А зошто не пробате над пресоблекувалните да им закачите нешто? Моето кога беше баш мало, бабицата што доаѓаше дома ни препорача најобично балонче во црвена боја, го залепивме на ѕидот над неговото главче и нон стоп гледаше во него, дека и балончето лесно и се нишкаше и му беше интересно. Кога потпорасна, некои играчки исто или нешто така закачено/залепено и би требало да не прават проблем. Гледам во сите градинки тука над пресоблекувалните има закачено такви лесни играчки што се нишаат или што се вртат.
Каков чај смеам да дадам на бебе од 8 месеци.Втор пат давам во ручек жолчка и втор пат ми повраќа.Сега ика и даму го смирам малце стомачето
Нема да му давам,и пишав на матичната и ми кажа изгледа пројавува алергија на жолчка.А додека им воведував немаше ваква реакција.Ми кажа даму дадам електролити и пробиотик.Мислев даго однесам на клиника ама му се смири си заспа.Ми е страв вечер млеко да му дадам
Па втор пат ми се случува да јаде во ручекот плус жолчка и да повраќа вака.После 2,2 ипол саати пиеше млеко и заспа.Прво помислив на салмонела декаод жолчка ама другиот близнак и кај него ќе инаше некоја реакција
Цвекло дали сте правеле на пареа? Денес сакав да и дадам, го ставив со другите зеленчуци на ситни парченца, но пак е тврдо прилично. И не и го дадов. Викам чекај да прашам да не не се прави на пареа, да не треба да се вари само?
Ако е тврдо варено не би требало да има салмонела. А кога воведуваше колку време и даваше и беше без реакција? Со што го мешаш јајцето, да не има лоша комбинација па да дава таква реакција?
3 дена воведував 1/4 па 1/2 па една цела жолчка.И чудно ми е зошто тогш неми даде реакција.Вчера сварив брокула,морков,тиквица и додадов жолчка
Салмомела да било, со едно обилно повраќање не завршува. Трае. Две деца од комшии фатија, ужас е со денови. Остави 3-4 недели простор, па пробај пак дади и ќе видиш дали има реакции. Дади жолчка со кисело млеко, палента, ориз и спанаќ. Направи комбинација вкусна.
Кога им воведував им дадов со грчки јогурт и авокадо еднаш.И матичната ми пиша дека највероватно пројавува алергија да нему давам веќе сега жолчка.Инаку ќе повраќаше и другиот близнак
Ама жолчка така не се воведува. Затоа ти повраќа. Таа мора постепено и со три дена пауза измеѓу. Никако три дена по ред. Зарем не те посоветува педијатарот. Значи почнуваш со осмина, па три дена пауза па пак осмина и три дена пауза. Па четвртина и пак пауза се додека не дојдеш до цела жолчка. Јас месец дена ја воведував.
Јас 1 месец ја воведував... (дека и имаме во фам алергија на јајце). 2 пати неделно 1/8, па два пати неделно 1/4, па 2 пати неделно 1/2 и на крај четвртата недела цела..
Ајдееее што збориш,па ништо тоа педијатарот неми кажа како што пишав погоре така воведов.И после неколку дена после недела дена за ручек дадов ми поврати тогаш и сега пак.И баш последно кога бев ми кажа жолчка двапати неделно,месо 3 пати неделно и за авокадо ја прашав ми кажа 2 пати неделно.Просто неми се верува дека вака требало а без дами каже.Па неможеме све ние сами да знаеме,немам кого да прашам околу мене даме посоветува зарем е толку тешко да се објасни.
Малку сум збунета па да пишам овде ... ад хип 1 и 2 се на 30мл вода 1лаж. млеко е сега на 3ката пишува за 150мл оброк да се стави 135мл вода и 3лаж. млеко ( фактички на 45мл вода 1лаж) дали така иде? Доаѓа на 90мл вода 2лаж. и на 180мл вода 4лаж.
Бебо легни на грбче крени ноџиња нагоре држи ги така земи павловичева на прст и на чмарчето прави со прстот кружни движења да влезе воздух во чмарчето (10-20 кружни движења) јас вака еднаш имам направено кога имаше еднаш проблем исто така после 15-20мин бебо се искака и му олесни
Јас мислам дека комбинацијата не му пријала и двата пати. Алергија е алергија. Дали на 1/4 на или цела жолчка ќе покажело одма. Јас давав два пати мислам 1/4 на, после цела жолчка во спанаќ. Отвори по форумов и табели и совети од мајки имаш многу. И прашај што ти е на мисла за се.