Dobro utro,da prasam nesto,dali vi se ima sluceno bebeto da vi se strese bas onaka kratkotrajno kako koga vozrasen se trese od stud,nabrzina,nekoja sekunda?Taka napravi sabajlevo ama ne e ladno ,so parno sme,eve sega dopustiv dase stopli so klima pa ke vidam...sa ne ja oblekuvam malku...
Нас ни се случува а се консултирав со педијатар и ми кажа дека така се стресува кога мочка/кака или вади запчиња. Го пратев недела дена и на секое стресување отварав пеленка и мочкаше. Исто се стресува и кога ќе проба нов вкус на храна. Отварај пеленка кога ќе се стресе и види дали мочка/кака а и може вади запчиња па им е непозната дразба затоа се стресуваат.
Ufff blagodaram na odgovorot, ke vidam za mockanjeto,ama bidejki ova go pravi poslednive tri dena,a i ne spie,nervozna,kenka,na pedijatar kazaa zapcinja ja macat,poveke so toa povrzuvam..aman,2 meseci nemoze kecot da probie
I nie sinojka bevme uzasni.taman da zaspie ko pocna da place, uff mizi i place i stava race vo usta.ama plac ko za bolka..i ajde ja namackav so gelceto i o za cudo dete za 30 sekundi se smiri.deluvase. posle 15 min zaspa i super bese.denes gledam dole kecot kaj i dae ke probie
Мојот две недели пред да извади два кеца доле се стресуваше ама и беше мочкан/какан. После тоа 2 недели не ми се стресе откако пробија и еве овие два дена го чешаат горните непца, изгледа и горе ќе вадиме запчиња па пак се стресува 2-3 пати во денот при мочкање/какање
јас сеуште немам купено гел, незнам каков, а незнам и од кога да мачкам, 6 ипол месеца сме а немаат абер за заби, ама се и сешто ставаат во уста. А за риба погоре беше пишано, мислам дека е рано, прво се дава белата па црвената, ама после 9-10 м мислам
Мајки, имате ли искуство со соор кај бебињата? Има беличко под непцето и има некој мирис. И се јавив на матичната, рече соор е и да ја капнувам нистатин по 10 капки на јазичето. А ако ги проголта капките?
Бебуш имаше, му капнував, па не е можно да не ги проголта ние два пати користевме тоа, капнувај, исто така можеш и со сода бикарбона и со газа да му поминуваш
Istoto go pravese pred da izvadi zapcinja, mislev da nema nekoja bakterija vo mokraca, ispitavme i se bese vo red pa doktorkata rece nekoja si nivna navika. Ete pred nekoj den pak mi se strese, sigurno drugi zapcinja ke ni stignat
Majki,nekolku dena,moze cela nedela,imame golemi promeni vo spienjeto preku den,duri ne spiese sega pak pocna mnogu da spie,ne e nastinata,nema temperat.ama ke spie saat dva,stanuva cica,najveke za pola saat pak zaspiva i se taka cel den.ne deka mi smeta, ama neznam kolku e normalno?
Колкава е? Не би требало толку мн да спие ако е бар над 6 месеци.Обично седат бар 2 часа будни па спијат пак,мада нема правило? Има ли други чудни симптоми освен поспаност,мокри ли редовно,тој пола час дур е будна колку е активна?
6+ e,mokri,kaka redovno,jade normalno,koga e budna obicno e vesela si igra,no nekogas vednas kenka se trla pak za spienje.obicno ako e spuena 1 saat vednas saka pak da ja zaspijam.epten mi e cudna,mislis li deka treba da se konsultiram so pedijataror?
Riba spored pedijatrite vo Francija moze od 7+ a nasive 10+Jas na moevo mu dadov na 9+ i toa losos.Mnogu go saka.Nekoi deca,pa i vozrasni se alergicni na riba.Pocekaj ako ti e strav
Капките се ок за голтање, дури го регулираат соор и во желудникот. Јас ѝ ги давав на малата, ама кога имав проблеми со градите земав и јас да го пијам (демек имам кандида во каналите) - мноооогу грд вкус!!! Како алтернатива ѝ го чистев јазикот со стерилна газа и кокосово масло. Кокосовото е и за јадење, башка одличен е за соор...