Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.284
    Допаѓања:
    22.787
    Донеси ја на гости хахахах
    Па и внуката на мм е таму. Она ја занимава сигурно.
    Незнам што прават, ама јаде, спие таму детево.

2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.181
    Не може другарка да знае подобро од доктор. Мене само нив ми ги препорачаа за проодување.
    Остај ти тоа цело време босо ...лето е сигурно нема на улица боса да ја пуштиш....
    Земи ги ич да не се мислиш.
    Такви беа и нашите со патент во средина.

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.588
    Допаѓања:
    2.105
    Јас пак мака со дремкиве.. два саати ја спиеше првата, едвај ја разбудив. Вторава саат и 40 минути исто едвај ја разбудив.. еве сега во 6 заспа за трета. Знам дека пак ќе треба да ја будам а ич не сакам. Што е чарето? Да пробам да и зголемам будност па да терам со две дремки? Некако рано е уште. 7+ сме

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.590
    Допаѓања:
    12.371
    Од 6-8 имаат од 2-3 дремки. Мојата од 6 и нешто почна транзит, на 7и нешто веќе имаше две. Џабе се пробав не сака, сама си ја скрати.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.284
    Допаѓања:
    22.787
    Госпожа сега ми заспа во 18ч.
    Кога ти легнува после?
    И зошто ја будиш?

6. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.588
    Допаѓања:
    2.105
    Па сега ако стане 6 и 45 отприлика, вечер ќе ми заспие 9 и 15, 9ипол. Ја будам за порано да ми ја спие последната дремка. Пробувам да ја успивам малце порано за ноќно спиење, иако од кога е родена нема заспано пред 9. Не знам, си викам да не и е малце ноќно спиење од 9ипол во 6ипол ми станува насабајле..

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.284
    Допаѓања:
    22.787
    Мојата спие така. 21:30 заспива, и до 7:30 станата. Ретко 8 ч да стане.
    Уште спие сега.
    Ама 21:30 си заспива. Тогаш и е времето.

8. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.402
    Моево почна ептен да ја крати 3та дремка еве веќе 3 дена по 30 минути. Некаде читав демек и тоа можело да биде знак за премин на 2 дремки ама не знам она некогаш едвај 2 ипол часа седи будна се понаша уште како мало мало бебе :rofl: Некаде читав за некое правило за премин на 2 дремки после 6 месеци 2-3-4. Два саати будност до прва дремка, три саати до втора и четри саати до ноќно ама не се сите бебиња исти. Јас мислам и ако ти е навикната да заспива после 9 тешко порано да ти заспие и ако ја будиш.

9. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    1.566
    Да, ако ја крати последната, значи дека ќе премине за брзо на 2. Моето така правеше, дури сум го легнала, тој се наспал. На 8 се префрли на 2 дремки и оттогаш супер си тераме. Првата му е сат и 2тина минути, втората скоро 2 сати. Колку месеци сте? Ако сте 8,9 - прозор на будност треба да ви е 2,5-3,5 стаи. Моето 3 сати издржува, некогаш 3ипол

10. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    156
    Се мислам дали да и земам проодувалка, некаде читав дека не биле добри за развојот. Дали некоја имала и каква?

11. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    1.566
    Јас имам, од Локо Кроко, на поклон ни е добиена. Моментално го користиме делот 'масичка' за играње. Некако безвеза ми е тоа проодувалката. Сама не би ја купила :rofl:

12. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    1.208
    Имам инфантино проодувалка. Бебуш на неа почна да се држи за да стои на колена, а скроз почна да се исправа на игралната.. не ја ни турка проодувалката, некад знае да се заигра со неа..повеќе му е играчка :D

13. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    201
    Mila eve isti sme i nie 3dena so tt ne jadese nisto nikakva kasa samo na mleko bese navecer i voda preku den ke puknev go odnesov na pedijatar go proveri rece ne mu e crveno grloto od noost mu e i deneska go nosam na krvna slika dovra bese i pak kaj pedijatar vikam uste ednas da go slusnes i vidis koga ke vidi grloto crveno vikam kakk moze za edna vecer da smeni i sega sme na inhalacija pa ke vidime vika nekoj virus ima ne e starsen ke pomine daj boze da ste dobri i vie