стрес. Сум приметила ако убаво поспијам, одма се полнат.... Денес и чај за лактација си пиев. Се надевам ќе помине побрзо :hug:

@Sunrise!!! Претопло е деновиве... и мојава ја приметив ноќеска дека е испотена, а непокриена спиеше.. боса. Дури и радијатор исклучен имаме во спална. Утре и задутре па ќе е уште потопло, а имаме и парно дома уште. Не само они, сите вриеме. И свекрва ми што е доста зиморлива жена, кажува дека деновиве се препотува и спие со скроз отворен прозор... Гледај што полесна облека..

Инаку успеавме денес три дремки убави да има. Па да видиме сега оваа ноќ како ќе помине...

На Madi, Lady Miami, merriel0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    2.486
    Извини ме интересира, ти даваш од сирупот и сеуште се буди така?

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  14. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    1.506
    Што може да ставам на бебе за одзатнување носе освен синомарин?

15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    10.273
    Сецкан кромид до глава дур спие. Друго ништо

На merriel0, снежана2023 и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  16. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    3.154
    За рота 3та доза, @Tea SK денеска на вакцина бевме, 7ипол месеци, ја прими. До 8ми месец најкасно се прима. Моево 8 полни на 27ми.
    Не знам со кој уште зборнавме тука.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    10.273
    На кој вакцинален пункт е ова? Јас го однесов ден пред да наполни 8, не му ставија. Во Букурешт.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    3.154
    Не сум во Ск.
    Две недели има до 8 месеци моево.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  19. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.986
    Јас прашував, и ние ја примивме во вторникот и велам на докторката нели ја пропуштивме рече не до 32 недела се прима вие сте 32+2 дена нема проблем. После три пати израчунав 34 недели ми искача дека е бебе, малку шубе ме фати ама штом и вие сте примиле нема гајле :)

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.917
    Допаѓања:
    21.802
    Трета доза рота , колку може да ја одложам? Настината е ептен, со инхалации е, вакцина ни во лудило не ми е да и стават.