Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. Marge

Marge Популарен член

А зошто не пробате над пресоблекувалните да им закачите нешто? Моето кога беше баш мало, бабицата што доаѓаше дома ни препорача најобично балонче во црвена боја, го залепивме на ѕидот над неговото главче и нон стоп гледаше во него, дека и балончето лесно и се нишкаше и му беше интересно. Кога потпорасна, некои играчки исто или нешто така закачено/залепено и би требало да не прават проблем. Гледам во сите градинки тука над пресоблекувалните има закачено такви лесни играчки што се нишаат или што се вртат.

2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

имам вртелешка, ја гледа интересна и е. се до моментот кога треба да облечеме раце....

Marge likes this.
  3. nikja

nikja Истакнат член

Каков чај смеам да дадам на бебе од 8 месеци.Втор пат давам во ручек жолчка и втор пат ми повраќа.Сега ика и даму го смирам малце стомачето

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Не давај веќе, очигледно има реакција. Маж ми е алергичен на јајце и така повраќа.

nikja likes this.
  5. nikja

nikja Истакнат член

Нема да му давам,и пишав на матичната и ми кажа изгледа пројавува алергија на жолчка.А додека им воведував немаше ваква реакција.Ми кажа даму дадам електролити и пробиотик.Мислев даго однесам на клиника ама му се смири си заспа.Ми е страв вечер млеко да му дадам

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Сигурна си дека е од жолчката тогаш?

nikja likes this.
  7. nikja

nikja Истакнат член

Па втор пат ми се случува да јаде во ручекот плус жолчка и да повраќа вака.После 2,2 ипол саати пиеше млеко и заспа.Прво помислив на салмонела декаод жолчка ама другиот близнак и кај него ќе инаше некоја реакција