Според мене да има тркалца, максимално ни е искористена, зошто многу седи во неа, секаде го носам со мене и кога се туширам и во спална и на балкон.
На моето мнг му паѓа храната или кога ке заврши со јадење ке замафта со рака и ке ми бутне тоа што му нудам. Ама среќа некаков водоотпорен материјал е таа навлаката и се брише со влажна марамица. Се трга целиот тој дел и собирам трошки одоздола. Мислам дека сите се такви, се друго е што ти треба тебе. Нашата е од Локо Кроко и на предниот дел има како послужавник кој се вади да се измие. Тоа ми е исто така практично.
Дали се заби ако детево е пренервозно… значи и нервозно спие, не се буди ама мрда премногу, цифка дури… пак меѓу нас на спална ја вратив да спие, од што мислам ќе се разбуди секој момент од толку мрдање. Цица пренервозно, се пика во уста, 6кг лиги има и не ја вади цуцлата, што никогаш не се десило. И цело време го чеша носот, и звичи ко да е затната а вака ништо нема, вчера и крвна слика и правевме одлична и е. Вака кога ќе ја пипнам не осеќам дека нешто има доле нит па дека е отечено. Не сме во скок, не знам што и е.
10 месеци точно е бебето. Дали е очекувано да не сака да заспие и да се буди по 10 минути да зборува? Нормално ништо разбирливо, ама не се дава да падне во сон. И одложува дремки до 2 часа. 7ми скок?
Жени дали кога се воведува жолчка, бидејќи е долг процес од скоро месец дена, во меѓувреме се дава нов вкус? Исто ме интересира два дена давав јогурт, дали тоа значи дека слободно можам да дадам и павлака и кисело млеко без тие почетни две три лажички три дена по ред?
На колку време правите контролна крвна слика? Последната ни беше на трета доза вакцини, на 6 месеци. Сега е 8 месеци, а педијатарот не ми спомна ништо на контрола сега кога бевме.
Јас дадов жолчка по кратка постапка, првин пола па по неколку дена цела. Инаку доека воведуваш едно, не даваш друго. А белка мајка ми му воведе. Прво малку, после цело јајце. Дадов јас зелено светло, нормално.
Тоа знам дека не се дава друго кога се воведува вкус еден, но жолчката педијатарот мој ми вика да ја воведам постепено, прво осминка па пауза три дена, па пак осминка па пак пауза три дена па четвртинка исто постапка додека не се стигне до цела и така фаќа три недели, скоро четири. Затоа прашав дали за овие четири недели смеам во меѓувреме друго зошто долг период ми е. Секако првиот пат кога ќе дадам нема да мешам, нормално.
Те разбрав, ти одговорив. Кога воведуваш едно, не даваш друго. Значи жолчка ке воведуваш 4 недели и во меѓувреме не се дава друга нова намирница. Зошто во тие 4 недели ке следиш да не има некоја реакција. Ако има, од каде ке знаеш од што е?
Ние правевме на 9 месеци бидејќи тогаш има и систематски преглед, па со него и крвна слика.. Систематскиот на 9 месеци е кај што се примаат вакцините.
И јас понабрзина ја воведов. Немав намера 1 месец жолчка да воведувам, ако има реакција, ќе има. Среќа немаше. Белка уште побрзо, со полни 10. И педијатар даде одобрение. Осмина, четвртина, половина и цело јајце. По еднаш.
Јас правам преку 1 месец. А секој месец оди на контрола. И мокрача обавезно со крвната слика. Побарај си ти упат. Не чекај од него. И јас сама си кажувам, дај ми и готово.
Колку млеко треба да пие на скоро годинка? 3 млека пие, да може сите 3 ќе бидат по 250 мл ама не му давам толку. 1 сабајле, 1 пред спиење и 1 во 3 навечер. Сакам да му го тргнам ноќното, се мислам да не му е малку млеко. Јаде повеќе од мене
Беше болно ? Никогаш не ни кажале да правиме контролна КС , освен кога сме биле болни. Зашто ви даваат да правите ?