1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    Ете има мислење над твоето баш за рота трета доза.

На Lady Miami и BellaBibi им се допаѓа ова.
  2. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    Мајки овие 3 дена детево постојано ми се фаќа за уши и за двете и тоа кога ќе почне да се гребе да ги удира изгребани и се целите. Најпрвин не замарив толку бидејќи и како мала кога се нервираше правеше така. Но сега гледам трети ден дека не е само кога се неевира и преку ноќ кога се разбуди се фаќа за уши. Проверував ја фаќав позади ушето не реагира. Ќе ја носам на педијатар па тој сигурно ќе ме препрати негде, но да прашам можеби некоја имала сличен пробле.

3. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    3.409
    Ја носеше ли беба денес? Ти кажаа ли нешто?

На flower55555 и merriel0 им се допаѓа ова.
  4. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.755
    Запчиња да не се?

На Oxsana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Ние вака правевме пред да ни искочат првите две запчиња доле еве сега почнавме пак предпоставувам е од горните сега

На Oxsana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Дали некој се соочил со вакво нешто?? 2месеца веќе се ниски гранулоцити и гранулоцити во % а се високи лимгоцити во % .. педијатар вика не е ништо бебе си е супер здраво си е. Имаме 8месеца до сега ме сме биле со вирус со тт бактерија или нешто слично освен настинка која беше уште во ноемвро кога имавме 4месеца .. малку сум во паника

Прикачени фајлови:

7. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Нормално е кај бебиња да биде така, не знам зошто си во паника.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.134
    Бевме да. Тек седнувам денов турбо...
    Гладно било бебе. Јас и сама почнав вечера деновиве да и давам (прв пат) и вчера и завчера веќе имаше големо подобрување во спиењето. Голема женска е и треба јадење.. а мама откачена тек на 7м и воведе ручек :D @flower55555 75cm е женскава моја:lol: Дада и на 12м беше 76. Рекоа како бебе од 1 година дека е веќе :D А инаку почна да се тенчи, снема образи, буткиве ги истенчи... а јас пак убедена дека доволно и беше вака како што терав. Доручек, ручек, вечера обавезно 200-250г... Па да видиме, дали тоа било. Се друго е супер, моторика супер. Умна, насмена беше таму, па ко за инат дури и заспа :rofl: И тоа седечки додека и пееше сестрата, а јас зборував со докторката. За заби знаци нема, тоа не е сигурно. Ама преку ден си беше супер, па да беа заби ќе беше хаотично и преку ден. Ова навечер само плачеше, сирото гладно бебе мое...

На Madi, Mother of 2boys, merriel0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Незнам ме фати некоја паника дали е ова нормално, правевме сега и во биотек па повеќе чекавме за резултат кога прашав зашто одговорот беше се повторува кс поради тоа што има ниски гранулоцити па се испаничив немав време вчера па затоа одма пишав денес да видам што ќе кажете

10. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Консултирај се со педијатар секако, ама мислам нема простор за паника. Си се консултирала до сега? Овој резултат е од Биотек? Мене ми заличи на Авицена повеќе.

11. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Овој е од авицена од февруари сега пред 1недела се боцкавме биотек сличен резултат е со овој неможев да го најдам на емаил затоа овој го пратив. Кога го прашав педијатарот за оваа кс минатиот месец ми рече ништо не е се си е во ред

12. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    И јас мислам дека се е ок и дека беспотребно се грижиш. А зошто воопшто толку често го боцкаш бебо? Викаш февруари, па сега пак.
    Мислам дека некогаш и ние претеруваме со грижите и паниките.

13. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Јануари ја боцнав за вакцина испадна се изгоревме со свеќа несмеевме да примиме, фебруари се боцнавме за вакцина утре дента стануваме да идеме носот чешма не отидовме после 4дена испадна запче, сега март се боцнавме отидовме не вратија од вакцинален пункт немаа вакцини чекаа да добијат (facepalm) затоа така ми дојде .. сега пред да ставаме наредна недела вакцина треба да се боцнеме пак ..

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    10.610
    А зошто пред вакцина проверуваш крв? За да има изместување во вредности на крвна слика треба да поминат барем 24ч од симптоми, а бебе ако е болно и има симптоми секако нема да го носиш.
    Јас на големата само за мрп и имам направено крвна слика зашто нос и течеше, на бебево никогаш за вакцина.

На Misskirova, WhiteCat33 и HeLenna им се допаѓа ова.
  15. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    Машала :inlove: е добро цицањето не и е доволно? Или можи намалено ти е млекото? И ние сме со два оброци..
    А можи и не се нацицува убаво си мези си заспива па се буди по често..:?:

16. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Исто и јас.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.134
    Абе ја зборев дека и малку мочка... а и дека ептен фати да се тенчи и слабее. Ама и височка е, стварно за месециве има висина, односно цела е голема како мене :D (обем глава 45цм). Млеко имам, ама ваљда не и било доста незнам. Ноќеска еднаш стана (односно закенка малку накај 11 и ја земав цицаше и после накај 3,4 пак, цицна и заспа, ни клацкање, ни маж да станува)... до тоа било. Сабајле десна града бомба, полна, дури и ми течеше. Дури и првото успивање вечерта, цицаше и ја спуштив во креветче и толку заспа. А инаку и тоа хорор беше, цицаше по 3 пати, клацкавме јас, маж, за да заспие. Исто и ноќите беше, на саат стануваше и не можеше никако да заспие, цицање, клацкање, се фрлаше цела со вриштење... она дупка у желудникот имала :worried: Оф бе... ама ете ни на крај памет. Ја викам доручек, ручек има, океј е. А докторката ми рече требало да има доручек, ручек, вечера, па дури на 8 и со ужинка 100г да почне.. од пон почнав вечера, тераме сега па ќе видиме. Ако скроз смири, тоа било...

На Mother of 2boys, Lady Miami, merriel0 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    10.610
    Е и после кога ќе прочитам млеко главна храна до 1 год......бебе треба да си следиме дефинитивно.
    Затоа мене ми е глупо она BLW ќе оставам ја беблак на 7 мес да ми смука макарони, ништо да не јаде, да истражувал храна. Бутај таму со лажицата нек се накрка бебе ко што треба :D

На Mother of 2boys, WhiteCat33, Lady Miami и 5 други им се допаѓа ова.
  19. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    Чим приметуваш разлика до тоа е. Супер, нека си ручка па ке се наспиете сега :)

На Lady Miami, mariz и merriel0 им се допаѓа ова.
  20. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    Не знаев дека може од заби. Инаку имаме едно запче но кај и да е и друго само што не е излегло. Благодарам
    Инаку јас испаничив прочитав негде црвчиња во уши може да имаат децата.