Еднаш на роденден ја однесов во игротека, а секој ден сме на игралиште со деца. И на лулашки се лука, на клацкалка. Во изолција неможам да ја чувам. На крајот мм работи во колектив, може се да донесе дома. Плус бебе не игра со децата во игротека. А да закачи нешто, може секаде. Некој на гости да ти дојде, незнаеш што има, па и тој/таа може да се носители на еден куп вируси, без симптоми. Сепак ти ќе си одлучиш што е најдобро за твоето дете.
Какви купачи им земавте? Купив еден класичен целосен на прерамки. Но гледам на слики некои на бебињата им облекуваат целосен со ракави долги Претпоставувам за да ги штити од сонце, но на жешкото уште по долги купачи да и облечам, ќе биде плачки.
Немам зборено со педијатар за тоа, оти на секое мое прашање добивам одговор : "а ти како сакаш?" Мене ми е баш интересен така кога прави, и ножињата си ги врти мислам дека не е ништо страшно
Исто си мислев и јас, ама сфатив дека сите до 6месеци најчесто зимаат од целосните со ракавчиња зошто се со заштитен фактор а на беббе до 6м не се препорачува мачкање фактор така да освен добар чадор ова е опција ско сакаш на плажа да поседите барем наутро или покасно пред зајдисонце попладне
Искуство со конјуктивитис кај бебе? Бевме на доктор, прегледот не траеше ни 2 мин. Само рече докторот дека е конјуктивитис и ми даде капки вигамокс. Прво едното окце му беше крваво, сега и другото му се направи така. Нема гурелки, нема солзење, и поизразено му е навечер, а преку ден не толку.
Nas torbeks kapki ni dadoa ama nemase crvenilo samo sekret. Mene mi bese crvenilo i mi dadoa tobradeks
10 м. ќе биде мојава, ќе и мачкам фактор. Затоа се мислам. Али веројатно ќе треба и по долги да земам. Освен sinsay каде има на др. место?
Tobreks kapkite ni pomognaa brzo za den,dva isto za mene za crveniloto odma mi deluvaa tobradeks. Proba ti so kapkite sto ti gi prepisaa?
Му ставам еве веќе трет ден. На едното окце има подобрување а на другото не се надевам само побрзо да му помине. Цел ден ги чеша очите
Колку вода смеат да пијат во 24 часа? Тек почнавме со вкусови, вода пие се додека не и го земам шишето и плаче по уште. Да ја оставам и 150мл ќе испие наеднаш
Блазе тебе штом пие, на жешково не може да и штети секако. Со мојава се молиме, ќе го земе шишето и си игра со него и пола ќе ја истури. Какво шише и цуцла користиш?
Ние сега пред една недела конечно се решивме од вирусен коњуктивит, кај нас беше сериозно лошо и траеше доста време. На бебето ставав Вигамокс, пошто Тобрекс не даде никаков ефект и двете бевме на антибиотик, имавме и воспалено грло. Ми рекоа и промивки со физиолошки да правам на очињата за да се олесни чешањето во очите.