Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.570
    Допаѓања:
    12.350
    Исто, ми се јавуваат и пишуваат колегите на кои сум одговорна ајде кога ќе сум се вратела, тој што ме менува не го можеле. Уште сега знам дека се хаос ми е направено…ама баш ме брига.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2023
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    201
    Sto e so virusive denes go nosam maliot na pedijatar od koj predhodno imase tt 3dena a vcera i deenska kasla mnogu i taa mi vika ne mu e crveno grloto dobar e od nosot kasla ne razbiram a detevo ne jade samo voda saka i na sekoj saat spie ke poludam a vaka nema tt nekoj iskustvo ili sovet sto da napravam

3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    3.944
    Солен раствор и чисти го носето да не се спушта надоле и да кашла. Ако е вирус некој треба да помине за неколку дена. Брис направивте?

На Bebe moe му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.235
    Допаѓања:
    91.848
    Ова е мојот најголем страв ама еднаш ќе биде.
    Да не подрекувам и јас ама иста ситуација како што кажа сме досега.
    Јас многу ретко настинувам или се разболувам посериозно па затоа си велам дека можеби е на мене :D

Ме мачи многу што има уште проблем со какање... 3+ недели мислам како сме со вкусови пробување, скоро цела недела давав слива, слива со праска, јаболко не бре никако да се олесни убави. Кака ама многу многу тврдо и малку на неколку дена, стомачето му е меко му правам вежби и масажи ама ништо, вода ми рекоа повеќе да давам и тоа давам плус некоја лажичка, пробиотик прекинав и тоа ме советуваа и ништо.
    Давајте ум ако знаете нешто. :(

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2023
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    201
    Da go prskam do solena voda i mu go cistam ama nekako ne pomaga i sega i pisuvam pak na pedi mi vika utre napravete krvna slika pa ke vidime drugo nisto ne sme ispitale

6. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.570
    Допаѓања:
    12.350
    Нормално е кога почнувате со таква храна.
    И кај нас беше така, се регулира полека. Давај слива.

Во врска со разболување, да ве утешам дека воопшто не се разболувам, од кога се породив се осакатив. Ама еве од кога знам за мене два пати дали сум се разболела, еве бебето два пати ми се разболе. Нема врска тоа.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.553
    Допаѓања:
    7.348
    Слива, круша и просо многу и помагаше на ќерка ми ако ги имаш воведено сите состојки.

Некогаш и чај Бекутан давав по 20-30мл дневно и не секој ден, за грчеви и помагаше, а и за какање.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    1.391
    Те разбирам скроз зошто сум иста, ни пред одмор не оставам ништо гледам се да е средено некои ситници ако останат. Ама факт е дека со дете се менува се и целиот фокус барем додека не потпорасне е на него.
    Слива, круша, просо, јаболко и палента тоа само ни помага инаку и кај нас има денови абе 4 пати ќе кака во денот јас мислам којзнае колку се искакала она едно мало тврдо. Кога е така гледам повеќе да и давам нешто од ова погоре за да и олесни.

На Viktorijaaa5 и baguf4e им се допаѓа ова.
  9. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    2.099
    Уфффф значи да можам, ич ич ич не би се враќала на работа. Ама ич. Јас кога бев 8ми месец ми дадоа еден проект да водам и праам муабет со шефот дека нема да се заврши на време едно друго и ми вика па добро де, ќе те бараме и дома да подработиш нешто, секако на бебето ќе му требаш 24/7 само првиот месец. Можам да замислам какви,очекувања има кога ќе се вратам. Ама ич не ми е гајле одма во човечки ќе се жалам само нека промрчи :rofl:

На Viktorijaaa5, Зеленоокатаа и baguf4e им се допаѓа ова.
  10. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    11.175
    Од болдираната реченица се иритирам само што читам.
    Мене кога бев 5 месец ми пишаа мејл дали се нафаќам да работам 10 до 20 часа неделно од дома за плус пари, ќе ми ги исплатеа преку маж ми со договор на дело. Од една страна ок, фер понуда, не бараа бесплатно да сум им достапна, ама начинот на кој што го имаа формулирано беше во истиов стил како кај тебе. Нема да му требаш на бебето кога спие, навечер можеш кога ќе ја заспиеш нешто така беше… ги одбив и малце како потресени беа ама прифатија на крај дека стварно ќе ме нема. Па тој што е управител дека странец и везе си нема од македонски закон за работни односи уште на почеток кога останав бремена зборел како може во законот да немало дупка за клучни позиции како мојата помало да е породилното.
    Имам многу други бенефиции и ретко висока плата за позицијата, инаку токсично до даска е и одамна би си отишла да не беше тоа.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.570
    Допаѓања:
    12.350
    Мене ми рекоа дека условите на работа се супер и не ме ослободија, кога имаше мерка од државата за толото време кога бев бремена. Ме тераа да се потпишам дека своеволно доаѓам на работа.

12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    2.099
    Аааа се потсетив на деновиве...Мојов кога ме тераше од ден за ден да му кажувам колку ќе е температурата утредента, па да одлучи дали ќе ме пушти да работам од дома :bug:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.564
    Допаѓања:
    1.377
    Куоив на кеги ама другарка вика не требало такви дека биле подигнати на страничкиот дел нели како полукружно .. а мене Каличанин ортопедот ми рече оние од кеги со патент во средина викам да не не сум ја разбрала убаво затоа викам да прашам ..

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    3.944
    Да од кеги беа со патентче целите одоздола. Ајде за почеток да имаш некои, понатака ќе купиш има исто едни како чорапчиња доле гумени и такви има внукава топ се за градинка. Незнам како се викаат ама супер се, чим дете трчка се радува не ги соблака успех.

Прикачени фајлови:

15. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    773
    Attipas :)

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.