Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. nikja

nikja Истакнат член

2. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Мајки, не можеме никако да направиме ред со спиење и јадење. Секој ден станува различно. Некогаш кога ќе стане во 6 или 6:30 пробувам да ја презаспијам за да стане во 7. Потоа во 7 ипол млеко. Денес заспа во 09:50 и спиеше пола час и ја презаспав. Спиеше до 11:15. И дадов доручек во 11:30 но не го изеде цел и во 12 и дадов млеко. Испи пола од млекото и сега не знам како да терам со денов. Когај да и дадам ручек. Се ми е испомешано. Дневни дремки спие вкупно максимум по 2 и пол часа. Вечер најкасно е заспана во 8 ипол.
    Каков е вашиот ред? Има 8 месеци. И за дремките спие со мене со презаспивање, сама спие само по пола час.

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Ама ако стане во 6-6:30 не ја презаспивај. Знам дека ти се спие, ама не се случува стално. Ете се наспала. Дај одма млеко, па после 2 саати од тоа млеко дај доручек, и после на спиење. Па така полека ќе воведеш некој ред.

4. Зеленоокатаа

Не ја презаспивам дека мене ми се спие, јас не продолжувам со спиење. Кога станува малку порано потоа кај 8-8ипол сака прва дремка и и трае пола час или 40 минути. Мислев многу рано е за прва дремка затоа и така и направив. Не знам што е правилно и како да и доведам ред.

5. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Мене отприлика тој период ми станува.. едно време што убаво ми стануваше во 7, 7ипол сеа последен период во 6 е ококорена. Секој ден различно ни се фаќа зависи од станувањето, ама отприлика тука негде се движиме плус минус саат време. Еве денес вака тераме.
    6 : 15 стана
    6ипол цицање
    Прва дремка во 8 - 9:45
    Доручек 10 : 15
    Цицање 12 : 45
    Втора дремка 12 : 50 (уште спие)
    Ручек ќе и биде отприлика 2 ипол 3, накај 5ипол пак ќе цица и ќе ја успијам за трета дремка. Ќе спие докај 6 и 15, 6ипол. Во 8ипол бањање, цицање и 9, 9ипол заспива

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Епа не е рано, првата дремка обично одвај издржуваат два часа. Без разлика колкаво е бебето. Затоа остави ја и после таа дремка дај и да доручкува.

7. Зеленоокатаа

Добро, фала ти. Сепак ќе се водам според неа.

Feniksgirl likes this.
  8. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Има тема денешно мени за до 1 г
    Отвори таму разгледај веројатно ќе ти излезе некоја идеја.

9. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Fala ti mila jas bev vo panika zs ne lazi ova ona deka mi e prvo i plus malce potesko stignav do bebusot i sega imam milon prasanje no fala ti mi olesna

10. behappy111

behappy111 Активен член

Dobro utro majki , imam edno prasanje , bebeto ke pravi 1 godina pa za fotosesija i rodenden sakam da mu ja stiliziram malce kosickata ke mu pravime i frizura , dali e stetno da koristime nekoj gel za kosa , iskrenoo samo 2 dena bi koristila, dali ke mu nasteti ?

Attached Files:

11. Ml@daMama!

Ml@daMama! Активен член

Мајки хелп! Брбчо е многу плав, и вчера беше многу топло а седевме надвор под дебела сенка. Природна сенка. Утрово гледам се зацрвенил малце кај рачињата и на обрабчињата. Што би можела да намачкам? Абе се изедов, викам ај под сенка ништо не му е… и ко за беља не го намачкав, ќе си пукнам!
    Ве молам ако сте имале слично искуство кажете што би помогнало!

12. angel4444

angel4444 Популарен член

И моето бебе е многу бело..секое одење на педијатар буквално ми го зборат ова. Без разлика дали е под сенка или не да не го вадам ич на сонце до 18ч минимум летно време, а претходно се под сенка да сме..освен црвенило може и да се оштети кожата да се лупи и да стане многу рапава. Ова и со фактор ми напоменаа може да се случи.. и многу тешко се оправа после..мачкај јекодерм мислам ќе се среди..нас за сите кожни проблеми, јекодерм ни беше спасот :)

13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Добро кога учат бебињата да спојат циклуси на спиење подолги од 45 минути? Ем не и е доволно мала дремка и плаче за сон после пола саат будна, ем дига глава точно на 40 минути буквално секогаш и мора да ја презаспијам. Па во последно време како заврши 5 скок презаспивањето или трае цела вечност подолго од самата дремка или уопште не успева и после 1 саат пак и се спие и цел ред за тој ден фрли го во канта.
    Стварно се нервирам, една дремка не споила повеќе од 40 минути сама. Има ли крај ова?