Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    1.278
    Јас не знам како ќе се научиме на тврда храна, 9 месеци е, штом и направам малку погусто јадење или има ситни парченца, одма ко нагони на повраќање има, се згрозува цела. Немам нерви и одма се стресувам дека се дави, а знам дека е нормално така да прават. Мајки како ги научивте на неблендирана храна и од кога почнавте?

2. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    1.278
    Дали навечер кога ви се потат ги пресоблекувате? Се поти многу мојава, иако гола по боди е само. И ставам салфетки позади, зошто ако фатам да ја пресоблечам одма ќе рипне, а вака ладни и се раменцата од што е испотена :?:

3. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.148
    Мојов ист беше дури и од блендирано имаше нагони на почеток, преисплашена бев дури се утрипав дека ќе блендирам до 2 год :rofl:
    Ама полека полека почнавме вака: во блендирано овошје и житарка ставав гмечена банана ( иако е кашава има мааалце другачја текстура ), па после со готова овошна каша неблендирано просо, ориз, овес прво ситен после цел што е..Потоа постепено зголемував пасирано, па целосно пасирано, па грубо пасирано и така стасавме сега до сам да јаде бисквити, смоки и парчиња храна со големина на нокт. Само месо уште блендирам со грашок/пченка и малце др зеленчук зошто ми е страв.
    Пробај вака може ќе успее, долг процес е ама постепено ќе се научи :)

На gwenst и Laura7 им се допаѓа ова.
  4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    1.278
    Да ќе пробам, морам некако. Просо почнав цело да и давам, ама го мешам со јогурт и готова каша па некако го јаде. Коноата ми е по тврда па ја блендирам. Ама другово јок, малце и дадов батат така и се изначуди :D

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    1.437
    Исто вака и јас, скроз исто.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    221
    Па траеше 2 дена зацрвенето грло и едното уво беше,пиеме ампицилин. Ама синоќа пак ми беше топол а немаше температура. Се мислам дали се заби не спиеше цела вечер ќе го легнам и почне да плаче морав да играм цела вечер со него. Се мислам да не е пд климата нешто или заби идат.инаку само со туш ја симнуваше ама за кратко пак ќе качеше а давав далерон. Може требаше блокмакс.

7. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.462
    Допаѓања:
    1.479
    Многу ми се успива на дневни дремки. Од жешкото можи да е?

8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.928
    Допаѓања:
    11.336
    Истооо, кома е. Не знам што и е овие два дена.:whew:

9. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.462
    Допаѓања:
    1.479
    Двете дремки по 2 сати ги преспа |-) и тоа на втората јас го разбудив. Прежешко му е изгледа

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Бебе има веќе 4м жлезди позади на вратче и позади уво. Позади едното уво е помала, дури на око не е видлива (само на допир), а позади другово па многу видливо и големо особено периодов. Пријателка што е др ми рече да се се грижам, биле жлезди кои се полнеле со лимфа при настинки, вируси итн, дури и добро било што ги има, нешто како одбранбен механизам си правело телото. Ама ме загрижува што уште се тука. Трето ми е, а прв пат вака волку време да не се повлече. Знам синчето како мал имаше, ама така по вирус само... А ова со месеци стои.. Нормално ли е?