1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    3.067
    Откако тргнав на раб ми намали млекото дека преку ден не цица и му даваат дома Хип 2. Навечер за заспивање има, ама кога се буди во 3 нема ништо. Ме болат градиве. Нема потреба да се мачи ни тој ни јас. Јас за моево така решив.

На Abc baby, WhiteCat33, merriel0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    399
  3. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    10.423
    Исто и моите ноќеска беа така од 1 до 6 сабајле се будеа на секој саат,едно по едно..последно будење им беше во 6.10 и не сакаа да презаспијат.
    Мислев да не се возбудени дека денес во градинка тргнаа :D,зар е можно дека е полна месечина?:^)

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.628
    Допаѓања:
    4.975
    Јас шо ако сум дома млеко имам пак со молење цица, и тоа цицањето е колку да не е жеден па цело време е гладен :doh:
    Пред заспивање ќе цица и толку после си бара јадење.
    За ужина шо даваш?

@merriel0 и јас да пријавам дека преку 6-7 пати се буди навечер душата ми ја исцица :D а еднаш до два пати се будеше претходно(facepalm) не ни претпоставив дека до месечината е:rofl:

5. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.231
    Ако, нека ти е полесно и мирна глава. Мојава ни цуцла ни шише. Неам нерви деновиве да се замарам и со тоа...

6. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    3.067
    Јогурт и лебче, грчки јогурт и овошје, шмукалче овошно (мнг малку го држи) некогаш абц сирење со лебче, банана и авокадо, банана и некое друго овошје..сево ова помалку отколку за оброк што би изел.
    и за доручек малку овошје ставам во кашата дека некако ми отсака толку на овошје да му е доручекот.
    Па му го шверцувам со ужинки за да јаде се.
    Едит: малку ми цица откако почна да јаде и затоа на млечни производи му се базирани ужинките. Инаку и нашите цицања се ужинка и галење. Не е тоа оброк.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.945
    Допаѓања:
    10.001
    Мојов се преспа синоќа, кој го знае што му беше. Еве го и сега кома е веќе 2 саати не е мрднат..

На merriel0 и Lady Miami им се допаѓа ова.
  8. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.628
    Допаѓања:
    4.975
    Па реално и нема шо друго, тоа се јаде, јас му давам по некоја смока од витаминка без сол и шеќер, пченкарни многу ги сака, му зедов прееска оризови галети од дм со јаболко и цимет тврди камен ги лижеше само, па му го зедов ми беше страв да не скрши поголемо парче да му залетни :worried:
    Треба да пробам лепче да му дадам мали залачиња ќе јаде сигурно, само шо немаме заби:D

9. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    3.067
    Е и јас зедов галети демек ко за ужина ама моево има заби и грицна поголемо парче а има само долни 2 и горе сега никнуваат, па се на stand by. Јаде лепче го чмата со непцата. И корка му имам давано, си ја држи и си ја омекнува по малку.

10. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    582
    Ima ubavi galeti malecki so borovinka od hipp po aptekive mojata mnogu gi saka i ne se mnogu tvrdi uziva koga gi jade

На Vera1002 и flower55555 им се допаѓа ова.
  11. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    582
    Od koga davate abc sir i grcki jogurt? Jas ponekogas i davam griz so ovosje za pojadok. Griz so banana toa i najvkusna kombinacija. Griz najobicen od nie koga sme bile deca plaviot. Neznam dali e ok? Za vecera ke moze li nekoja ideja? Jas najcesto ili jovurt so lebce ili palenta o davam. Btw sorry malku kako da vi uletuvam u muabet so flower55555 ama da ne postavuvam pak isti prasanja…isto me i teresira koja kolicina na meso ja davate na nedelno nivo? I dali moze da se dava meleno meso mesano kako nie sto jademe normalno kvalitetno

12. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    3.067
    Па абц почнав од околу 9 месеци. Веќе јадеше млечни и морав нешто различно да воведам. Грчки јогурт дадов со воведување млечни. Моето бебе мнг го сака. И јас давам од тој гриз ама обично навечер правам каша со какао и банана. Мнг ми ја јаде таа. За вечера палента со путерче и јогурт или палента со абц исто. Нешто како тарана најдов без јајца и тоа знам за вечера да му дадам. Домашна тарана убава со јајце, јас уште не сум дала. Иако му имам дадено кифличка со јајца. Треба и тоа да почнам. Гледам вечерата да е со нешто млечно, такви препораки читав. Немам и јас некогаш инспирација.
    Да напоменам дека за две недели полни 10 месеци бебето.
    Едит: за месото, имам поделено во теглички од околу 30тина грама зготвено сосе водичката. Ама не знам на неделно ниво колку е тоа. Пилешко ми донесоа од некое село. А имам давано и свинско кога немаше телешко. Мислам дека е подобро од купечко пилешко. Ама поретко сум давала свинско дека тешко им било за варење, ама за јадење си го јаде без проблем. Мелено мешано ако готвиш со минимално сол, па од вашата храна да даваш понекогаш мислам дека не е проблем. Може мака да има на мешето, следи го.
    Јас не следам слепо насоки. Олабавив малку.

Последна измена: 13 мај 2025 во 07:48
    На marama, flower55555, Abc baby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    43
    Здраво мајки, тие што сте користеле дубак или џампер, од која возраст сте почнале да ги ставате по малце ?

14. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.628
    Допаѓања:
    4.975
    7 ипол месеци, од како почна сам стабилно да седи.

15. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    582
    Blagodaram za odgovorot zatoa mi e povazno vaka iskustveno. So prvoto se po nasoki sega malku olabaveno sekako.

16. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.628
    Допаѓања:
    4.975
    Oвие ги зедов, ама тврди ептен, а корка му дадов еднаш не беше мека ни многу тврда онака средно, ја стопи изгледа поголем залак лапна ко зеде да прај фаци за повраќање мислиш се дави, од памет ме извади :sweat::D
    Сега за пак да му дадам немам храброст :shake:

Прикачени фајлови:

17. Barbara_barbs

Barbara_barbs Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.343
    Од што давате вода? Не сака од шише со цуцла..

18. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.863
    Допаѓања:
    24.143
    Чашка со држачи отстрана, или обична чашка силиконска.

19. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    1.443
    Чашка со клунче

20. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    1.443
    И јас купив 2 вакви што е тоа ептен тврди..ги фрлив пошто и на вкус беа бљак