Големиот син имаше доста коса на една годинка, од шо му беше мека му беше малку виткана, го истриживме одма му се исправи и по цврста му беше.
@_budaletinka* Препораките се детето да се вози обратно свртено што е можно подолго, а најмалку до 15 месеци (или додека стабилно не прооди) затоа што така е најбезбедно. Во поновите серии на седишта детето до приближно 4 години може да се вози обратно. Мојот има 2 години и 4 месеци, 98цм е висок, па се' уште обратно се вози.
На 5 почнав со вкусови, на 6 еден оброк, на 7++ два оброци и сега 10++ три оброци, три пати цица и ужина измеѓу.. И ако некој јади прв придружник е.. Само ам ам
После колку време од како воведовте ручек дадовте и вечера? Пред еден месец дадов ручек, сега си ги јаде оброците, цица пред заспивање ама бара и вечера, нејќи да цица ова време едвај пред заспивање шо ќе се нацица, и само шлапа со устето
Јас пишав и погоре, некаде околу 2 месеци од како воведов ручек,само си покажа, почна ноќе да станува очигледно гладно, па почнав со вечера кај 19:00, цицање и заспивање кај 21:00, почна да си спие без да се разбудува.
Така планирав и јас два месеци после ручекот ама нејки да цица нас вечерата би ни била сега околу 4 оти во 6-6ипол по ручек заспива
Луѓе стварно полудувам, каде секој скок го осеќаме на макс, па и порано мора да не фати. Бебе, вчера стопати се разбуди, седеше буден од 4:20 до 6:15 си пееше си играше, двапати пиеше млеко, денес протестира, никако не заспива пред 3 ч. будност, и ајде ок, прва дремка истера саат и 25 мин. скоро, сега втора дремка се разбуди по точно 30 мин и никако не сака да презаспие. А, жив нервозен е. Пробувам и со нишкање да го заспивам, иако генерално не заспиваме така, ме гледа во очи и се тегне, се тркала од смеење.
Јас се помирив со тоа дека рано се буди 5ипол на сабајле станат е А сега на 8 месеци имаат и регресија во спиењето, преминуваат на две дремки. Ако сака да седи остај го џабе се нервираш и ти.. Сега значи нас не фаќа две во едно скок и регресија
Јас имам транспортно, душекот го докупивме, се мести на 2 нивоа. Второ дете спие во истото, нема мрднато. Креветчето го купивме со подлога за пресоблекување која ми е максимално искористена. Стабилно е, да не се мислиш околу тоа. Има тркалца, ама блокирани се, немаме потреба за движење на креветот. Дури и кога се исправаше првата ќерка немаше никаков проблем. Моето искуство е препозитивно и го препорачувам.
Дека праша па прогуглав, не знаев дека може Молерс на бебиња. Јас на големиве им давам. Супер што било 6+, да завршам со Бебитол+омега ќе прејдам на тоа. Со бебитол давам + две капки СолДевит400, со што доаѓа доза од 1200иу д3 витамин. Една ампула е 400 иу, плус две капки 800иу. А Молерс како што видов сега во дозата за бебе 2.5мл, има 200иу д3. Па секако ќе мораш плус да даваш д3 витамин, дека тоа е мн малку. Јас пак би давала плус две капки Солдевит, 1000иу ќе дојде д3.
Може да,после 6+ Се консултирав со ортопедот,ми кажа 2.5.мл молерс плус 3 капки од пливит да им давам. Него прашањето ми е како го даваат дали со лажичка,мерник нешто,шприц...
Аааа... не те сфатив. Јас си имам мерици од други сирупи зачувано кои имаат 2.5мл. Такви како капачиња... а ако немаш, во чашка за ракија ќе ставиш и ќе повлечеш 2.5 со шприц
Им давам со шприц како мерниче што од некој сируп мислам беше,ама некако лом се прават така,а и со лажичка не е како што треба,а имам и капачиња такви,останува да пробам и со нив..фала ти
На моево сега му се смени заспивањето дење,мн плаче и едвај со шише млеко се смирува и почнува да спие,за една недела 7 ке има,му давам и кашички од овошје,уште не сум почнала да му правам оброци Дали му треба повеќе оброк или од скокот е,иначе онака си е активен, на стомак лежи си игра Незнам како да го заспивам а да не плаче многу зошто не ми правел така
Гладен е можи, моето на 7 веќе втор оброк му дадов и месо. Зеленчук и овошје треба да даваш оброк веќе