Детево е болно цела недела, температура 38, бактерија во нос, од вчера почна Панцеф, а ден два пред антибиотикот почна по малку овој осип на градите, сега веќе убаво раширен. Може ли да е од што ја мачкам на гради со ментол маст или нешто друго е? Само на гради има осип, грбот е чист.
Се трудам да останам позитивна, многу ми е жал кога ја гледам така, верувам сите поминуваат низ ова. Само нека се заврши се добро.
Мамички од кога почнавте да ги ставате во полуседечка положба бебината? И кога ви седнаа сами одприлика кој месец? 6м е и денеска ја ставив така над мене додека седам полуседната
Регресија ли е, што ли е ова. Само што наполнивме 9 месеци. Втора вечер се буди и не сака да заспие, плаче, кенка, и ако заспие одма се буди и пак истото. Од најмирно дете што секаде го фалам, овие два дена не го препознавам. И преку ден е плачко посебно ако му земеш нешто од раце. По датите треба да сме меѓу 6ти и 7ми скок, значи во скок не сме, што ли му е еве не знам.
Од 6м може да ја седнуваш, мене така ми кажа ортопед. Моето од 5 месеци се виткаше само за да седни. Сега е 7, уште не седи самостојно
Зависи од дете како ќе сака. Мојата кај 6 месеци почна да се поткрева фатена за прстот мој да стане. Сега е 7 месеци и седи, ама не секогаш стабилно. Знае да седи да се игра, а знае и да се навали да падне лево десно. Ама затоа прва е за да се крева држејќи се за мене, глава доле, нозе горе, да се фрла по некоја играчка што во моментот ја сака. Еве прееска незнам како успеала, од горен дел од креветот ми стоеше ранецот, си го повлекла и слушам мирно бебе, она си фатила си го шмука.
Da proveris so orl. Da ne ima infekcija vo uvo. Jas taka si gubev vreme na pedijatar so kapki bez antibiotik. A kraj dvete usinja i bea polni so gnoj. Inace se macevme nikako ne pominuvase. Bese celo vreme placliva so vristenje so pistenje..
Како мајки не ни е убаво да се мачи детето, ама во суштина температурата е знак дека телото се бори и функционира. Ке помине.
Секое дете своја приказна. Ама кога ке почне едно, не прекинува додека да ја усоврши. Вежбички правевме уште од прв преглед на ортопед да го држам за рачиња до агол од 45 степени, на 4ипол месеци тој веќе се бореше да биде во седечка позиција, и ортопед ни рече може веќе до седечка. Бебето веќе само се исправаше да седне и почна да седи кај 5ипол месеци. Од 7 седи сам стабилно. За на меше ич нејќеше зошто седењево му беше хит. Вртење околу 6 месеци и нешто покасно почна со војничкото лазење. Сега на тоа е фокусиран.
Мајки, имате ли мака со ноктиња? Бебето стиска се, има јако фатче, ама гледам со шоказалчиња си ги чепка и истражува работите и ноктие по краеви му се закривени на нагоре. Му ги сечам ептен често ама нему самата плочка му се свиткува. Чаре?
Isto i kaj nas ama primetuvam vo posledno vreme vo nekoi slucai mu se pojacuva pa pa se smiruva. Plus i na noseto deka ima kako pecurce e ponekogas
Ја фаќам цело време за ушиња не реагира како да ја боли, инаку веќе 20 часа е без температура, се надевам завршивме со тоа хаха