Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    49
    Мојот лази од 5++ месеци, сега е 10, а од кај 8++ почна да го прави истово, дури и кога ке се подразбуди како што кажа додо, одма шпринт фаќа.

На Зеленоокатаа му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.469
    Допаѓања:
    12.161
    Мојата се рола низ цела спална ко вртимушка, ама не гледам дека сака да лази. Не почнува да лази.

На Зеленоокатаа му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    147
    Дали некоја мајка користела од овие за корекција на ушиња?

Прикачени фајлови:

4. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    550
    Мајки ве молам за совет. Да ви кажам На Ад сме од сам старт (дека бебињата што доеле заспивале на града),сега имаме 10м и спиеме со нишање. Како да ја одвикнам од нишањепробувам но без успех. Сакам да почне сама да заспива или рано е ? До 8м заспиваше со нишање на релаксатор, а сега на чаршаф (верувајте сама кога сум дома плачам тешка е 9кг)

5. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    550
    Следам

6. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.374
    Допаѓања:
    9.339
    Ќе мораш да најдеш некој начин што не бара да е во раце или што тебе физички не те оптеретува. Инаку ќе си направиш проблем ако се оптоваруваш, ова од искуство ти кажувам зошто јас си направив калцификат во рамото од што ја држев ќерка ми. Од воспалението...сега цел живот еве си го носам и трпам болки.
    Воопшто не е доцна да се смени навиката, дури може и таман е, ама ќе мораш да издржиш некој период од недела - две додека престане да се противи и додека да се навикне на новиот ред. Зависи од детето какво е, моите двете беа многу различни. Ќерка ми е постара и таа беше ужас, цело време бараше да цица во текот на ноќта. Урлање ако не добие. Плус ако се обидував да ја спуштам во нејзиниот кревет осеќаше и пак плачеше додека не добие да цица. Кошмар ..Периодот од 8-9 месеци до 1 година спиеше до мене зошто ми беше претешка да ја држам, без разлика што седев и доев, дури и на стомакот ми тежеше, да ја префрлам без да ја расонам беше невозможно зошто ми стежна. И после годинката негде ја одбив од доење. Буквално ми пукна филмот.
    Доењето и беше само за мојата близина, не и беше за храна зошто јадеше веќе се. А јас не спиев цели ноќи зошто цело време бараше да цица. Менувањето рутина со неа беше вонредна ситуација, за разлика од со син ми. Две недели беше урнебес дома. Само пиштеше дур не премале. Ја возевме во кола да заспие кога ќе немаше да се смири подолго и ќе бевме папсани.. Не фати никогаш ни цуцла, ни шише и немавме никаква замена за цицањето. После две недели престанаа драмите, се навикна и спиеше во свое креветче цела ноќ. Само еднаш вода ќе побараше на среде ноќ. Пошто шишенце не користеше од детска чашка со усте ќе се напиеше, поспана седната на креветче ама со мижење и ќе продолжеше да спие.
    Раат бев после. :D

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    201
    Eve nie sme 8mec sve so nisanje sme preku den nema sansi da zaspie bez nisanje i celo vreme dodeka spie go nisam ama toa e preku den a za navacer legnuva vo 22h dodeka go zaspivam i posle si spie bez nisanje i jas baram nacin da go odviknam od nisanje ama tesko mi odi

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.822
    Допаѓања:
    2.714
    За ден полниме 8 месеци,дали има периодов некој скок,зошто неиздржливи се навечер на секој саат ми се будат со плачење незнам што им е.Ќе им дадам млеко ќе го испијат некогаш и на 2 саати пијат преку ноќ.За јадење периодов ми се како кога некогаш ке изедат убаво некогаш не,ги носев на контрола матичната ми вика нормално за периодов да прават така со храна и од жешкото не им се јадело некогаш.Јас мислев како растат ке сврзуваат цела ноќ со спиење ова бетер стана

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.469
    Допаѓања:
    12.161
    Добредојдовте во 6ти скок.

10. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    1.544
    И мојот преферира во раце. Исто 10м е, 10кг.
    Рацете ми се распаднаа. Има периоди кога знае сам да заспие со шишето, ама кога влези во некој скок, никако не заспива освен во раце