И мојата почна да крчи навечер баш се исплашив дека спиеме со отворена врата од тераса во спална зошто не се диши а демек подобро него под клима да спиеме нели навечер и педијатсров ја слушаше вчера ми вика нема ништо, од млекото и е, и се собира во носен канал кога цица лакомо или ќе и залетне. И дтварно приметив кога ќе ми се засркне после тоа го слушам тоа крчење како секрет горе
Да ама мојата има 8 месеци, цица ко машина. Воопшто не се засркнува. На почеток така правеше сега веќе не, плус и јаде оброци. Затоа малку ми е страв, дека имавме наод пред 4 месеци и сега да не и е пак нешто. Тогаш вирус беше.
Мајки здраво, Да прашам можно е шест месечно бебе да е нервозно , да драми? Значи се фаќа за главче и кај ушињата и испушта звуци ко да се нервира. Почна од пред ден два стварно сум загрижена. Не знам дали му е нешто или е нормално. Запчиња искочија две доле, можно ли е и горните? Јас гледам, ама не ми личи дека и горе ќе излегуваат. Стварно сум загрижена, значи стварно ко бебчо да ми се нервира. а вака си играме, пресоблечен, најаден, не разбирам… Се ми помина низ глава… Имал некој слично искуство, некоја фаза не знам… ?
Оф, не очекував вака дека може и на скок да реагира. Сериозно се плашам од реакцијата. Од што се тегне кај ушињата, дури внатрешно се гребнал крв си пуштил. И го приметувам тоа го прави кога сака нешто, дали му здосадило играчка или нејќе више да лежи или сака да стане од количка. Не е постојано ама е од време на време. Читав дека најголемите промени им се овој период, ама ова буквално ме исплаши. Скок ни на крај памет не ми дојде
Нудам, ќе касне па несака. Нидам пак покасно. И ако несака давам млеко после извесно време и спие. Ако се нервираш, нема ништо да смениш. Трпение. Ако е гладна ќе јаде.
Никогаш не ја засака. Уствари ја сака, ама да ја гриза. И сега веќе лази, се превртува, ама строго на ламинат.
Prvo nemoj da se nerviras moze i e faza Nekoja ke pomine i ne pravis niso pogresno i mojot pilesko vopsto ne saka probano se i jas ne go forsiram poleka ke bide i mojot povise saka grcki i slicno imase period nedelava poslabo jadese moze i kaj tebe da e od zabite posto mojot koga gi vadese gornite jadese poslabo sekoe dete e razlicno nekoj povise jade nekoj pomalku i mojot ne e jadac golem ima raboti sto gi jade pomalku ama poleka ke se sredi bitno da se zdravi i nemoj da se nerviras trpenie ke se sredi
Феникс еден брис, па ако има нешто да даваш антибиотик ако не, само инхалации така малку со физиолошки, или солен раствор спреј.
Бев, ја провери нема ништо. Претпоставува или од климите или од забите, ама на глава и се качив и брис ми даде да направам, па сега ќе видиме резултати.
Да, барем да си сигурна. И редовно чистете ја климата еве и јас на мм му зборам, посебно сега со пожариве.
Да пишам, можи ќе ми олесни.. Скоковите најмногу ги мразам, оти ако не се успие во раце, нема никако да заспие. А и тоа дури се успие, треба пола саат да го нишкам и шетам по соби. Налет, устата пена ми фаќа од пеење песнички. А уште 2 недели имаме дури заврши скокот. И за машала е, 10кг. Ме прекршува.
Мајки од наредна недела почнувам на работа па се мислам да му спремам храна од вечер дека нема да имам време. Дали сте чувале храна од денес за утре, некој совет ?
Дали пред да почнат да лазат се превртуваат низ креветче пред заспивање? Мојава врти кругови, дига газе, лега на стомаче и се нервира, ова го прави пред вечерното заспивање веќе една недела. 8 месеци сме
Аууу да. Дури и во сон се врти на меше за да лази, еден месец по ред го праи тоа. Веќе лази и седнува ама пак го праи тоа навечер. И одма после будење го праи тоа, трчам во спална одма зашто за две секунди шпринт фаќа