Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.800
    Допаѓања:
    21.438
    Ќере денес прва дремка два сатииии. ДВА!
    Незнаев што да правам со себе хахахаха
    После кратко спиеше, само што заспа во количка влеговме во кола и дома уште 10 мин. После уште некои 40 и толку и беше.

На Abc baby, Lady Miami и gwenst им се допаѓа ова.
  2. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    1.078
    Е до толку не го прашав :rofl:
    Мада тие ми изгледаат доста практични и не би требало да има некоја штета..:) и јас ќе му земам :D
    Хахахаха да...ако е и на сред соба, ама ако е со оградицата ќе може на неа да се потпре некако или на некоја играчка пример проодувалка да му оставиш внатре:)

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    2.090
    Да си прашам јас :D, зошто баш тоа размислувам сега да и зеам. Ептен е мала а тргнала се исправа на што најде... И така се сецкам, ама ја оставам и ја пазам. Си тера она гајле нема... Вака барем да не боли толку коа ќе паѓа...

@flower55555 мојава се вртеше и со ролање стигаше од крај до крај. И фуфкаше да лази... Пролази, и после 3 дена стана. Еве ја ровари сегде се бута све да чачне. Со мм у шок сме буквално ништо не е заштитено за да ровари она :rofl:

На angel4444, Lady Miami и flower55555 им се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.800
    Допаѓања:
    21.438
    Бебиња/деца треба да се остават на научат како да паѓаат. Со перничето ќе имаат сигурност и нема да се вежбаат како да се сврти, потпре кога паѓа.
    Ќе се ,,затупи” рефлексот за паѓање.

На merriel0, mariz и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  5. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    2.090
    Затоа прашав за мислење од професионалец за перничињата Биби.

6. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.984
    Неее, немаш потреба од тоа. Ќе ти биде срцето во петици првите пати кога ќе паѓа :D ама после некое време сами знаат како да паднат. Е си бара повеќе пазење, на пр на плочки или некој остар ќош. Ние ја тргнавме клуб масата, пред тв ја ставивме, и голем стан, има каде да трча да игра. Верувај тоа нема да ти го носи, само ќе и смета. Бар што читав мајки на фб, сите кажаа џабе го земале. И нај главното, преку паѓањето си се учат како да си се пазат, па сами да стануваат и тоа им е лекција :D

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    2.090
    Па да, она склетџика е машна на глава одвај и ставам вришти пишти... Баш познанинчка една ми препорача такво да и купам а јас бев скроз као, ,,Абе не планирав, викаат дека фејк безбедност е..." А вака црвец е не застанува. Затоа и се мислев...

8. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.984
    И мојава носеше машни се до моментот кога почна да разбира и сеа сама ги трга :D а па таква заштита да и ставам мислам нема ни да тргне да оди ќе си седи да го влече да го истражува :D јас ја пуштав сама сè да си прави, седи, лази, оди, еве ја сеа трча. Јас ти кажувам мое искуство, мислам непотребно е, мора сами да учат падни стани и каде и што е безбедно.

На WhiteCat33 и merriel0 им се допаѓа ова.
  9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    2.090
    Баш ко што кажал ортопедот. И јас мојата бебуфка така сама ја оставам све да си совлада. Еве и од застанување ја гледам веќе се учи како да падне и да чучне... :inlove: фала ти на споделеното искуство.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.800
    Допаѓања:
    21.438
    Што те советуваше?

11. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.984
    Нема зошто, мојава е поголемка па што знаеме ќе си кажеме ние како поминавме :hug: :inlove: колку направи твојата цуца? Стои веќе сама?
    Па така и треба, секое дете има свој тајминг нештото да го совлада, нема потреба од форсирање, ќе си научат.

12. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    4.964
    Машала душиче :inlove:
    Со првото за седење, лазење, проодување за тие моторики татко му беше задолжен, со него си играа вежбаа се убо си совлада. Сега сама сум а и помина доста време од тогаш и се одново учам:D секое дете е различно и се во свое време знам, јас само се преиспитувам дали се правам како шо треба, а колку можам тоа е друг муабет...:(

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    1.244
    Препорака за Пролетна/летна вреќичка за спиење од каде имате и колку и е дебелината?
    Конкретно за овој период сега ми треба некоја, на лето не знам дали ќе користиме вреќа:rofl:
    Уште спие во зимската, а гледам веќе почнува да се поти во неа.

14. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    3.014
    Зависи од бебе до бебе. Моево некаде околу 7 месеци почна со стабилни 2 дремки. Пред тоа различно секој ден додека да смени. Откако влезе во 6ти ско два пати пак спиеше 3 дремки. Му се спиеше и го оставив по негов ритам. Сега откако спие две дремки по 1ипол до 2 часа спие на дремка и можам да кажам конечно можам да завршам нешто преку ден.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.800
    Допаѓања:
    21.438
    Види во Ело. Јас таму гледам да земам. Сега е само со подебели пижами и ќебенце кое 726172617 пати го трга, а јас го враќам.
    Вреќичка веќе две недели не ставам.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    1.244
    Моево изгледа го мачи тогаш нешто, најверојатно запче.
    До пред некој ден си имаше убави 3 дремки.
    Денес 4 дремки од по 15-20 минути. Катастрофа. И гревче ми е што го гледав така, ем мачно му беше а не можеше да си поспие.
    Едвај чекам заб да му пробие

17. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    1.244
    Се мислев да не му ставам и јас вреќа ама истото како тебе би ме очекувало :rofl::rofl::rofl:
    Ако земиш од Ело за брзо, сподели мислење

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.800
    Допаѓања:
    21.438
    Подебели пижами е спасот. Имам и 3-4 шпихозни така дебелки. Ич да не е покриена, таман ќе и е.
    Јас сакав некоја летна да земам за сега. Ама ќе идам до продавницата да разгледам.

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Баш Дијана скоро имаше за тие пернички за глава видео и има едно големо НЕ за нив. И јас не би користела вакво нешто, утре да падне без тоа ќе очекува нешто да го заштити и ќе се пушти без осет и тек тогаш ќе се повреди.
    https://www.facebook.com/share/r/12HPZdUY8Ls/

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    396
    Мајки уште малку 10 месеци ќе сме. Никаков ред за дремки. Баш никаков.
    Колку и да пробувам не бива, а како е поголема повеќе отпор дава. И од градинка ми се жалат :worried:
    Не им заспива никако. Овие 3 дена како е дома само по 1 дремка прави. Преку ноќ ми се буди цело време и давам млеко неќе само цицката ја фаќа и тогаш заспива. Инаку имаме и доручек, ручек, вечера и ужина и давам пред спиење млеко околу 150 испие. Дали грешам негде или такво си е детето.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.