Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Denes pravi 8 meseci,a tvojata?

На kankus му/ѝ се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Cela nok budni od 12 do 6 na sekoj 20 min place kenka mesto ne ja faka,se vo race...vcera vidov prvo zapce :)veke malku probilo,sega da ja boli mozno e?

На Kaetana и galapce им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    gi boli i podolgo.cestitkii da se nizat ko bisercinja.

На espana и Kaetana им се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ќе ја боли додека не избие долж цела линија.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Cestitki espana, i nie sme kenkavi, preska gledam na povidok e i vtoroto zapce:)

На galapce, espana и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Fala za cestitkite,povelete na sutlijash ;)

7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @galapce @espana И ние од прв ден бевме на аптамил.Еве синко веќе има 15м+една недела. Речиси 1,5м не пие аптамил,туку „битолско свежо кравјо“ кое го варам.
    И јас бев на триста ума,совети,искуства...(доста му е до 9м,терај до годинка,ако можете финансиски да издржите нека го пие до 2год...видете домашно козјо,домашно кравјо....).
    Негде од 10 м почнав да му давам по една доза домашно козјо(на пример ако пиеше 4 пати млеко(аптамил),еднаш му давав козјо),така теравме до 13м и кусур.Но,во меѓувреме козите од каде што земавме млеко прекинале да ги молзат,немавме од каде да најдеме проверено домашно кравјо,со аптамилот веќе искрено не можевме да издржиме финансиски,се распрашав по луѓе,мајки,педијатри,форуми и што не и си одлучив,преминуваме на купечко кравјо.
    Луѓе од агенција за храна ми рекоа дека најубаво да купувам свежо битолско и да го варам.
    Да чукнам,супер го профати,немаме никаков проблем.
    Што и како ќе одлучите,сепак,останува на вас.
    Впрочем,и вам веќе сигурно ви е јасно дека секое бебе/дете е приказна за себе.

На marchi-cool, galapce и espana им се допаѓа ова.
  8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Imame vtoro zapce,ete od kade e nervozata.Legna preku den spiese 20min,pocna da place,i se spie mizi a nesto ja maci,cucla ,prstise vo usta,otvaram usteto vtoriot zab se gleda dolnite edinici gi imame :)

На galapce, tincemajmunce, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Dr.tema tie sto imaat dubak,se plasam da ne padne,se zirka dolu vo nozete i se vitka cela,ke padne od dubak...kako e kaj vas?porano si vrsev raboti taa vo dubak sega nema sansa ili dolu se vitka ili otvara fioki,rerna :)

10. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    6 ipol :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Majki da prasam sto prevzemate koga se somnevate deka vaseto dete nastinuva??? Minatata nedela primavme vtora doza od 5 to valentnata vakcina se bese ok super ja podnese predhodniot den pravevme krvna slika odlicna i bese ama neznam zosto denes ja osekam kako da saka da se razboli kiva mi podkasluva suvo fala bogu nema tt ne i tece noseto

12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Како што видов твоето дете е 6,5 месеци и имаш почнато верувам со дохрана. Советот е тој. Течности, свежи витамини. Свежо овошје во облик на кашичка. Немаш многу голем дијапазон на намирници, ама и тие што ги имаш ќе завршат работа. Ако цица, почесто доење.

На galapce, kankus и espana им се допаѓа ова.
  13. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Eve denes pak napravivme test na urina prethodnata beshe nevazecka i ke vidime. Evego denes i vcera pak nastinat e kiva potkashluva i noseto mu tece ama ke pocekam nego nosam odma na.lekar ke probam da nabavam inhalator i dago inhaliram strav mie dane nalravam belja da nemoze sam da stekne imunitet

14. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Majki nova situacija na kerkami glavata i e topla najmnogu kaj celoto i meram teperatura nema spie po 20 minuti mozno li e da e od zapcinjata nie veke imame eden kec dole i za nego nemase nikakvi simptomi

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Majki me interesira po jadenje na kasa kolku vreme ,,gi drzi,,do mleko,zboram za ad,bidejki znam so doenje e lesno,ponudi grada ke vidis dali saka...Nie sme 8 meseci jase golema teglicka kasa od 190 i po 2.5 casa rucek,po 2.5.mlekce,mi sugeriraat deka po 1 cas od kasata bidenki zaspiva obavezno mleko.????

16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Taka bese kaj nas,topkicka a bez tt,nervozna,spiese po 20 min tocno ko na saat budilnik,i zavcera prvo,vcera vtoro zapce...

17. Ptica90

Ptica90 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    Извинете никаде не мозам да најдам како ја подготвувате киноата, мозе ли да подготвувам со кисело млеко или со павлака?? Мозете ли да ми казете??? позз

18. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Na mojata kinoa pisuva da se stavi vo zovriena voda 1:3 (jas stavam povekje voda) I na tivko da se vari 15tina minuti. Mozes so kiselo mleko pretpostavuvam, no mislam povekje odgovara kako dodatok na zelencukovite kasicki.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    за киноата прочитав дека има многу железо, и дека заменува месо, па и јас незнам во деновите кога давам месо дали да давам и киноа, или не.. обично ја мешам со овошјето наутро, со зеленчук не сум давала, и за амарантот исто незнам...7+ сме

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.471
    Киноата нема железо туку просото.Киноата има протеинскавредност слична на месото.

На galapce, mami blue, espana и 1 друга личност им се допаѓа ова.