1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    2.730
    Блокмакс на која температура се дава

2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    2.730
    Еве и ние уште сме,едниот ларингит сеа на кортико со инхалации

3. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    2.093
    Како се справувате со бебе што плаче меѓу лажички? Треба со две лажички да ја раниме, не издржува да чека од една до друга. Плаче рика како робот сум со јадењето не можам да постигнам :rofl:

4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.588
    Допаѓања:
    11.169
    Сакаш да се смениме? Давам бебе што плаче и плука се живо што постои, без доплата.:rofl:

Од денес најновата глупост е отварање уста за 3-4 лажички, складира во шуплината, таман мислиш пројаде, сите 3-4 складирани лажички од храна ги прска како фонтана. Тууу дури и рима направив.:whew:

На Viktorijaaa5, BellaBibi, Noemi и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    2.093
    Види ја твојава мустра хахаха. Мојава уште тањирчето кога ќе го види збеснува.. се кријам додека спремам за да не ме види зашто ќе цмиздри. На почеток не знаев зашто плаче мислев не сака да јаде.

На Ladyme и baguf4e им се допаѓа ова.
  6. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.205
    Никако..еве 6 месеци како јадеме, година ќе праи уште е таков стрвен.
    Го храниме само јас, маж ми и сестра ми со брзина на светлината или правење фаци и звуци за да не рикне да плаче :?: Другиве не му знаат ред и не даваме да го хранат, пошо ќе го земат да го смируваат, па нешо го боли - муабетот и лонг стори шорт ќе треба да убијам некој :rofl: Не е работата дека е прегладнет, ако му свртиш внимание нема гајле..не знам, и нас хранењево ни е спортска дисциплина..не дај боже да потстанеш да земеш нешто, да се напиеш вода или да се почешаш:whew:

На BellaBibi, Ladyme и Dodo1 им се допаѓа ова.
  7. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    152
    Дај боже ова да ми биде маката со хранењето. Мојава нејадачка како од baguf4e. Не знам што ќе се прави со ова дете, кај мало се роди па и не јаде.

На angel4444 и baguf4e им се допаѓа ова.
  8. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.588
    Допаѓања:
    11.169
    Биди среќна. Полошо е да не јаде.:D

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    771
    па пробај со две :D првата кога ќе и ја дадеш остави и ја во уста она да ја фати да си игра и за тоа време спреми втора, зошто да не :D

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.564
    Допаѓања:
    12.341
    Мојата па полека, значи лаганица, пошо кралицата Елизабета е она. А нешто што ептен и се свиѓа така правиш:rofl:

На baguf4e и Dodo1 им се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.564
    Допаѓања:
    12.341
    Катастрофа, повеќе болни од зима.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    2.730
    Да

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.588
    Допаѓања:
    11.169
    Леле вака што ве слушам, душа немам да не ми се разболи детево. Мислам секако ќе дојде и тој ден, ќе тргне во градинка уште некој месец, ама многу се плашам.
    Еве 6ипол месеци е, досега никогаш нема ни настинато ни разболено, температура ни од вакцина нема качено. Да не ја урочам.
    Татко и беше болен пред 2 недели, нејзе не ја прифати, а дома си беше само малку на дистанца.
    Потајно си се надевам дека наследила добар имунитет како мама и дека што и да е лесно ќе проаѓаме во иднина…

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    1.558
    моето имаше 38.8, претходно му давав ефералган

15. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    1.558
    Моето прв пат е вака со температури во 10месеци. Колку се само жални за гледање...
    А кога ќе почнат во градинка тогаш веќе што се вели, секој ден болни

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    1.388
    Исто и мојава. И јас и сопругот ретко се разболуваме и се надевам ќе биде и кај неа така ама мислам со градинка неизбежно е се по ред да пофатат, повеќе на боледување од на работа ќе сме :?:

17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.588
    Допаѓања:
    11.169
    А кај мене како што е захтевно и сум клучна работна позиција, од сега имам паника како ќе успеам да се снајдам ако е болна.
    Најтрагично е што газдиве (странци се) мислат дека се враќа старата јас со бесконечен овертајм, слободно време и којзнае каков елан за работа, тој едниот дури коментирал како сега кога ќе дојдам ОДМОРЕНА партал ќе сум правела од работа и немало веќе да ме штедат пошо завршила бременоста, немало ризици веќе. Уште толку имам дупка во желудникот од муабетов.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    1.388
    Ми се повраќа од вакви муабети и вакви луѓе :@
    Нема проблем, Багуфче си уживкаше до сега, не ја чека дома бебе, ништо не е битно само фирмата нивна и работата.
    А верувај ќе дојдат милион и една ситуации каде ќе мора да си дома ради бебето, знам од жениве кај сопругот на работа првата година колку пати отсуствувале. Да, може другите ќе зборат и нема да им одговара ниту на газди ниту на колеги ама еве колку што те имам читано само ти и сопругот сте. Сфаќам и работа и се ама малку осет да се има и човечност не разбирам.

19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.588
    Допаѓања:
    11.169
    Кога станува збор за профит и работа, никој не го интересира дали те чека дете. Колегите многу си ги сакам, ама никој во администрација освен јас нема ни бебе ни дете и не знае како е. Имам блиска колешка, помлада од мене не е ни мажена, не па со дете и често знаеме да се чуеме сега додека сум на породилно. Иако ми е блиска, кога ќе и наговестам како би било во првата година откако ќе се вратам некако пробува да смени тема на разговор, не изразила ниту поддршка ниту разбирање дека во иднина нема да бидам толку посветена како порано. Кога и да се чуеме муабетот е едвај те чекаме, многу работа има, не се постигнува, седиме до 7 ноќе. Си ја сакам работата, ама детето ми е на прво место. Карактер сум таков да не оставам никој на цедило, боледување не сум земала болна сум работела ако треба од дома за да не патат другите со мојот товар и обврски, ама сега бебе е скроз друга приказна за која немам искуство и ќе излажам ако кажам дека не размислувам многу често како се ближи времето за назад како би било…

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    3.941
    Благуфче исто, ја чекаат друга Лејди, рмбач, цела Македонија ја вртев, па патувања па све тоа. Јас планирам и боледување за прематурче и ќе менувам после раб. Колку и да сакам шеќеров до мене ми е побитен, и мм работи иста работа како мене нема да успееме со патување толку мора некој да има во Скопје