Да, после спиење. Сестра ми мнг рано ги научи двете нејзини и мнг и олесна после за откажување од памперс.
Ете и нас не учеле порано на 1 година, јас големиот не го форсирав па до 3 год носеше пелени И мочка во него?
Се прави. И број 1 и број 2 Ама не трчам по него ако го гледам дека се запнува за број 2. После спиење и после дремки ке поседи малку и што ке заврши тоа е. Кога ке има повеќе осет- тогаш. Мнг се поти, не знам летото како ке го издржи со пелената. Ама тоа му е.
Како им го даваш? 3 ден му давам и претходно се мрштеше, ама денес ми ја поврати кашата. Дали многу мрсно му доаѓа?
Во капаче од сируп им давам,што знам го пијат,се мрштат малку ама го пијат,не повраќаат. Тути фрути е мојот.Има и јаболко нели,нека го допијат некако,па смени вкус,види.
И мојот е таков. Јас од шприцот му ставам во лажичка, ама не сака. Ќе видам и утре, ако не, за мене ќе биде.
Знам и кај нас е истиот проблем, а едни шо ги следам на инста, консултантки за спиење велат да се рачуна првиот прозор од 7, без разлика кога се разбудило детето, за да се регулира сонот. Пробав неколку пати така ама не издржува, очите и капат за спиење.
Мислам дека и јас ги следам истите оти го знам ова за прв ww од 7 Ама ми е грев да го оставам да се мачи. После и потешко ми заспива ако е преморен
Bebe denes napravi 6 meseci, probavme denes za prvpat morkov e sega voda da I dadam so lazicka ili od sise?
Зашто ми е шубе да и дадам вода. 6+ сме уште не сум и дала. Почна да сака вкусови, ам водичка не сум пробала.
@Aschenputtel мислам ти пиша пред некој ден дека бебе си ги гледа рачињата? Еве го и мојов исто, 8м е, цел ден ги гледа, прст по прст, баш е Смешки
Леле уште е занесен по нив. 100 филма си направив, аман и од интернет и гугл и се... поарно ко немале информации достапни, барем без нервози. Инаку, да, уште зјапа, што е интересно не знам хаха. Ама, како ги гледа, како чудо некое му се, само ги врте, па ги дига, па спушта, па ги спојува една до друга. Читав дека учеле координација да донесат нешто кон уста и префрлаат од една во друга рака. Мојот си игра со цуцлата и обавезно што и да земе си подава од една во друга рака.
Истите работи ни се и нас намалени. Ние биотрина испивме едно шише но ни рекоа само 20 дена се пие после се прави пауза. А плус пиеме сега капки picofer(железо) i pico c (витамин ц) сигурно подоцна ќе има подобрување уште е рано 10 дена ги пиеме. Ама одкако почнавме капките имаме запек, тврда столица мака мачи додека да се искака.За јадење си јаде се и разновидно и готвам нонстоп многу ретко купена кашичка да и дадам, добро ми и напредува нормално дете си е.
И јас иста сум со тоа гуглањето, сами си ствараме проблеми што не постојат хахах И мојот исто прави, се префрла од една во друга рака. Сега е научен со едно прсте да зема се И пресмешен ми е. Душички мали се Колку брзо растат
Некој совет што да ставам за пеленски осип. Прв пат сега на годинка се појави не го водев на педијатар сега му се прошири.