5ти, најтежок. Тогаш шприцав дезодоранс наместо средство за расчешлување на коса. Мачно е, ама поминува.
Барав и јас да видам дали е нормално да спие толку многу, денес ми спиеше 2.30 саати и го разбудив инаку спие нормално по 30 - 40мин. Незнам дали е во ред
Ќе се врати, само да се стабилизира 4ти и 5ти скок катастрофа, го чекаме 6тиот сега, да видиме како ќе не изненади
Дали некоја од вас дава Молерс? Сакам да ги сменам Бејбитол што давам Д3 со Омега. Плус давам Вигантол. При крај ми се и сакам да сменам. Скоро 10 и пол месеци е син ми.
Па да,мене ми се фаќаше на две недели бејбитол да купувам,а со сирупот еве повеќе време терам,до душа некогаш и заборавам да дадам,ама ништо страшно.
Кој вкус го даваш? Сега читам требало консултација со лекар ако е на адаптирано оти и во него имало Д и Омега. А моето е од почеток на ад и цело време пие и д со омега и плус чист д.
Тути фрути земав..го сакаат,наредно јаболко ќе пробам. За на Ад не знам,моите се на доење цело време...и од почеток им давав на бајбитол,после 7 ми месец преминав на молерс
@Aschenputtel јас ги пијам, на бебето заборавам некако да дадам. Инаку пие две капки Солдевит, препорака од ортопед ни е ова. Омегата прв месец едвај дадов едно кутивче, ем не му одговараа ем тие малите капсули на бебитол два пати ми паднаа во уста на бебе. Плус читав омегата доените бебиња ја примаат од мајката, оние на ад ги има во млекото. И некако мнг на бизнис ми замириса работава. Инаку омегата на бебитол ти е рибино масло, затоа им се тешки на мешето на бебињата. Така да мислам дека нема да згрешиш молерс ако дадеш. Само и во него имаш д3 па види која доза д3 даваш.
Вигантол нели ги нема кај нас? Кај кој ортопед сте? Некако ретко се наоѓаат да не ти дадат бебитол од сите видови
Во Мајчин дом бевме, ако не се лажам Игор се вика. Ме праша што му давам, кажав Вигантол и ми рече му го даваш најдоброто, ништо плус. Дури збунета бев, препрашав неколку пати Беа собрани повеќе и сите беа со истото мислење дека Вигантол е сосема доволно. За омега рекоа дека најчесто педијатри препорачуваат. Инаку го набавив од Бугарија.
Ajde cestitki za zapceto, inaku posto znam deka.spie po.30 min zatoa ne ni pocnuvam nesto da pravam deka znam brgu ke se razbudi Inaku kako pominavte so zapceto imase Maki? Nie 2 3 Dena bevme mnogu loso, sega se smiri mallu uste so li ne go Mackav.. Kazi po kolku kapki da davas deka I nie gi koristime po 3 davam momentalno
Навечер не спиеше ич. Многу се будеше и само мрдаше низ креветчето, кенкаше, лупаше со нозете. Сега е мнооогу подобар