Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.818
    Допаѓања:
    12.738
  2. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    4.530
    Капитол мол или во хром тука кај мене.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.837
    Допаѓања:
    1.338
    У сред ноќ со цел памет. Имаше комарец не можев да го утепам и да не ја искаса ја намачкав и неа и мене. :(

4. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.677
    Како да му нудам да јади? Исплашен е од сирупот што му го давав, оти нели сосила го пиеше нормално. И сега само да види лажичка бега. А со рака кога му давам смоки, отвара уста за да јади :| не сака ни шмукалче

5. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.818
    Допаѓања:
    12.738
    Јас силом прилика морав да пуштам песнички тие два три дена. Побитно ми беше и морално да јаде отколку екраните. Се врати во нормала после некој ден.

6. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.736
    Допаѓања:
    2.439
    И ја некогаш кога сум сама пуштам dancing fruit, или биби и боби хахаха. Од малце ништо не им е

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.966
    Допаѓања:
    3.904
    Јас кога сум сама и спобудалува и пуштам златно славејче и поточиња и пееме :D главата и ја вртам накај мене демек да не се ѕвери накај тв … ама ваљда од 20-30мин дневно нема да и стане ништо конкретно :devil:

8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.818
    Допаѓања:
    12.738
    Ако слуша не е ништо страшно, повеќе е за гледање. Да не гледаат.

9. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    171
    Мајки, на малава и влегло влакно под кожа кога лазела на земја, најверојатно од брадата или косата од мм, затоа што беше цврсто мало. Го исчистив местото и со стерилна пинцета пробав да го извадам, но не можев. Што да направам за да излезе или да одам кај матичната?

10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.337
    Допаѓања:
    92.300
    Пуштам и јас во денот по некоја минута по неколку песнички кога ептен не се трпи за да се смири малку:D и тој а и јас

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    383
    Давај му парчиња, нека јаде сам, нека осети контрола :)

12. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.837
    Допаѓања:
    1.338
    Истово мојата го прави со омегата и д3 . Нејќе да ги прима и бега кога ќе види лажица. И ги давам на почетокот ги мешав со јадење божем да не ги осети и кога ќе вкуси после бега и од јадњето. Сака многу грчки јогурт и така додека нешто е заиграна ќе и го допрам и бутнам малку лажичето колку да осети дека е убав вкус и после продолжувам со тоа што сум и подготовила. Пробај со нешто што сака.

13. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.077
    Не ми се верува дека од вчера веќе за во оваа тема сум, кај летна времето :shake:

Негооо, има ли некој начин да ја навикнам на (с)облекување? :worried: Ќе полудам, на секое вришти како да е на колење, ме измори психички веќе. Искрено некогаш ја оставам избљувана да си седи од што не можам...

На Lady Miami и Ladyme им се допаѓа ова.
  14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.736
    Допаѓања:
    2.439
    Ако има кажувајте. А ја допрам за раце и врат се дере на цел глас секое облакање минсе стемнува

На naturally и MariaBouli им се допаѓа ова.
  15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.439
    Да им давате нешто да држат во рака дур ги (с)облекувате?
    Кај мене тоа пали. Околу мене на држачи на соблекувалната имам влажни, суви, кремчиња и како мрда само и давам нешто од нив во рака да го зашушка да и одвлече внимание. Инаку 300 на саат е, мора на стомак да се сврти не знае на грб една секунда да седи.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.077
    Овој проблем го имам како Dodo исто. Моментот на фаќање на глава, ама рацете особено, и затоа не можам да и дадам да држи нешто во раце. Тоа ми успева некогаш ако не ми сака пелена да и сменам, ама најгласно вришти рацете кога треба да и ги протнам низ ракави.... Од кога е родена е исто, со тоа што порано вриштеше и на секое пелена менување, сега тоа ретко се дешава. Ама за рацете никако не се навикна, мислев сега дека е лето и скоро и да нема ракави за облекување нема да и е проблем, демек до ракавите и е што треба да и ги наденам, ама не бе. Значи не морам ни раката да и ја фатам, ракавот кога ќе го фатам она почнува да вришти...

На Dodo1, Зеленоокатаа и baguf4e им се допаѓа ова.
  17. ***Snow***

***Snow*** Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Здраво на сите, кажете некоја комбинација овошје со зеленчук малото ми е 9 месеци од 6 месеци се бориме со зеленчукот ич несака да го јаде и со месо почнавме и тоа не сака со сила некое лажиче ако касне

18. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.736
    Допаѓања:
    2.439
    Исто, долниот дел не е проблем ама рацете и вратот чувај боже. И на лигавче реагира кога и ставам за јадење, ништо не трпи

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    2.838
    Јас лигавчиња одбегнувам, жешко е, се поти. Иста ситуација е и кај нас, посебно на облекување. Давам памперс, влажни, цуцла, било што, да држи во рака. Едната, па другата, менувам :D ако нема ништо во раце се врти на меше и толку од ставање памперс и облекување.

20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.337
    Допаѓања:
    92.300
    @MariaBouli @Dodo1 исто е и моето од раѓање плаче кога треба да се преоблакаме посебно горниот дел, гледам да сум брза ама тие неколку секунди вика многу. Инаку му давам и јас во рака нешто да се занимава играчка или цуцла тоа ни е обавезно инаку ништо не правиме:Dептен ретко да е занесен во играчка па да не заплаче, така да такво е детето :D

На Dodo1 и Baby warrior им се допаѓа ова.