Донеси ја на гости хахахах Па и внуката на мм е таму. Она ја занимава сигурно. Незнам што прават, ама јаде, спие таму детево.
Не може другарка да знае подобро од доктор. Мене само нив ми ги препорачаа за проодување. Остај ти тоа цело време босо ...лето е сигурно нема на улица боса да ја пуштиш.... Земи ги ич да не се мислиш. Такви беа и нашите со патент во средина.
Јас пак мака со дремкиве.. два саати ја спиеше првата, едвај ја разбудив. Вторава саат и 40 минути исто едвај ја разбудив.. еве сега во 6 заспа за трета. Знам дека пак ќе треба да ја будам а ич не сакам. Што е чарето? Да пробам да и зголемам будност па да терам со две дремки? Некако рано е уште. 7+ сме
Од 6-8 имаат од 2-3 дремки. Мојата од 6 и нешто почна транзит, на 7и нешто веќе имаше две. Џабе се пробав не сака, сама си ја скрати.
Па сега ако стане 6 и 45 отприлика, вечер ќе ми заспие 9 и 15, 9ипол. Ја будам за порано да ми ја спие последната дремка. Пробувам да ја успивам малце порано за ноќно спиење, иако од кога е родена нема заспано пред 9. Не знам, си викам да не и е малце ноќно спиење од 9ипол во 6ипол ми станува насабајле..
Мојата спие така. 21:30 заспива, и до 7:30 станата. Ретко 8 ч да стане. Уште спие сега. Ама 21:30 си заспива. Тогаш и е времето.
Моево почна ептен да ја крати 3та дремка еве веќе 3 дена по 30 минути. Некаде читав демек и тоа можело да биде знак за премин на 2 дремки ама не знам она некогаш едвај 2 ипол часа седи будна се понаша уште како мало мало бебе Некаде читав за некое правило за премин на 2 дремки после 6 месеци 2-3-4. Два саати будност до прва дремка, три саати до втора и четри саати до ноќно ама не се сите бебиња исти. Јас мислам и ако ти е навикната да заспива после 9 тешко порано да ти заспие и ако ја будиш.
Да, ако ја крати последната, значи дека ќе премине за брзо на 2. Моето така правеше, дури сум го легнала, тој се наспал. На 8 се префрли на 2 дремки и оттогаш супер си тераме. Првата му е сат и 2тина минути, втората скоро 2 сати. Колку месеци сте? Ако сте 8,9 - прозор на будност треба да ви е 2,5-3,5 стаи. Моето 3 сати издржува, некогаш 3ипол
Се мислам дали да и земам проодувалка, некаде читав дека не биле добри за развојот. Дали некоја имала и каква?
Јас имам, од Локо Кроко, на поклон ни е добиена. Моментално го користиме делот 'масичка' за играње. Некако безвеза ми е тоа проодувалката. Сама не би ја купила
Имам инфантино проодувалка. Бебуш на неа почна да се држи за да стои на колена, а скроз почна да се исправа на игралната.. не ја ни турка проодувалката, некад знае да се заигра со неа..повеќе му е играчка
Mila eve isti sme i nie 3dena so tt ne jadese nisto nikakva kasa samo na mleko bese navecer i voda preku den ke puknev go odnesov na pedijatar go proveri rece ne mu e crveno grloto od noost mu e i deneska go nosam na krvna slika dovra bese i pak kaj pedijatar vikam uste ednas da go slusnes i vidis koga ke vidi grloto crveno vikam kakk moze za edna vecer da smeni i sega sme na inhalacija pa ke vidime vika nekoj virus ima ne e starsen ke pomine daj boze da ste dobri i vie
7++ сме ние, можеби се спрема за транзиција веќе. Инаку до прва дремка едвај 2 часа е будна, после веќе зголемува најмногу е будна (3 часа) помеѓу втора и трета тремка и помеѓу трета и ноќно спиење.
Добивме на подарок пред еден месец. Мислев нема воопшто да ја користи, ама маж ми еднаш му покажа каде да се фати со рачиња и сам ја турка сега и мнг ја сака. Ова откако почна да оди околу гаарнитура и да стои покрај намештај. Почна да стои сам без да се држи за ништо а проодувалката само ке го видаам како ја турка од еден до друг крај на дневната. Имаме голем простор и има баш каде да се движи. Некогаш ма сред соба ке застане па ја заобиколува на нозе исправен. За него е тоа активност.