Јас сакам да почнам, ама не знам да не и е рано хм плус гледам праскине и кајсиите уште се со плафон цена значи не им е дојдена сезоната. И во мисла сум
Еј добра идеја, тие се полни со витамини. Може и доволно ќе им биде само да отстојат во вода, колку да омекнат хм? Колку време ги обаруваш?
Прочитај на куповните суви кајсии се додава некој конзерванс зошто инааку фаќаат мувла или замирисуваат на мувлосано. Подобро готова каша земи органска.
Да ти кажам, на првата ќерка ни на 2 години не и беше целосно затворена, сега тек се подзатвори. Не се секирај воопшто и нас педијатарот не отече со фонтанелата. Ортопед за мене е најстручен, нас ни рече дека е индивидуално сето тоа и дека нема потреба од грижи. Секако се следи состојбата.
@gwenst неколку страни поназад ќе прочиташ мислења од членки каде пак е обратна ситуација и фонтанелата е порано затворена, им имаат кажано дека витамин Д3 не влијаел на тоа.
И моето исто не сака вода да пие а му нудам често, со лажичка може ќе пивне малку и почнува да се лигави со водата незнам како да го натерам да пие вода ни сокови не сака само млеко а за јадење немаме гајле си ништо
Дали може од бебе што спиеше во количка и во кола наеднаш да плаче и да не заспива. Веќе 3недели истата песна несака ни количка ни седиште ни транспортер
Може и те како, исти сме и ние Нормално е кога се помали повеќе да спијат во количка и седиште. Како растат веројатно сѐ им е интересно, сакаат да лазат, стојат па кога ќе ги врземе плачат. Вчера баш пишав, да не ја седнеш во седиштето, одма напиња. За спиење што да ти кажам, порано само што ќе тргнеме некаде одма заспиваше,сега нема шанси вчера ептен рипна втора дремка па се премори и кога се враќавме заспа
Мајки правевме крвна слика денес, ако може да ми кажете дали е добро. Хемоглобин - 10,5 Железо -12, дали е ок?