Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.096
    Допаѓања:
    11.661
    Исто беше кај мојата, ништо ама баш ништо, утрето станав имаше заб.. еве сега ништо немаше вчера денес вториот излезе…

На Dodo1, MariaBouli и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.509
    Допаѓања:
    1.983
    Не заспива на града.. ниту денски ниту пред вечерни успивање. Цица давам цуцла и во раце заспива за две минути. Денски ја презаспивам со нишкање, навечер заспива со цицање и цуцла. Пробано е на секој друг начин да ја презаспијам зградата во воздух ја крева од плачење. Ништо, ќе чекам да смени сама

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    1.294
    Уф одамна беше, знам дека од бабини работи како мачкање палецот со сенф, па не знам нешто луто, некои гелчиња стававме ништо не помогна. Времето си го направи своето, како растеше. Преку ден занимација, во рацете да има нешто за да не го пика во уста. Навечер го оставав да заспие со палец и кога ќе се успие убаво, му го вадев палецот од уста. Без гајле, тогаш консултирав не педијтри, не ортодонти, дури ми идеше мисла и детски психолог. За да на крај ортодонтот ми рече да уживам да не го малтретирам и му вршам притисок, дека како расте ќе прекине.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    2.481
    На која возраст ова со ортодонт.
    Ќерка ми е 5 г денски веќе ептен ретко го става ама затоа ноќе може и цела ноќ да го држи.

5. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    47
    Здраво мајки, бебе е 9+, до сега се супер си јадеше и веќе неколку дена ја одбива храната посебно ручекот, доручек едвај некако со занимации со изигрување кловн, но ручек и вечера никако, дури и ако успеам да му ставам во уста ке го чува и после го плука, а овошје ако му дадам парченца го јаде. Совет некој?

6. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    1.294
    Вади и го штом заспие. Пак ќе го стави, ама ти упорна пак извади. Хм не се сеќавам точно колку беше, 3, 4 години сигурно имаше. Твоето е веќе големко, 5 години веќе разбира. Цицањето прст е психолошки момент. Пробај со разговор, дека не треба, дека ќе ја боли прстето. Стави и некоја кукла да спијат заедно, да ја гушне со рачето да осети дека има некој и нешто до неа.

7. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    233
    Од кој јогурт даваш? За овие ноќните кашички ме интересира дали се даваат од наутро првин или дирекно вечер инаку ние имаме може месец и више вечера ама немам дадено од тие уште така седат во фиока

8. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    233
    Кај нас беше 3- 4 вечери така претходнава недела, реков леле ако продолжи така како ќе функционира. Ме тераше да играме до 5 сабајле, кога ќе тргнев накај кревет викаше, ајде кај кујна ќе се смири и така по цели вечери а преку ден пак дремнуваше малку за среќа се врати во нормала инаку незнаев што да му правам еднаш толку плачеше во 01 саат ништо неможеше да го смири и што уште не му дадов реков заби идат и пак ништо

9. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    2.481
    Многу е зборувано и дека ќе ја боли и забите криви ќе и бидат и протези дека ќе носи па што се протези. Па ги виде шарени на слика вика вакви сакам (facepalm)

10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    1.294
    Јас почнав наутро по неколку лажици за проба, па цел оброк навечер. Јогурт на Бучен, грчки на олимпус и кри кри.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    1.294
    Ноќнава каша со млеко и јаболко на хипп, вика 4/5 лажици се раствораат во 150 мл вода, течнонда го пиеш е, како ги растворате вие?

12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.096
    Допаѓања:
    11.661
    А зашто навечер не, кога се од тоа сигурно имате воведено? Ноќните каши се со ад, гриз, какао, банана. Ништо посебно нема во нив.

На Laura7, blackdeath и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  13. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    5.006
    Прај од око, мене по упатствата никогаш не ми искачаат како шо треба.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    5.006
    На 11 месеци колку дневни дремки имаат вашите бебиња? Мојов изгледа ќе се префрла на една, душата ми ја извади денеска му се спие, паѓа, неможи да лази, ни да се исправа а се отепав од нишкање заспива и се буди :sweat::sweat:

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.175
    Допаѓања:
    22.491
    Ноќна каша има се што си дала до сега. Немаш потреба наутро да даваш по неколку лажички.

На Laura7 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.175
    Допаѓања:
    22.491
    Давај и како парченца ручекот и вечерата. Пробај така.

17. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    24.161
    Мислам дека им е рано за една.
    Барем уште некој месец.
    И ние сме речиси 11, на две сме.
    Иако сме имале секакви периоди, сме поминувале и со една, ама сепак мислам само период е засега.

На Malatasirena123 и flower55555 им се допаѓа ова.
  18. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    5.006
    И јас мислам, вчера првата ја отспа 3 саати, за втора пробав не одеше па си реков не му треба, ама денес само 1 саат спиеше и после тоа борби, до сега не се бунтувал вака, ни се поремети редот и со јадење и со се..

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  19. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.170
    Некад 2 некад 1..мин пола саат макс саатипол кога како ќе му дојде, али во просек саат денска дремка. Навечер ми спие просек 10 часа без будење. Инаку заприметив дека ако има 2 дремки навечер потешко заспива и успивањето трае саат време..се исправа, се фрла на душечето, си писка, а му се спие му паѓа главата, ги трие очињата :?: Не знам зошто така..дали мисли дека е наспан па има фора за уште малце лудување пред спиење :rofl: Еве денес една дремка од саатипол имаше после доручек ( квалитетна :rofl: ), во 8 цицаше, се погушкавме, 8 и 20 кома и ќе тера до сабајле..

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    5.006
    Овој барем со дремките беше примерен, сега дали од жешково или ќе прај транзиција незнам :?:
    Сега се сетив и брат му вака праеше па ден после првиот роденден ја отфрли втората дремка скроз:smirk:
    А шо убаво ми беше до сега за втората дремка си дремнував и јас, сега вака ниедно време ми е за спиење во 12:rofl:
    Е а ноќе се буди за цицање 3-4 пати :drunk: не се буди уствари ке заќемка, цица и си продолжува, а не дека е гладен убаво си јади преку ден :|

На senza.parole и angel4444 им се допаѓа ова.