Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.832
    Ќе измиеш лиценце и ќе капнеш одвнатре од кај носето капка да си се растече во окцето.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    10.679
    Е не сум приметила дали и се зголемуваше заби кога вадеше. Јас и ја приметив на 10 месеци, многу стресен период ми беше дур откривме што е. Плус во Систина глупости ми збореа, 3 месеци бевме потресени максимално. Среќа на државно се погодија добри доктори, за 1 ден дијагноза имавме.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.031
    Е баш вака :rofl:

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    171
    Препорачајте добар приватен педијатар, бебе веќе долго време е затната и последниве денови изгледа лошо со дишењето.

5. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.820
    Допаѓања:
    1.335
    Со што ги чистите запчињата? Порано знам со газичка беше, сега да не има некои меки четки?

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    Како наполнивме 6 месеци кога си игра со играчки, наеднаш како да е превозбудена рачињата и се во тупаници и се грчи и тресе, како се стега целата и тоа трае неколку секунди и продолжува да си игра. Како да е превозбудена, така изгледа. Само кога си игра така прави. Ја нервно оболев некако почнува паника да ме фаќа, ми е страв дека е нешто сериозно… расчитав вака на нет, нешто shuddering attacks(spells) ми излегува, така прави ама не е до тој степен на тресење… еден период и се намали, сега гледам пак почна. 7+++ сме. Некој со слично искуство? Стварно сум презагрижена. Педијатаров не ме сфаќа кога објаснувам, вика ништо страшно, ама јас стварно умрев од грижи. Кого и да прашам, не правело нивното така.

7. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.668
    Моето. Исто скроз прави, не знам колку време. Кога види нешто што сака да земе, стега тупаници и се тресе за да го земе нештото. Најмногу се возбудува на магнетите на фрижидер, или кога сака некој во раце да го земе. Мислам дека е нормално, еден вид на возбуда? Досега не сум гледала на ова како нешто загрижувачки

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.668
    Така му капнувам, ама одма после тоа ги чеша очињата и не знам дали има некој ефект |(

9. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    Што ти кажа педијатар? Мојата кога си игра седната со играчки така прави, или ако ја закачаш и се возбудува. Ја имам приметено од среќа и возбуда прави, ама пак паника ме фаќа..

10. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.117
    Допаѓања:
    4.438
    Денеска нешто денов таков сите сме напнати.... цел ден ја анализирам мојава сега ја успивав и плачам, му викам на мм кај сум јас за вакво дете, па да касни сега и јас да пукнам од чекање за све.
    И внукава правеше така од сестрами само надоле рачињата стегнати и ги тресеше и нозете ги мрдаше превозбудена на подлога обично и кога и ги тресеше тие над неа закачените играчки сестрами. Мислам не е причина да се секираш, превозбудена е и некако мора да го изрази тоа. Јас кажи како да си го навикнам мозоков дека нема проблем, му викам на мм само чекам да ми се насмее и да ме загледа. (waiting)

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    Ќе оболуваш нервно цело време и на крај ќе направи се и ќе си викаш не сум била тачна за што сум се нервирала.

Последна измена: 29 јуни 2025
    На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  12. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    240
    Lele I nie sme isti so magnetite samo tamu se smiriva, ovie dve veceri umrev od setanje do frizder I krevet, neznam stoe dali e do skok ne spie veke eve treta vecer. Neznam sto mu e samo kenka, place, piska ke se smiri nekoa vreme I pak I utroto ke si stane pak . Imali nekoj iskustvo navistina neznam sto mu e I sto da mu pravam

13. Зеленоокатаа

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    171
    Истото го прави и мојава. Се возбудува премногу на некои луѓе, шишиња и песни. Понекогаш цела се тресе и на моменти се грчи и вреска многу силно. Прво ми беше многу чудна и бев испаничена, но потоа прочитав дека е нормално на нивна возраст, така изразуваат возбуда.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Зеленоокатаа

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    171
    Мајки во мислење сум, малава има 7 месеци, почнаа да не канат по родендени за децата. Некои во игротека, некои во кафана. Ставот ми беше до 2 години да не ја носам во игротеки и збирки со мали деца заради вируси. Се мислам дали е правилно така или да почнам да ја мешам од сега со деца. Кое е вашето мислење?

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    Ние до сега 5 пати бевме. Кога тогаш ќе се разболи, не можеме во стаклено ѕвоно да ги чуваме. Носи си дете, и уживај.

На Зеленоокатаа му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Зеленоокатаа

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    171
    А како правиш кога роденденот е подоцна, затоа што легнува порано.

17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    Па обично во игротека не прават касно, од 5-7 прават или 6-8. Мојата 8-8и 30 заспива и таман ни се фаќа. Ама и еден ден покасно да заспие па ништо страшно.

На Ladyme и Зеленоокатаа им се допаѓа ова.
  18. Зеленоокатаа

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    171
    Епа мојава некогаш 7 најкасно и ако не биде со сите ритуали и ако е презаморна, пискот е цела вечер. После 5 скок и се поремети се, убаво си легнуваше кај 8 или 8ипол.

19. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    Ќе врати полека. Не се секирај, ќе и биде интересно со дечиња, нема да писка.

На Зеленоокатаа му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.820
    Допаѓања:
    1.335
    Исто и ние до сега не сме биле по родендени. Неколку не поканија и прашувам ако е во игротека во затворен простор каде има еден куп деца, не ја носам. На некои од нив кои ни се поблиски, маж ми сам го пратив. Ми нема поента да одам, толку мала да ја пикам со деца кои одат во градинка, ни разбира сега, ни знае да си игра. Ништо нема да пропушти. Здравје кога ќе пркне тогаш. Нормално е дека кога тогаш ќе префати нешто, но не мора баш сега кога е бебе.

На Ladyme и Зеленоокатаа им се допаѓа ова.