Мрсули полна беше. Настината или вирус, немаше од кај да и е, од дома немавме искочено. Како искочи запчето, мрсули прекинаа.
Денес забележав дека на бебо ноџињата во пределот на колената му се црвени најверојатно од лазење. Се плашам да не го болатможе ли ова некако да се спречи? Страв ми е да не му стане полошо? Лази на подлога ама излегува и од неа и сака на секаде да оди
И ние сме 74цм со цртани еве денес се занимававме обратно свртена .. значи долниот дел сивиот да го извадам? Ставаш нешто после или директ така? Дека кога ќе се извади сивото доле кај газот е после потврдо ..
Исти бевме 4 дена од нигде никаде проѕирни мрсулу течеа мислиш чешма во нос имавме .. после 7дена од течење на носот ни искочи прво запче а после 4дена од тоа и другото до него
Како ти ја собра со се сивиот дел (обратно мислиш наназад гледаше? ) мојава и без тој сивиот, кнап ко да и е седиштево.... Без ништо доле иначе. Тој дел е за 0+ бебче.
Знам дека има посебна тема, ама во какви креветчиња ви спијат? Во транспортни? Ако да, на што да пазам при купување? Акробатика на најјако секое легнување и станување сме многу одамна веќе.
Па би требало да може. Мене ми останало дека кога веќе може да седи убаво цврсто, може да гледа напред. И вака позади да гледа, ако е за главчето само... па ако се добие недај боже удар од позади, исто е како е да е завртено бебето напред и главата оди во тој правец. Затоа се битни каишите, да не е бебе во јакна и сл и да е убаво заврзано.
@Tea SK каде си наоѓала облека за маскенбал за ќеркати? Сакам Мини Маус или бубамара или пчела ама неможам да најдам....
Остави го нека му се црвени, така побрзо ќе се крене на нозе. Ако му ставаш штитници за колена или што и да е само ќе му биде полесно така и нема да има потреба да застанува на нозе. Исто и со штитниците за глава. Мора да се научат да паѓаат за да се спречат полоши работи. Ова ми е совет од Антоније инаку.
zdravo majki, mozebi za nekogo smesno prasanje imam masko bebe skoro godina, kosickata mu e dosta porasnata i mora da go nosime da go sisneme malku dali otkako malku ke mu ja isisaat dolzinata ke mu raste maska kosa frizura zboruvam za vlakno sto e ostro, ili pak ke mu rasne pak bebeska kosa svilena?
Zdravo. Mozebi imate diskutirano no sega se prefrliv na ovaa tema: sakav da ve zamolam za iskustva koga voveduvate vtor obrok kaj bebinjata a koga bobeduvate meso. Nie sme 6++ za sega samo vkusovi ovosje i zelencuk. Skoro sme pri kraj so niv pa ke pocnam zitaricite. No za vtor obrok i meso neznam kako da postapam.
Моето спие во транспортно креветче. Купено ни е од енци менци, баш на попуст беше. Сите се на 2 нивоа, некои со повеќе некои со помалку додатоци. Си купивме додатно плус душек, оти со креветчето има само подлога. Задоволна сум
Ако му е полошо и ако го боли нема да лази. А подобро е дан присака на нозе да се исправи отколку да му направиш удобно лазење.
Јас зедов обично дрвено на Free on. Препорака од сестра ми дека транспортни се прелесни па кога ке почнат да стануваат и се дтжат за оградата цело кревтче се тресе. Тогаш транспортно баш и не е стабилно. Дрвеново предниот дел се спушта за да можам да го земам навечер, зошто станува тежок
Не Нема веднаш, но постепено ќе зајакнува влакното Јас имам син 10г кој како бебе беше келавко, на 12м мека светла коса имаше. А веќе на 4,5год оштра потемна. Сега има црна, јака, освен кратко скроз ништо не можеме да направиме. Густа јака коса има со мн дебелко влакно
Јас имам дрвено од првото дете и сега да сум, никогаш не би го купила. Многу подобра опција е монтажно (некое поквалитетно). Еве со оградица и е тесно, па едната страна и ја извадив... Кога мафта со раце, се удира во летвичките. Другиве дури и нозе, раце заглавуваа и плачеа... Кај и да е и она ќе заглавува А спиеле во монтажни по одмори и шетање, многу подобро е...