За таа мака, позлатени ќе треба да и направам Се шалам, обавезно викендов правам и таман со полни 8 месеци (на 30ти) фотосесија со колачи
Ејј сабајле нешто на радио некоја емисија имаше, као да сме легнувале некои 20-30 мин порано од вообичаено. Кај гуднајт на инста, имаше совети. Баш да ги разгледам после. Кога се смени последно, хаос беше малце, ама се оправи за брзо.
Со претходната промена на сатот, немавме некоја разлика. Сега мислам повеќе ќе му влијае. На муабетот баш ми излезе на инста дргуднајт Ќе го легнам вечерва порано хахах
Како ги научивте децата да не гризат/кубат/штипат? Една годинка е, кревам тон, кревам прст, мавам, значи не ми се верува дека почнав да го тепам детево - и не разбира! Изгубив нерви, не знам што да правам, а корни пресилно, секој ден сум со главоболка.
Мало е не разбира. Во случајов помага само превенција. Пример собери си ја косата за да не те кубе. Кога ќе тргне да каса помести се или остави го на страна. Фаза му е. Ќе смени за некоја недела.
Кај нас ништо од легнување порано. Стана во 5 од дремка, па качи и температура од вакцини, па како ќе истераме ноќва, незнам.
Го искапив пред да го легнам да спие, после му дадов ефералган,ноќта околу 1 ми крена, па пак му дадов. Си дежурав цела ноќ. Ама утредента беше како нов. Со лесно и вас
Сабајле прими, негде околу 19ч почна по малце да крева. Измерив пред малце спаднала, ама ќе проверувам цела вечер.
Оффф, јас па викам дека вакцинирана дали можам да ја истуширам… Може требаше да ја истуширам… Ај спадна, па ќе дежураме. Еферангал исто како далерон е? Ич ама ич незнам лекови. Од што избегавам цел живот за мене, па и не ги ни знам…
Парацетамол се и Далерон и Еферанглан... Само дозирањето им е различно. Мене со чепче Еферанглан најдобро ми спушташе кога беше со грип...
Треба да е исто, и тоа и тоа парацетамол. Нема гајле ајде, може и да не крени, само со едното око будна ќе си.
А чепчиња без рецепта би ми дале во аптека? Да знам ако ми затребаат. Може сум смешна со прашањава, ама врска си немам ич од лекови. Самп ефридол и вентор си ги знам.
Jas minatiot pat imav samo efferalgan sirup i na lazickata e gravirana davas po kilaza. Sreka ama sreka go ispi i super deluvase. Noo me fati panika sto ako ne go ispiese a temperaturata i bese 39. Zatoa utroto vednas otidov vo apteka i si zedov i cepcinja eferalgan za da imam za ne daj Boze ako e visoka temp i od iva da pie sirup togas da i stavam cepce. Inaku i celceto e isto paracetamol eferalgan. Bez recepta isto kako sirupite. Samo jacinata ke im kazes kilaza ili vozras i ke ti kazar. Mojte mislam rozevi se. A so prvoto imam koristeno cepcinja neofen tie se ibuprofen. Isto mnogu dobro togas deluvaa
Имам прашање! Почнавме со цврста храна веќе некои 20тина дена, не е нешто заинтересирана да јаде ама колку толку. Бебе е седум месеци. И спремам сама ама ако некогаш немам време или ако сум излезена, кои купечки кашички се најдобри?
Tuka vo Mk i nemame nekoj pregolem izbor na brendovi. Jas na Hipp im veruvam i na Lino isto taka od iskustvata i so prvoto dete. Lino mislam samo ovosni deka imaat. Dodeka Hipp ima pogolem izbor na vkusovi i na zelencuk i gi ima kasite kako obroci sto se so meso i riba.