1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    404
    Некој да ми објасни околу алергија на млеко. Што смееме што не. Ќе ставам слика во прилог од резултатот.(кој не ми е јасен бидејќи кај млеко нема зголемено ништо)
    Направив консултација со три педијатри и не ми дадоа конкретно да знам што да јаде детето и јас. Разбрав млеко млечни производи, но дали воопшто се што содржи млеко да избегнуваме. Инаку алерго тест правевме затоа што се посомневаа бидејќи за 2 месеци 3пати ми спушти на бели дробови, проследено со многу кашлање. Ве молам некоја со искуство нека ми пише. Screenshot_20250508_224515_Messenger.jpg

2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.012
    Допаѓања:
    10.198
    Алергија на млечен протеин е ова. Не му давај се што е со млечен протеин.

На Oxsana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    404
    Бидејќи на заспивање му давам да цица И јас да не јадам ништо што е млечно. Пример на се што пишува може да содржи трагови од млеко не смееме да јадеме и двајцата.

4. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    425
    Јас во 6тиот ја научив сама да заспива во креветче, а 7миот исто, неколу ноќи по ред се будеше ноќе, лазеше, шлакаше раци, си зборуваше, стануваше за оградата фатена стоеше :rofl: мене ми беше смешно затоа што па онака е супер на тема спиење и ова ми дојде како интересно, но и затоа што само неколку ноќи траеше, да продолжеше намаше да ми биде сигурно :rofl:

Почна сега со овој скок и да се фрла наназад кога нешто не е како што замислила, се зафрлува со цела сила, среќа кога е сама не го прави тоа туку само во раце кога е :rofl::whew:

На gwenst и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.012
    Допаѓања:
    10.198
    За тебе искрено не знам. Пријателка ја доеше малата и јадеше немаше реакција кај девојчето, а малата е екстремно алергична на кравји протеин, со гушење, со инекции имаа ситуација.

На Oxsana и sani99 им се допаѓа ова.
  6. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    1.366
    Значи мала реприза на 4ти скок хахаха:drunk:
    И мојот почна да зголемува прозори на будност, и не сака никако сам да се заигра, сака да бидам до него цело време. Ако се тргнам од пред него, одма пишти лелеее:drunk::headbang:

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    170
    Колку дремки имате и колкав ви се прозорите на будност?

8. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    1.366
    Некогаш 2,некогаш 3.
    Неколку дена сега почна наеднаш да зголемува прозори на будност, по 3ипол саати. А претходно му беа 2,2ипол. :drunk:
    Некни спиеше до 4ипол последно, и после до 9 вечерта си се држевме во раце :whew:

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    404
    Ти благодарам. Мојава е со ниско ниво но сепак ќе пробам 3 недели ќе внимавам и јас. Па потоа по малку ќе внесувам.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    567
    Што фаза е ова, малку ќе шушне нешто се буди и се исправа на нозе во креветче?
    Се туку нема да ја ѕирнам камерата 2 мин., погледнувам, тој на нозе, ме чека. :D
    Веќе не пратам ни скокови ни ништо, моево дете е уникатна некоја врста, од четвртиот скок наваму повеќе од 2 саати нема врзано, за 1 месец прави година (facepalm)
    Заби нема уште ни еден, си викам прво ќе прооди, па ќе извади заб.
    Ама ќе спие ли некогаш детево? Ете денес и со една дремка го оставив, да не преминуваме веќе кон тоа, оти ми станува во ниедно време расположен за играње, ама до сега стана 3 пати веќе.
    Преку ден не застанува, 2 минути не седнува на газ, ако не лази насекаде тогаш се пентари врз нешто, од кај му е таа енергија?

На plava.90 и merriel0 им се допаѓа ова.
  11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.012
    Допаѓања:
    10.198
    Ај нека сподели некоја искуство, не памтам од првото, до душа таа неспијач беше.
    Синко е 11 месеци. До сега си спиеше од 8 ипол до 6 ипол со 1 будење за млеко. Последнава недела почна да прави чекори, да се пушта, од клекнат да застанува самостално на нозе. Значи јас не знам дали е тоа причината ама лудило се дешава навечер. Нема шанса да заспие мирно. Синоќа од 10 ипол до 1 не можевме да го презаспиеме, па ете ти го пак во 3, па пак во 4 ипол и во 6 веќе станат.
    Да се нишка нејќе, да се тапка по газе нејќе, се превртува по цела спална.
    Можно ли е да е од обидиве за проодување?
    Заб не вади, има 12 заба, прошла недела скроз излекоа четворки доле, во скок не е....

На sani99 и merriel0 им се допаѓа ова.
  12. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.454
    Можно е, но...
    Полна месечина е, те читав тебе а и друга членка една дека баш на полна месечина пишувате за неспиење. И ние одвај спиевме...

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.012
    Допаѓања:
    10.198
    Жити се....е ова ме ми текнало.
    Трансформација доживеа бебе, флешови ме маваат од сестра му, си викам арен си беше он, ако ми се смени сега ко нејзе :whew:

На merriel0 и sani99 им се допаѓа ова.
  14. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    1.359
    Минатата недела бевме со вирусче бевме на перијатар мирна кс црп 18 со чистење на нос ставање навечер и сабајле синомарин од 2,5% а измеѓу ако треба само со обичен солен друго нрмавме ништо .. тт на секој 4ч комбиниравме блокмакс со ефералган на 4ч кога ќе качевме тт над 38.5 .. сега во саботата крена еднаш 38.5 во 2ч ноќта дадов повторно блокмакс падна и до неделата до 16ч немавмр тт. Во 16:30ч пск качи 38.5 пак со блокмакс симнавме и толку беше.. на педијатар бевме понеделникот пак немаше ништо на слушалки ама бевме малку засипнати па ни даде инхалации 5дена и исто да продолжиме со чистење носе .. сабајлево заврпивме со последна инхалација немаме фала богу ни кашлица веќе ни затнато носе но ноќеска во 1ч ми крена пак 38.5 дадов блокмакс до сабајле фо 10ипол бевме добри и во 11ч крена 38.9 .. што ќе беше ова јас незнам .. гледам горе двојките отечени фаќа уши тегне корне коса бута се во уста крвнички каса .. дали е можно ова да е од заби имаме два кеца горе и два доле до сега тие 4ри запчиња што искочија не ги осетивме ..

15. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.454
    Абе тоа дека менуваат е факт... Ама ова со месечината и будењата стварно има везе.

На Lady Miami, Tea SK и Oxsana им се допаѓа ова.
  16. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.645
    Допаѓања:
    4.982
    Проверете пак грло, нека го наслушаат, мокрача проверете, уши, од нешто крева температура и не е баш мала.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    1.359
    Понеделникот беше се супер ништо немаше ни црвено грло ни на слушалки ни увциња баш ништо ништо ... мокрача само немаме проверено

18. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.645
    Допаѓања:
    4.982
    Пак однеси го нека го видат, од заби толку висока температура не креваат, можи после да се има воспалено грло или уво јас знам по големиот тој толку висока температура креваше или од грло или од уши :(

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    404
    Зарем е можно и тоа. Еве и моето е баш како @Tea SK што опиша. А си спиеше на ечер супер беше од еднаш почна да не спие преку ноќ се врти цело време.

На plava.90 и Tea SK им се допаѓа ова.
  20. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    404
    Мајки дајте предлог а и од каде да купам патичиња за проодување. Од кои сте задоволни.