1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    1.791
    И јас мачкав 5 дена по препорака на Татјана кај што имаше црвенило од егземата и се повлече...

2. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    46
    Мајки дадена ни е инхалација со Вентолин и физиолошки и уште една со кортаир и физиолошки. Во аптека ми рекоа од една до друга да има барем 30 мин пауза а докторот не ми спомна нешто такво. Може некој да ми каже што е правилно ?

3. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    9.025
    После 7 скок си го направивме :) и кога сам намали на 2 дремки. Сега е научен така и супер ни е.
    Еднаш преку ден, ама ноќе 2 пати и после вечера, пример ако јаде 7, 10 ќе бара млеко. После во 1/2 и сабајле околу 5.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.462
    Допаѓања:
    2.688
    Колку пати денот треба да инсталирате со Вентолин колку пати со кортаир? Ако е по еднаш можеш сабајле со Вентолин навечер со кортаир.

5. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    46
    По два пати со двете

6. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.462
    Допаѓања:
    2.688
    Тогаш прашај лекар има шема како се дава. Јас колку што знам меѓу две инхалации со вентолин треба 8 часа да има, ние дававме сабајле и навечер вентолин, за ручек кортаир, ама ова како ни кажуваше педијатар. Обавезно прашајте педијатар.

7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.879
    Допаѓања:
    24.153
    Мајки, каков спф користите, од кој сте задоволни?
    Еден ист ставате и на тело и на лице?

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.714
    @Feniksgirl знам и вие сте со атопичен дерматит. Користиш ли спф и ако да, каков? Што да земам за заштита, во план сме јули да одиме на одмор, 7 месеци ќе биде бебе. Секако нема да го изложувам цел на сонце, ама рачиња и ножиња бар да заштитам, лиценце.

9. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.621
    Допаѓања:
    1.254
    Исто и мојава прва дремка има од кај 10 :00, 10:30, ама јас гледам доручек да дадам до 9:30 најдоцна. Прво цицање гледам да не е после 7:00, 7:30. Ручек поместив еден саат и сега руча во 15:00. Одма после втора дремка. Така да здравје планирам подојот во 18:00 што го има, да и го заменам за ноќна млечна каша и вечер пред спиење во 21:00 цицање и толку.

10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.621
    Допаѓања:
    1.254
    На Веледа цела колекција ми е од раѓање сега и фактор 50 исто земав од таа колекција. Се мислам за мене каква да земам, дали исто со физички филтри хм

На Зеленоокатаа му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.621
    Допаѓања:
    1.254
    Како примети дека е веќе за две дремки? На колку месеци ги скрати? Мојава е 8++ уште сме со три ама двете и се кратки по 30 мин, едната само знае да е саат време, а некогаш и таа е пола саат.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.621
    Допаѓања:
    1.254
    И тебе да те прашам :D Кога намали на две дремки и како примети дека е спремно веќе?

13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.545
    Допаѓања:
    10.753
    На Еуцерин земав. Уште не сме биле на одмор, ама ја мачкам кога ја шетам, вака супер е.

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    9.025
    После 10. Сам си намали. Зголеми прозори на будност на 3-3.5 саати, претходно беше буден 2.5 обично.
    И така дојде до 2. Станува после 2 дремка најкасно 4 ипол, и легнува во 8.
    Покасно нема заспано, ретко ептен 8 ипол.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    1.393
    Мојот на 8ипол премина на 2 дремки. Последната му беше 30тина минути и сам си ја скрати. Втората почна да ја спие по 2 сати. И сега така тераме. Некогаш му се смачува дури го легнам во 9,ама тоа е :rofl:

16. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.621
    Допаѓања:
    1.254
    Исто последната е толку 30 мин, ама проблемот е во втората кај нас, некогаш знае да затера по саат ипол ама со презаспивање, инаку и таа и е кратка, рипа после 30 мин, да не пропушти нешто. :D Инаку исто легнува во 9 и мојава, ама сега долг е денот викам ако ми заспиваше порано нема кога да ја шетам попладне и така се тешам :D

17. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    1.393
    Исто беше со втората дури имаше 3. Некогаш 2 сати некогаш 20 минути :drunk: ама сега дојдовме до некој ред и со 2 ми е многу полесно.
    Оти темпирам да сум дома за секоја дремка. Сега вака после 5 знам дека сум слободна до 9 хахсхс

18. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Го држи сит ужината два саати до ручек? Колку смоки јади? Ова моево се е гладно нит смока нит бисквита го заситува]:)

19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.545
    Допаѓања:
    10.753
    Ај и тука да пишам. Бебе 4 дена по ред спие 11 саати навечер без да се разбуди и станува со скроз сува пелена. Знали 4 дена по ред. Преку ден нема гајле, менуваме по 5-6 пелени и се супер. Вака е весела и среќна, си игра, јаде и пие редовно, имаме 5-6 поди и плус доручек. Педијатарот ми вика да ја пратам, не било за загрижување, бев и до амбулантата кај нас и таму педијатарот ми рече дека од топлото се поти и дека нема вишок за да го исфрли, се поти стварно, пресклетџика е. И мојата матична ја прашав и таа вика дека нема прилина за грижа зашто преку ден е сосем нормално. Јас пак сум загрижена и ми е страв да не дехидрира. Ја утепав од нудење града, и давам водичка, одвај со лажичка, пола сака пола не, чај не сака, ад не прифаќа никакво, сок исто не сака. Не знам веќе како да постапам, за некој ден 7 месеци правиме… дури и на интернет пишува дека е нормално за таа возраст. Ќе полудам веќе.
    И претходно спиела по цела вечер, ова е прв патда се буди со суви пелени, од кога затопли е вака.

20. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    9.025
    Па некогаш и не го држе, зависи. Смоки со јогурт му давам.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.